De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tekst van Chiara Lubich 1949

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tekst van Chiara Lubich 1949"— Transcript van de presentatie:

1 Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven augustus 2008 Tekst van Chiara Lubich 1949

2 "Het oog is de lamp van het lichaam
"Het oog is de lamp van het lichaam. Als je oog helder is, is je hele lichaam verlicht." Lucas11,34

3 In alle mensen die je in de loop van de dag tegenkomt, de hele dag door, kun je Jezus zien.

4 Als je blik zuiver is, is het God die met jouw ogen de ander ziet
Als je blik zuiver is, is het God die met jouw ogen de ander ziet. En God is liefde. Liefde weet de ander voor zich te winnen en wil samenbrengen.

5 Velen maken de vergissing naar mensen en dingen te kijken om ze te bezitten! Hun blik is egoïstisch of afgunstig, in ieder geval onzuiver. Of ze kijken naar zichzelf, ingenomen met zichzelf en zelfgenoegzaam. En hun blik is dof, uit verveling of verslagenheid.

6 Ons diepste wezen is evenbeeld van God, is liefde
Ons diepste wezen is evenbeeld van God, is liefde. En als liefde op zichzelf is gericht, is ze als een vlam die niet gevoed wordt en uitdooft.

7 Kijk verder dan jezelf, blijf niet gericht op jezelf
Kijk verder dan jezelf, blijf niet gericht op jezelf. Kijk niet naar de dingen, niet naar de mensen, maar kijk naar God buiten jou, om je met Hem te verenigen.

8 Hij is aanwezig in iedere persoon
Hij is aanwezig in iedere persoon. En als die ander niet in Gods liefde leeft, is zijn ziel toch een tabernakel dat wacht op God, die de vreugde en de vervulling is van ieder bestaan.

9 Kijk dus naar iedere medemens met liefde. En liefhebben is geven
Kijk dus naar iedere medemens met liefde. En liefhebben is geven. Maar gave roept gave op, en je zult liefde terugkrijgen.

10 Liefde wil zeggen: beminnen en bemind worden. Zoals in de Drie-eenheid
Liefde wil zeggen: beminnen en bemind worden. Zoals in de Drie-eenheid. God in jou zal de harten van de mensen winnen en er het vuur van zijn liefde weer tot leven brengen.

11 De Drie-eenheid- door de genade in de ander misschien wel aanwezig, maar sluimerend - komt in hem weer tot leven. Wil een lamp licht geven dan is het niet voldoende dat er stroom is; er moet contact zijn tussen de twee polen.

12 Dat geldt ook voor het leven van God in ons
Dat geldt ook voor het leven van God in ons. Dat moet van 'pool tot pool' circuleren. Dan zal het uitstralen naar buiten en van Christus getuigen. Hij is het die de hemel met de aarde verbindt, de ene mens als broer of zus met de andere.

13 Kijk daarom naar iedere medemens en geef je aan hem om
jezelf aan Jezus te geven. Jezus zal zich dan aan jou geven. Dat is de wet van de liefde: "Geef, dan zal je gegeven worden" (Lc 6,38).

14 Stel jezelf - uit liefde voor Jezus - ten dienste van je medemens, laat jezelf als het ware door hem 'opeten', als een soort eucharistie. Het is een dienst aan God. Je naaste zal jou tegemoetkomen en je liefhebben.

15 En in de broederlijke liefde ligt de vervulling van ieder verlangen van God. Dit is zijn gebod: "Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief" (joh 13,34).

16 De liefde is een vuur dat mensen in een volmaakte eenheid samenbrengt.

17 Dan zul je in jezelf niet meer jezelf vinden, niet meer je naaste, maar de Liefde, de levende God in jou.

18 En de Liefde zal uitbreken en weer andere medemensen liefhebben
En de Liefde zal uitbreken en weer andere medemensen liefhebben. Dit is de weg naar het 'Mogen allen één zijn‘. Rondom jou zal de gemeenschap groeien, zoals rondom Jezus: eerst twaalf, dan tweeënzeventig, dan duizenden…

19 Dat is evangelie: het fascineert, omdat het Licht is en Liefde
Dat is evangelie: het fascineert, omdat het Licht is en Liefde. Het wint mensen voor zich en steekt hen aan.

20 Misschien zul je vervolgens een kruis te dragen krijgen en sterven, om niet minder te zijn dan de Meester. Maar je zult sterven voor wie je kruisigt. Zo zal de liefde de laatste overwinning behalen.

21 Gods liefde die je in de harten van de mensen hebt uitgegoten, zal niet sterven.
Die zal vruchten voortbrengen en vreugde en vrede, en het Paradijs doen opengaan. En meer en meer zal de glorie van God stralen. Wees jij hier op aarde volmaakte Liefde.

22 "Het oog is de lamp van het lichaam
"Het oog is de lamp van het lichaam. Als je oog helder is, is je hele lichaam verlicht." Lucas11,34 “Parola di Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari. Grafica di Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia - Italia)


Download ppt "Tekst van Chiara Lubich 1949"

Verwante presentaties


Ads door Google