Woord van Leven Juli 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Praktisch dienstbetoon
Discipelschap.
Zonde, de grootste vijand
Woord van Leven Augustus 2013.
Welkom in de samenkomst
De wet van God en de wet van Christus
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Woord van Leven Mei 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
De visie is Jezus One for all.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Godsdienst 1 1.
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Woord van Leven Augustus 2011.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Ik wil jou van harte dienen
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Verslaving.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Je naaste als jezelf! Rom. 13: 8-10.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Juli 2013

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14

Dit is een uitspraak van de apostel Paulus, kernachtig, mooi en verhelderend.

Deze woorden zeggen ons wat de basis is voor het gedrag van een christen en wat hem altijd moet inspireren: de liefde voor de medemens.

In de verwezenlijking van dit gebod ziet de apostel de volledige vervulling van de wet. De wet zegt namelijk: niet doden, niet stelen, niet begeren, geen overspel plegen...

En we weten dat wie liefheeft niets van dat alles doet En we weten dat wie liefheeft niets van dat alles doet. Wie liefheeft doodt niet, steelt niet...

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14

Maar wie liefheeft beperkt zich niet alleen tot het vermijden van het kwaad. Wie liefheeft wil het goede en doet het goede. Zo iemand stelt zich open voor ande­ren en geeft zichzelf. Een ware christen komt er zelfs toe zijn leven te geven voor wie hij liefheeft.

Daarom schrijft Paulus dat wij door de naaste lief te hebben niet alleen de wet onderhouden, maar haar tot vervulling brengen.

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14

Als heel de wet besloten ligt in de liefde voor de naaste, dan zijn de andere geboden hulpmiddelen. In de ver­wikkelingen van het leven zijn ze ons tot licht en leidraad. Ze helpen ons de weg te vinden om lief te hebben.

In al de gebo­den kunnen we Gods diepere bedoeling lezen In al de gebo­den kunnen we Gods diepere bedoeling lezen. Hij wil dat we gehoorzaam zijn, zuiver, zachtmoedig, barmhartig, arm, gestor­ven aan onszelf... om beter het gebod van de liefde te kunnen verwezenlijken

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14

We zouden ons kunnen afvragen waarom de apostel hier niet spreekt over de liefde tot God. Feit is dat de liefde tot God en de liefde voor de naaste geen concurrenten zijn van elkaar.

Integendeel, de liefde voor de naaste is juist uitdrukking van de liefde tot God. God liefhebben betekent immers zijn wil doen. En zijn wil is dat we de naaste liefhebben.

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14

Hoe kunnen we deze woorden in prak­tijk brengen?

Het is duidelijk: door onze medemens lief te hebben, door hem concreet lief te hebben. En dat betekent: gave zijn voor de ander, gave zonder eigenbelang. Wie zijn naaste liefheeft voor eigen doeleinden, hoe hoog en geestelijk ook, bemint niet. Het gaat erom dat we niet onszelf liefhebben, maar onze naaste..

Zo iemand zal “volmaakt” zijn “als de Vader” (vgl. Mt 5,48) Zo iemand zal “volmaakt” zijn “als de Vader” (vgl. Mt 5,48). Hij heeft de wil van God in de kern getroffen en deze in praktijk gebracht. Hij heeft de wet ten volle vervuld.

We zullen bij het ‘eindexa­men’ van ons leven immers alleen over deze liefde worden ondervraagd!

“Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’.” Galaten 5,14 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), www.focolare.nl Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia)