De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg"— Transcript van de presentatie:

1 Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Informatie avond Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg

2 Waarom Nieuwe gesprekkencyclus
De maatschappij verandert en we willen leerlingen meer inbreng en zelfverantwoordelijkheid laten dragen in hun eigen leerontwikkeling. Meer doelen stellen, afspraken maken, zijn doelen bereikt! Ouders krijgen steeds meer een duidelijke rol in het onderwijs, zij worden als partners beschouwd. Leerkrachten zijn de deskundigen op het gebied van de inhoud van onderwijs, ouders hebben een duidelijke rol in de betrokkenheid bij school vanuit de opvoeding. Leerkracht en ouder moeten gezamenlijk optrekken, goede afspraken maken, op een lijn gaan zitten om de beste ontwikkeling/begeleiding/resultaat voor de kinderen neer te zetten. Optimale samenwerking is noodzakelijk vanuit ieders eigen verantwoordelijkheid. We starten komend schooljaar .Wij zien het als een eerste kennismaking met de nieuwe vorm en gaan ervan uit dat er hier en daar zeker zaken bijgesteld of aangepast gaan worden. Dus uw verbeterpunten zijn welkom. Wij zijn ook voornemens om bovenbouwleerlingen bij gesprekken uit te nodigen. Dit gebeurt in overleg tussen ouder en leerkracht.

3 Start kennismakingsgesprekken
De gesprekken vinden plaats in de week van 25 september. ( groep 1 t/m 8) We hebben 15 minuten ingepland voor het gesprek. Leerlingen vanaf groep 5 mogen aanwezig zijn. Enkele onderwerpen: Hoe is de start gegaan? Wat wil je dit jaar leren en waar heb je hulp bij nodig? Vragen van ouders en leerlingen zijn van harte welkom. Leerkrachten verzorgen de uitnodiging.

4 Facultatieve gesprekken
In de week van 27 november 2017.( groep 1 t/m 8) Uitnodiging op vraag van de ouders of leerkracht. Voortgang bespreken. Vervolgafspraken maken. 10 minuten gesprekken.

5 Adviesgesprekken groep 8
In januari 2018 worden de adviezen in groep 8 aan alle ouders/leerlingen meegegeven.

6 Rapporten mee. Rapport mee op 21-2-2018 (groep 1 t/m 8)
10 minuten gesprek week van (groep 1 t/m 7) Rapport voorzien van recente Lovs gegevens. Uitnodiging aan alle ouders om in te schrijven. Leerlingen vanaf groep 5 welkom. Eerste oriëntatie v.o. groep 7

7 2 de rapport mee Rapport mee 13 juni. Groep 8 12 juni.
Facultatieve gesprekken in de week van 18 juni (groep 1 t/m 7) 10 minuten gesprek Op aanvraag ouder of leerkracht.

8 Vragen Het eerste jaar van de gesprekkencyclus in deze vorm.
We staan open voor vragen en verbeteringen. Team Op Weg.


Download ppt "Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg"

Verwante presentaties


Ads door Google