Bestuursmodel KMS Hoe is het geregeld en wat zijn de verhoudingen? maart 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Passend onderwijs.
Advertisements

[Titel bijeenkomst] [Datum] Presentatie door: [naam]
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Workshop: Als je op of uit valt of juist niet…. Wat komt aan de orde: 1.De realiteit van de GHS 2.Aanstaande ontwikkelingen 3.Vragen en/of opmerkingen.
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
DELFT, 7 NOVEMBER 2011 STUDIEBIJEENKOMST ADELBERTKERK mr. Petra M.M. Stassen
GMR +DO + schoolsoortoverleggen
Medezeggenschapsraad
Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Informatievoorziening van toezichthouders
De vormgeving van medezeggenschap binnen passend onderwijs Bijeenkomst SWV d.d. 30 oktober 2012 Janine Eshuis VOS/ABB.
7. Vereniging en Stichting
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
De eerste 100 dagen van de lokale bestuurder
Medezeggenschapsraad
College voor Examens, Rol van Contactpersonen Implementatie coe in mbo 13 september ‘10 Jan Paul de Vries.
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Presentatie Passend Onderwijs & informatie PO VO Congres
BESTUURLIJKE INRICHTING EN MODELLEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
Presentatie gemeente Beek
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Personeel – tripartiete overeenkomst Mobiliteit als instrument voor kwaliteit en continuïteit.
De ondersteuningsbehoefte van de leraar
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
Informatieavond 26 Augustus 2013
MR ‘t Möllenveld.
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
Klachtenregeling Qliq primair onderwijs 27 april 2011 mr Loulène Boersma juridisch adviseur bond KBO.
STAPPENPLAN BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ASPECTEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
WERKAGENDA BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ASPECTEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
PoRaad Herman Bijsterbosch 1 maart 2013.
W.M.S. Wet Medezeggenschap op Scholen.
Bijeenkomst GMR dinsdag 12 oktober GMR GMR De GMR doet er toe !!!De GMR doet er toe !!! Positie Positie Werkwijze Werkwijze Doel Doel.
Medezeggenschap binnen Samenwerkingsverband passend onderwijs Delft, 25 maart 2013 Jeroen Peters.
Passend Onderwijs Directie en IB-ers 10 en 31 oktober 2013.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Passend Onderwijs: overdracht en overgang PO-VO POVO 13 november 2008 Ben Verbruggen SOM.
Wat is Het Huishoudelijk Regelement?
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van Scala & WvO informeren.
Wat kan je doen met jouw schoolraad?
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
C ONTEXT VAN DE ORGANISATIE Organisatie en beheer 2 e bijeenkomst.
ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR). Wat is een OPR? “Het formele medezeggenschapsorgaan van een samenwerkingsverband passend onderwijs, waarin ouders en personeel.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Samen de krimp te lijf! Blijvend goed onderwijs in Drachtstercompagnie
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
VO-raad 2008 / 2009 Code goed onderwijs goed bestuur “…in verband met de invoering van bekostigingsvoorschriften voor minimumleerresultaten, alsmede een.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Alle kinderen naar de juiste school Zij ontvangen het onderwijs dat bij hen past! Ondersteuningsplan Henk Keesenberg en Karin Verkerk.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
coördinator versterking openbaar onderwijs
SOPOGO Van 1990 tot 2017.
Observatieplaatsing binnen het regulier onderwijs
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
Stichting Vrienden van De Oase
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Beste ath 4..
Wat kan je doen met jouw schoolraad?
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap? Ook voor u!
Transcript van de presentatie:

Bestuursmodel KMS Hoe is het geregeld en wat zijn de verhoudingen? maart 2013

Artikel 55 WPO Een bijzondere school wordt in stand gehouden door een rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid die zich blijkens de statuten of reglementen het geven van onderwijs ten doel stelt zonder daarbij het maken van winst te beogen Bij de KMS is dit de Stichting Katholiek Montessorionderwijs Bussum Bij deze stichting is één school aangesloten, de KMS (“éénpitter”)

Organogram MROuders Bevoegd Gezag = Bestuur stichting Personeel KMS Directeur Onderwijzend Personeel Bouwcoördinator Groepsleerkrachten Vakleerkrachten Minimaal 5 van de 7 bestuursleden zijn ouders van de school Ouders zijn vertegenwoordigd in de MR, net als het personeel Het Bevoegd Gezag is werkgever van al het personeel Leerlingen Onderwijs Ondersteunend Personeel Orthopedagoog Administratie Conciërge De directeur is leidinggevende van de personeelsleden De orthopedagoog geeft leiding aan de zorg De boco geeft leiding aan de bouw

Relaties met andere instanties KMS Min. OCW Inspectie voor het Onderwijs Samenwerkingsver band Annie MG Schmidt WSNS (na invoering Passend Onderwijs Unita) Gemeente Bussum voor gebouwzaken Leveranciers Voorbeelden: Kopieerapparaat Leermaterialen (Heutink) ICT (Qlict) ARBO (Maetis) Gas, water, elektra et cetera Externe belanghebbenden (bijvoorbeeld buren) SKBNM (TSO, BSO) Overige overleggen & contacten Bijvoorbeeld: Montessorivereniging Onderwijbegeleiding

Vertegenwoordiging, bevoegdheden Wie is bevoegd om de school te vertegenwoordigen? In principe het tekent het bestuur De directeur is gemandateerd om bepaalde besluiten te kunnen nemen De afspraken worden ‘geregeerd’ door de volgende documenten: Stichtingsstatuut Management statuut Treasury statuut MR reglement

Bestuursmodel Afhankelijk van de grootte van de (bestuurs-)organisatie kan de verhouding tussen Bevoegd Gezag en Directie op verschillende manieren worden ingericht Bij de KMS is het bestuur beleidsbepalend en als Bevoegd Gezag eindverantwoordelijk voor de KMS met inachtneming medezeggenschapsverhoudingen Bestuur hanteert code Goed Bestuur 2x per jaar rekening en verantwoording aan ouders via de ouderavonden Het bestuur is tevens de leidinggevende van de directeur (dit wordt in de praktijk door de voorzitter en de portefeuillehouder personeel gedaan) Taken en bevoegdheden directeur zijn gemandateerd en vastgelegd in Managementstatuut KMS