Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Advertisements

Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Mijn nicht maakt kleding, ze is een modeontwerper
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal:
Weten jullie dat er groepen mensen bestaan die orkanen opzoeken en deze orkanen achterna reizen? Die mensen noemen we stormjagers. Deze groep stormjagers.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal: Ik hoorde op de radio een grappig bericht vanmorgen. Het bericht ging over een vrouw uit de Filipijnen. De vrouw had eieren gekocht.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal: Mijn broertje deed dit weekend mee met een fietswedstrijd. Hij moest 200 km fietsen. Dat is toch absurd? Absurd betekent zo gek dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Vandaag ga ik jullie iets vertellen over een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de mensen. De zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik op internet las
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal: Ik was gisteren in Albert Heijn
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg. De chaos betekent wanneer alles door elkaar gebeurt, zonder orde. Ik reed naar school in de auto en vorige week was de weg goed begaanbaar. De weg was zó dat je erover kunt rijden of lopen. Gisteren was de weg onbegaanbaar, ik kon niet meer over de weg rijden. Weet je wat er was gebeurd? Er lag een boom midden op de weg. De boom versperde de hele weg. Versperren betekent afsluiten met een hindernis, blokkeren. Soms laat een omgevallen boom dan nog een stukje open, maar nu was de hele weg versperd. Ik denk dat er zo’n harde wind was, dat de boom het heeft begeven, de boom was kapot gegaan. Soms wordt er bij een hele harde storm een noodtoestand uitgeroepen. Uitroepen betekent aan iedereen bekendmaken, afkondigen. Maar dat was gisteren gelukkig niet zo. Door de omgevallen boom ondervond het verkeer veel hinder, het verkeer ervaarde veel hinder van de omgevallen boom. Niemand kon er meer langs. De brandweer moest komen om de boom weg te halen. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse, op die plek. De brandweer kwam de zogeheten versperring weghalen. Zogeheten betekent met die naam, zogenaamde of zogenoemde. Dat was heel lastig, want het was een grote boom. Ook kwam er nog een lokale bui, een plaatselijke bui. Dat maakte het opruimen van de boom nog lastiger. Dit verklaart waarom de brandweer er bijna de hele dag over deed om de boom op te ruimen. Dit maakt duidelijk waarom de brandweer er de hele dag over deed. Vandaag kon ik gelukkig weer over de weg naar school rijden. de chaos wanneer alles door elkaar gebeurt, zonder orde begaanbaar zó dat je erover kunt rijden of lopen (wordt gezegd over een weg, straat of terrein) zogeheten met die naam, zogenaamde of zogenoemde ter plaatse op die plek versperren afsluiten met een hindernis, blokkeren uitroepen aan iedereen bekendmaken, afkondigen begeven kapotgaan, bezwijken ondervinden ervaren, meemaken verklaren duidelijk maken, uitleggen lokaal plaatselijk

Week 3 – 15 januari 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 3 – 15 januari 2019 Niveau B

begeven

uitroepen

ondervinden

ter plaatse

zogeheten

lokaal

verklaren

Op de woordmuur:

begeven = kapotgaan, bezwijken Door de harde wind heeft de boom het begeven. ondervinden = ervaren, meemaken Door de omgevallen boom ondervond het verkeer veel hinder.

ter plaatse = op die plek De brandweer was snel ter plaatse. zogeheten = met die naam, zogenaamde of zogenoemde De brandweer kwam de zogeheten versperring weghalen.

verklaren = duidelijk maken, uitleggen Door de regen was het lastig om de boom op te ruimen. Dit verklaart waarom de brandweer er de hele dag over deed.

uitroepen = aan iedereen bekend maken, afkondigen Bij een hele erge storm wordt er soms een noodtoestand uitgeroepen.