Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Semantisatieverhaal:
Advertisements

Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Mijn nicht maakt kleding, ze is een modeontwerper
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Hebben jullie ook een huisdier
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb een geweldig plan: Volgende week begin ik met het aanleggen, het maken van een moestuin. Een moestuin is een ander woord voor.
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Heb jij wel eens iets gezegd wat iemand anders kwetst? Dat je iets zegt of doet waardoor iemand verdrietig wordt (of zich beledigd.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal:
Weten jullie dat er groepen mensen bestaan die orkanen opzoeken en deze orkanen achterna reizen? Die mensen noemen we stormjagers. Deze groep stormjagers.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal: Ik hoorde op de radio een grappig bericht vanmorgen. Het bericht ging over een vrouw uit de Filipijnen. De vrouw had eieren gekocht.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb dit weekend de zolder opgeruimd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik op internet las
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier. Mijn buurman heeft een nieuwe hond. Het is een speciale hond, want deze hond is blind, hij heeft een visuele beperking. Visueel betekent wat met zien te maken heeft. De hond leefde op straat. Hij had geen baasje. Mijn buurman heeft de hond onder zijn hoede genomen. Iets of iemand onder zijn hoede hebben betekent zorgen voor iets of iemand. Mijn buurman is voor de hond gaan zorgen. Dat was ook urgent, dringend, heel hard nodig. De hond was ziek en had niet lang meer te leven op straat. Mijn buurman behartigt de belangen van de straathonden met een handicap. De belangen van iemand behartigen betekent je inzetten voor iets wat voor iemand belangrijk is. Mijn buurman vertelt mensen over de honden en over hoe je ze kan helpen. Hij vertelt ook over de acceptatie van deze honden. De acceptatie betekent het goedvinden dat iets er is. Dus of mensen het goedvinden dat de honden met een handicap er zijn. De mensen in onze buurt accepteren de blinde hond van mijn buurman wel allemaal. De buurman heeft ons ook direct vertelt over de hond, want het gaat ons ook allemaal aan. Aangaan betekent belangrijk zijn voor. Wij komen de hond vaak tegen. Mijn buurman wil de beeldvorming over gehandicapte honden veranderen. De beeldvorming is het ontstaan van een mening over bepaalde mensen of onderwerpen. Hij wil dat mensen positief denken over de honden. En dat de toegankelijkheid van parken voor gehandicapte dieren beter wordt. De toegankelijkheid betekent hoe makkelijk je ergens kunt komen. Dat is ook echt een speerpunt van mijn buurman, iets waar hij extra aandacht aan geeft. Veel parken zijn lastig voor honden met een handicap. Dat wil mijn buurman veranderen. Hij wil dit onderwerp even goed op de kaart zetten, bekendheid geven. Hebben jullie wel eens een dier met een handicap gezien?

Week 25 – 18 juni 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 25 – 18 juni 2019 Niveau B

visueel

iets of iemand onder zijn hoede hebben

urgent

de belangen van iemand behartigen

de acceptatie

aangaan

de beeldvorming

de toegankelijk

Parken moeten toegankelijker voor honden met een handicap! het speerpunt Parken moeten toegankelijker voor honden met een handicap!

Gehandicapte dieren zijn belangrijk! op de kaart zetten Gehandicapte dieren zijn belangrijk!

Op de woordmuur:

visueel auditief = wat met zien te maken heeft   Deze hond heeft een visuele beperking. = wat met horen te maken heeft    Zij heeft een auditieve beperking.

de acceptatie de afkeuring = het goedvinden dat iets er is   Mijn buurman vertelt over de acceptatie van honden. = iets niet goedvinden   De meneer laat zijn afkeuring zien.

de belangen van iemand behartigen   de advocaat de belangen van iemand behartigen     = je inzetten voor iets wat voor iemand belangrijk is de premier  

de mening de informatie de beeldvorming     de beeldvorming de informatie   = het ontstaan van een mening over bepaalde mensen of onderwerpen  

urgent = dringend, heel hard nodig De situatie van de hond was urgent. aangaan = belangrijk zijn voor Onze buurman vertelde de hele buurt over de hond, want dat ging ons allemaal aan.

iets of iemand onder zijn hoede hebben = zorgen voor iets of iemand Mijn buurman heeft de blinde straathond onder zijn hoede genomen.

het speerpunt = iets waar je extra aandacht aan geeft Dit is een speerpunt van mijn buurman.

de toegankelijkheid = hoe makkelijk je ergens kunt komen Mijn buurman wil de toegankelijkheid van parken voor gehandicapte dieren verbeteren.

op de kaart zetten = bekendheid geven Mijn buurman wil het onderwerp op de kaart zetten.