HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Versie (S51) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Advertisements

Toepassing van de privacywet en andere reglementering bij het gebruik van adresinformatie Katleen Janssen ICRI – K.U.Leuven.
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
De nieuwe wetgevingsprocedures
Vooraankondiging van principes en afspraken in afwachting van de wettelijke regeling.
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Rechtshandelingen van de Unie
TOEGANG TOT HET RIJKSREGISTER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN TRANSPARANTIE Toegang tot het Rijksregister.- Identificatie van de personen die de transacties.
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
06 november 2013 Kwaliteit van de gegevens : een overzicht van beschikbare controles Koen Raymakers.
BTW op voertuigen ingeschreven in T2.
Economic Operators Registration and Identification
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
Nieuwe VZW wetgeving. Jeugdraad Lubbeek VZW wetgeving nov 2004 De nodige aanpassingen betekent: Statuten checken,waar nodig aanpassen en laten goedkeuren.
Modernisering van de KSZ-registers
BronHO Nieuwe gegevens uitwisseling tussen DUO en instelling.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” 6 november 2013.
Staatshervorming Wijzigingen in de kieswetgeving.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Hoofddocent gezondheidsrecht KULeuven,
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
HET GELIJKVORMIG MAKEN VAN HET RIJKSREGISTER EN VAN HET BESTAND MET DE AFGEVOERDEN,GEHOUDEN DOOR DE KSZ ADVIES 14/2005 van 28 september 2005 van de Commissie.
E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Studielink, een nieuw patroon? Kees van Wijngaarden 9 november 2005.
ONLY ONCE Gevolg van regeerakkoord van 2003 : FODs zullen vanaf 1 januari 2005 geen gegevens of attesten meer opvragen aan de burgers die door hen al werden.
Overdracht Patiënt (v 1.0)
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Order IT v1.03 (01/03/2005) Order IT V Order IT v1.03 (01/03/2005) Opstarten De client applet wordt opgestart vanuit een html pagina in een browser.
Vrij verkeer van werknemers
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
22 oktober 2014 Wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister”
De (T)OR en de bestuurder
Hfdst 18 Staandehouden Blz
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Info Instellingen en leerlingen Wijzigingen Een blik op de toekomst –wijzigingen instellingendatabank –wijzigingen leerlingendatabank Regeerakkoord.
Vluchtelingen, asielzoekers en recht
Personen van buitenlandse herkomst op de arbeidsmarkt.
HERKOMSTMONITOR 2015 Arbeidsmarktpositie van personen met een buitenlandse herkomst.
Ontmoeting softwareleveranciers scholen – donderdag 8 juni 2006 Domein instellingen en leerlingen Wijzigingen voor het schooljaar
Nederland watersportland! Een leven lang zorgeloos watersporten Proces nieuwe statuten en HHR februari - november 2015: in samenwerking.
M/V/X/Y/…. Erkenning genderidentiteit Wat zegt de transwet vandaag? Hoe wil çavaria de regelgeving aanpassen? Waar moet nog op ingezet worden mbt transgender?
28/02/20162 Wet rond voorlopig bewindvoerder dateert van 17 maart 2013 Gepubliceerd in Belgisch staatsblad op 14 juni 2013 In werking getreden op 1 juni.
Privacy in het sociaal domein Raadscommissie 15 januari 2015.
Presentatie Beheersverordeningen Commissie Ruimte 22 januari 2013.
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
Stad Landen Erkeningsaanvraag Sportverenigingen.
De financiële aanspraken bij bedrijfseconomisch ontslag Alexandra Krop jurist werkgeverszaken OPOF, 16 februari 2012.
Informatie/brainstormavond schooltijden. Indeling van de avond  Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden  Uitslag ouderpeiling  Info schooltijdenmodellen.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN IDENTITEITSFRAUDE Christophe Verschoore
Versie (S60) Link tussen het Enig document (ED) en de gegevensbank van MASP vergunningen voor de domiciliëringsprocedure en de vereenvoudiging.
Klachtenregeling Actan adviseurs & accountants
Het verwijzingsrepertorium Implementatie van het project "Hubs-Metahub" 1.
Voorontwerp decreet lokaal bestuur: voorstel politiek standpunt
Vraag en antwoord Datum: 28 september 2017.
Stichting van de Arbeid
Privacy in het Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk
Bevoegdheden IVC – kamer Sociale Zekerheid en Gezondheid
Gebruik van OSO 28 februari 2019 Jeanette van Heijst, applicatiebeheerder Magister Het Schoter Margret Mes, beleidsmedewerker onderwijs Salomo.
DE AVG EN DE RECHTEN VAN DE BETROKKENE - RECHT VAN TOEGANG
HET REFERENTIEADRES VOOR DAKLOZEN
Registratie UBO-register
Transcript van de presentatie:

HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES 14/2005 van 28 september 2005 van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. Draagwijdte van de Identificatieopdrachten van het Rijksregister en van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid.

Betrokken gegevens en personen Het wijzigen van de identificatiegegevens van ambtshalve afgevoerde personen of van personen afgevoerd wegens hun vestiging in het buitenland zonder inschrijving in de registers gehouden in de diplomatieke zendingen of de consulaire posten. Rol van de gemeenten.

Advies van 14/2005 •Een advies van algemene draagwijdte: de Commissie spreekt zich uit over een zeker aantal principiële vragen, waaronder deze die in verband staan met de draagwijdte van de identificatieopdrachten van het Rijksregister en van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. •Zie website van de Commissie:

DE GROTE PRINCIPES 1) « Het Rijksregister is de primaire bron inzake identificatie »; 2)De registers « Kruispuntbank » die beheerd worden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid zijn van subsidiaire en bijkomende aard) ; 3) Het probleem van het in overeenstemming brengen van de twee identificatiebronnen, die beheerd worden door afzonderlijke instellingen die elk hun eigen wettelijke verplichtingen dienen na te komen, moet geregeld worden door de uitvoering van in een reglement vastgelegde afspraken voor de uitwisseling van gegevens.

Welke zijn de bedoelde gevallen? De gegevens betreffende de personen die in het Rijksregister opgenomen zijn maar die ambtshalve afgevoerd werden of afgevoerd werden voor het buitenland daar ze niet ingeschreven zijn in een diplomatieke zending of een consulaire post (Belgen die in het buitenland verblijven).

Welke is de huidige situatie ? •De informatiegegevens betreffende deze personen worden bij het Rijksregister bewaard. •De dossiers van deze personen worden bovendien opgenomen in het register van de Kruispuntbank. De gegevens betreffende de naam en voornamen, geboorteplaats en –datum,alsmede het geslacht kunnen gewijzigd worden door de diensten van de Kruispuntbank, op grond van rechtsgeldige documenten. •Bovendien kunnen wijzigingen in verband met de burgerlijke staat, de nationaliteit, het adres en het overlijden aangebracht worden door de organismen van de Sociale Zekerheid, op grond van diverse documenten. •DE WIJZIGINGEN ingevoerd in de registers van de afgevoerden van de Sociale Zekerheid, hetzij door de diensten van de Kruispuntbank, hetzij door de organismen van de Sociale Zekerheid, zijn momenteel niet het voorwerp van een mededeling aan het Rijksregister.

De gevolgen •Hieruit spruit een gebrek aan overeenstemming voort tussen de database van het Rijksregister en de database van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid wat de dossiers van de voornoemde personen betreft. •Zo kan bijvoorbeeld een persoon die bij het Rijksregister vermeld staat als ambtshalve afgevoerd, in het register van de afgevoerden van de Kruispuntbank vermeld staan als iemand met een adres in België.Bovendien kan een persoon in de registers van de Kruispuntbank vermeld staan onder een nieuwe naam of met een andere geboortedatum.

Aanbevelingen van het Rijksregister Het Rijksregister en de Kruispuntbank moeten komen tot een gemeenschappelijke regeling opdat de wijzigingen die aangebracht worden door het Rijksregister eveneens zouden doorgegeven worden aan de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid.(N.B. : hetgeen reeds in de praktijk het geval is) en omgekeerd (N.B. : hetgeen nog niet het geval is).

Voornaamste principes I) De gemeenten kunnen nog de in het Rijksregister bewaarde gegevens aanpassen die personen betreffen die ambtshalve afgevoerd zijn of afgevoerd zijn tengevolge van hun vestiging in het buitenland. II) De authenticiteit van de basisidentificatiegegevens betreffende de voornoemde personen wordt aangetoond door het Rijksregister.Onder basisidentificatiegegevens wordt verstaan: de naam en voornamen, de geboorteplaats en –datum, het geslacht en de gegevens betreffende de burgerlijke staat. III) Eventuele wijzigingen aan de genoemde gegevens in het Rijksregister moeten ingevoerd worden door de laatste gemeente van inschrijving vóór de afvoering, op grond van akten en documenten die in haar bezit zijn of van deze die overgemaakt worden door tussenkomst van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. Dit betekent dat de wijzigingen die aangebracht worden aan de genoemde gegevens door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid moeten medegedeeld worden aan het Rijksregsiter, dat volgens een procedure ad hoc deze zal mededelen aan de betrokken gemeenten. IV) De andere gegevens betreffende de voornoemde personen, voor dewelke de instellingen van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid wijzigingen invoeren in het register van de afgevoerden van de KSZ, gegevens die betrekking hebben op de verblijfplaats, het adres,de nationaliteit,het overlijden, moeten eveneens medegedeeld worden door de KSZ aan het Rijksregister, dat hiervan mededeling zal doen aan de betrokken gemeenten.

De communicatieprocedure die overwogen wordt •Voorstellen geformulleerd door het R.R. In bespreking met de KSZ