De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal:"— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal:
Mijn tante houdt van hardlopen. Afgelopen weekend, vorig weekend, was er een speciale wedstrijd. Deze wedstrijd was heel bijzonder. Het was een modder-hardloopwedstrijd. De hele wedstrijd gaat door de modder. En je moet ook nog over dingen heen klimmen of onder dingen door kruipen. Uiteindelijk, na lange tijd, word je hartstikke vies! Mijn tante had heel veel zin zo’n modder-hardloopwedstrijd. Maar ze kreeg een beetje pech: Toen het startschot werd gegeven, (met het startschot laat je iets beginnen) begon iedereen te rennen. Na een paar seconden moesten ze onder het prikkeldraad door. Dat ging niet helemaal goed. Mijn tante kwam vast te zitten! Wat ze ook probeerde, echt, ze deed haar uiterste best, ze deed heel erg haar best, maar ze kwam niet los van het prikkeldraad. Ze moest bevrijd worden! Bevrijd worden betekent dat je de vrijheid weer terugkrijgt. Iedereen rende haar voorbij. Toen ze uiteindelijk, na lange tijd, los was, rende ze door. Aan het einde moest je door de modder naar een eilandje. Als je op dat eilandje stond had je het veroverd en was je klaar met hardlopen. 30 mensen konden het eilandje bezetten, het veroveren. Toen mijn tante door de modder bij het eilandje aan kwam waren er al 30 mensen op het eiland. Het eiland was al helemaal veroverd. Mijn tante kon er niet meer bij. Helaas… Haar hardloopwedstrijd eindigde in de modder. Ze baalde heel erg!! Er waren nog meer mensen bij wie deze modder-hardloopwedstrijd niet zo goed ging. Eén meneer brak zelfs een arm! Dat slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Een slachtoffer is iemand die iets ergs heeft meegemaakt. Na de modder-hardloopwedstrijd was er een groot feest. De hardloopclub die deze wedstrijd had georganiseerd vierde hun 10-jarig jubileum. Een jubileum is een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat. Tijdens dit feest werd ook een moment van stilte ingelast. Vorige week was de organisator van de wedstrijd door een ongeluk overleden. Tijdens een minuut stilte gingen we hem samen herdenken. Herdenken betekent samen aan iets of iemand van vroeger denken. Mijn tante baalde zo ontzettend dat ze ook niet meer naar het jubileumfeestje is gegaan. Ze was uiterst chagrijnig. Afgelopen = vorig, dat wat voorbij is het startschot geven = iets laten beginnen bevrijd worden = de vrijheid weer terugkrijgen Herdenken = samen aan iets of iemand van vroeger denken bezet zijn = veroverd zijn, niet meer vrij zijn (gaat over een land of gebied) het slachtoffer = iemand die iets ergs heeft meegemaakt het jubileum = een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat Uiteindelijk = na lange tijd Uiterst = heel erg Speciaal = bijzonder

2 Week 36 – 3 september 2019 Niveau A
Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 36 – 3 september 2019 Niveau A

3 afgelopen nu

4 speciale

5 uiteindelijk

6 het startschot geven

7 uiterst

8 bevrijd worden

9 bezet zijn

10 het slachtoffer

11 het jubileum 10-jarig jubileum hardloopclub!!!

12 herdenken

13 Op de woordmuur:

14 afgelopen aanstaande Afgelopen weekend was er een speciale wedstrijd.
    Afgelopen weekend was er een speciale wedstrijd. nu    Aanstaande vrijdag ga ik naar het zwembad. nu

15 herinneren herdenken Ik herinner me het ongeluk nog goed.
    Ik herinner me het ongeluk nog goed.    We herdenken de slachtoffers van het ongeluk.

16 aanvankelijk uiteindelijk
    Aanvankelijk was ik nog niet zo vies.    Uiteindelijk ben ik heel erg vies geworden.

17 Het eiland was bezet geworden. Ze hadden het veroverd.
bezet zijn bevrijd zijn Het eiland was bezet geworden. Ze hadden het veroverd.    Het eiland is bevrijd.

18 speciaal gewoon    Er was een speciale modder-hardloopwedstrijd georganiseerd.    Dit is een gewone hardloopwedstrijd.

19 jubileum= een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat
De hardloopclub vierde hun 10-jarig jubileum. 10-jarig jubileum hardloopclub!!! uiterst= heel erg Wat ze ook probeerde, echt, ze deed haar uiterste best.

20 het startschot geven=iets laten beginnen
Toen het startschot werd gegeven begon iedereen te rennen.

21 het slachtoffer = iemand die iets ergst heeft meegemaakt
Het slachtoffer heeft zijn arm gebroken.


Download ppt "Semantisatieverhaal:"

Verwante presentaties


Ads door Google