De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Februari 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Februari 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven Februari 2011

2 "Allen die door de Geest van God worden geleid,
zijn kinderen van God." Romeinen 8,14

3 In deze tekst bezingt de apostel Paulus hoe mooi en hoe uniek het leven van een christen is. Het geeft een geweldige vrijheid. De doop en ons geloof in Jezus maken ons één met Hem. En door Hem hebben we zelfs toegang tot de Drie-eenheid.

4 Doordat we één geheel worden met Christus, kunnen we ook de vruchten ervaren van zijn Geest. Een van die vruchten is dat we kinderen van God worden.

5 ‘Aangenomen kinderen’, zoals Paulus zegt, om ons kindschap te onderscheiden van het natuurlijk kindschap dat alleen toekomt aan Jezus, de Zoon van God.

6 Maar dat we kinderen van God zijn, moet je niet in juridische zin verstaan, alsof het gaat om zoiets als adoptie.

7 Nee, onze natuur verandert. We worden als het ware opnieuw geboren.

8 Heel ons leven wordt bezield door een nieuw principe, door een nieuwe geest, de Geest van God zelf.

9 "Allen die door de Geest van God worden geleid,
zijn kinderen van God.“ Romeinen 8,14

10 Met deze tekst zegt Paulus ons iets over het leven als christen
Met deze tekst zegt Paulus ons iets over het leven als christen. De Geest van Jezus brengt ons in een bepaald spanningsveld: in de spanning tussen ‘vlees’ en ‘geest’.

11 Onder ‘vlees’ verstaat Paulus de hele mens (ziel en lichaam) met al zijn kwetsbaarheid en egoïsme, voortdurend in gevecht met de wet van de liefde, de liefde die in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest.

12 Wie door de Geest wordt geleid zal iedere dag opnieuw de strijd moeten aanbinden om alle verkeerde neigingen te overwinnen en te leven volgens het geloof.

13 Maar hoe ? Als we willen dat Gods Geest in ons werkzaam is, zullen we er zelf aan moeten meewerken. Paulus dacht hierbij vooral aan de zelfverloochening die nodig is om het egoïsme in al zijn vormen te overwinnen.

14 Want juist deze onthechting brengt ons tot leven
Want juist deze onthechting brengt ons tot leven. Ieder ‘nee’ tegen ons egoïsme brengt nieuw licht voort. Iedere keer als we het mes zetten in verkeerde verlangens of gedachten maken we de weg vrij voor innerlijke vrede, vreugde, liefde, vrijheid.

15 Door onze zelfverloochening zetten we de deur open voor Gods Geest en kan Hij ons overladen met zijn gaven en ons leiden op onze levensweg.

16 "Allen die door de Geest van God worden geleid,
zijn kinderen van God.“ Romeinen 8,14

17 Hoe kunnen we dit Woord omzetten in leven?
Allereerst is het goed dat we ons er steeds meer van bewust worden dat Gods Geest in ons leeft. Diep van binnen dragen we een immense schat mee waarvan we de betekenis maar nauwelijks beseffen. We bezitten een geweldige rijkdom, die we maar zeer ten dele gebruiken.

18 Om zijn stem in ons te kunnen horen en die te volgen moeten we ‘nee’ durven zeggen tegen alles wat ingaat tegen de wil van God en ‘ja’ op alles wat Hij wil. ‘Nee’ zeggen tegen verleidingen en korte metten maken met de gedachten die daarbij opkomen.

19 ‘Ja’ zeggen tegen de taken die God ons heeft toevertrouwd
‘Ja’ zeggen tegen de taken die God ons heeft toevertrouwd. ‘Ja’ als onze hulp of aandacht wordt gevraagd voor iemand die op onze weg komt. ‘Ja’ tegen de beproevingen en moeilijkheden die ons zouden kunnen afhouden om door te gaan op de weg van de liefde.

20 Wanneer we dat doen, leven we echt als christen
Wanneer we dat doen, leven we echt als christen. Dan zal Gods Geest ons leiden en ons leven kleur geven, levenskracht, durf en helderheid.

21 Ook de mensen om ons heen zullen dan merken dat we niet alleen kinderen zijn van een menselijke familie, maar kinderen van God.

22 van God worden geleid, zijn kinderen van God."
"Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God." Romeinen 8,14 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), geschreven in juni 2000 Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su


Download ppt "Woord van Leven Februari 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google