EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Efeziërs 1:1-14.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Levenskracht in overvloed
Kort doopformulier voor de kinderdoop
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De Schepper En gaan Wandelen.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
1.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
9 – Is er maar één waarheid?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Bid Om Behoud Bewust Ongelovige Buurvrouw / Buurman
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
DE KOSMISCHE STRIJD Les 1 voor 7 april 2018.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. L Hoftijzer
DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 vir 15 Desember 2018.
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
KERKORGANISATIE EN EENHEID
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
‘in de hemel, en op aarde’
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
WAARDIG IS HET LAM Les 4 voor 26 januari 2019.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
GODS EEUWIGE EVANGELIE
OORDEEL OVER BABYLON Les 12 voor 23 maart 2019.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
AANBID DE SCHEPPER Les 6 voor 10 augustus 2019.
Transcript van de presentatie:

EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018

God wordt aanbeden door hemelse wezens en Hij verlangt ook naar onze aanbidding vanaf de aarde. God aanbidden betekent Zijn grootheid en majesteit erkennen, begrijpen dat Hij de Schepper is en wij Zijn schepselen zijn, en onze eigen onwaardigheid, hulpeloosheid en afhankelijkheid van Hem erkennen. Het omvat ook het accepteren van Gods controle over ons leven. Een oproep om te aanbidden: Aanbidding in de hemel Aanbidding op aarde Valse aanbidding Verenigd in aanbidding: De Schriften bestuderen Gemeenschap en gebed

AANBIDDING IN DE HEMEL "U bent waardig, Heere, te ontvangen de heerlijkheid, de eer en de kracht, want U hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil bestaan zij en zijn zij geschapen." (Openbaring 4:11) De Heer aanbidden is Hem de eer en glorie geven die Hij verdient. Hemelse aanbidding is een daad van dankbaarheid voor alles wat God heeft gedaan: " want U hebt alle dingen geschapen [...] en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal." (Openbaring. 4:11; 5 : 9 NBV). Het offer van Jezus is de kern van aanbidding. De hemelse wezens aanbidden God omdat Hij ons heeft verlost. We zouden ook Hem moeten aanbidden en danken voor onze verlossing! In aanbidding geven we aan God eer, respect, lof, liefde en gehoorzaamheid omdat we geloven dat Hij het waard is om die te ontvangen.

AANBIDDING OP AARDE "Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." (Openbaring 14: 7) De laatste boodschap van God aan de mensheid bestaat uit twee delen: Degenen die het eeuwig Evangelie niet aanvaarden, zullen deze boodschap vrezen. Degenen die het Evangelie hebben aanvaard, zullen God hoogachten en respecteren. We zullen "vrijmoedigheid hebben op de dag des oordeels" (1 Joh. 4:17) Vrees God, omdat Hij de wereld oordeelt. Dit is een toespeling op het vierde gebod (Exodus 20: 8-11). De laatste crisis zal om aanbidding draaien: aanbid God of de draak. Aanbid de Schepper.

VALSE AANBIDDING “En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: ‘Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?’” (Openbaring 13:4) Satan heeft als God aanbeden willen worden sinds zijn rebellie (Jesaja 14:13). Hij trachtte Jezus te verleiden om hem te aanbidden als de prins van deze wereld (Mattheüs 4: 8-9). In de eindtijd zal Satan proberen iedereen te dwingen om hem te aanbidden door het beest en zijn beeld, met als dreigement de doodstraf (Openb. 13:14-15).

WARE AANBIDDING (DANIEL 3) VALSE AANBIDDING (OPENBARING 13-14) “En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: ‘Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?’” (Openbaring 13:4) We kunnen de valse aanbidding in de eindtijd vergelijken met de ervaring van Daniel's vrienden. WARE AANBIDDING (DANIEL 3) VALSE AANBIDDING (OPENBARING 13-14) "Wij dienen uw goden niet, noch zullen wij het gouden beeld aanbidden dat u heeft opgericht." "Die het beest en zijn beeld aanbidden." "Toen werden zij in het midden van de vurig brandende oven geworpen." "[Zij] zullen worden gepijnigd met vuur en zwavel." "[God] heeft Zijn dienaren die op Hem vertrouwden, verlost." "En zij hebben geen rust dag of nacht, die het beest en zijn beeld aanbidden."

DE SCHRIFTEN BESTUDEREN "En dezen waren edeler van gezindheid dan die in Thessalonica, want zij ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid en onder-zochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren." (Handelingen 17:11) We kunnen God in privé aanbidden, maar aanbidding is voornamelijk iets gemeenschappelijks. Onze stemmen sluiten zich aan bij liederen van aanbidding zoals de engelen dat doen. We aanbidden God ook wanneer we Zijn Woord samen bestuderen. Door de Bijbel te bestuderen, leren we wat God voor ons heeft gedaan, hoe we vanaf nu zouden moeten leven, en over de wederkomst van Jezus. Hoe meer we de Schriften bestuderen, des te meer worden we aangemoedigd om samen onze Schepper en Verlosser te aanbidden.

GEMEENSCHAP EN GEBED “En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden.” (Handelingen 2:42) De kerk is verenigd in één geloofsleer en we moeten samen tijd doorbrengen, elkaar aanmoedigen en de onderwijzingen van Jezus gedenken. Dan wordt onze eenheid versterkt in Christus. Samen bidden is een ander belangrijk aspect van de kerk. Waar zouden we samen voor moeten bidden? Om God te aanbidden (Handelingen 4:24) Om kracht te ontvangen (Handelingen 4:30) Om onze problemen op te lossen (Hand. 12:12) Voor het welzijn van anderen (1Timotheus 2: 1) Voor de prediking van het Evangelie (Efeziërs 6:19)

"De kerk van God beneden is èèn met de kerk van God boven "De kerk van God beneden is èèn met de kerk van God boven. Gelovigen op aarde en de wezens in de hemel die nooit zijn gevallen, vormen één kerk. Elk hemels intellect is geïnteresseerd in de samenkomsten van de heiligen die op aarde bijeenkomen om God te aanbidden. In het binnenste voorhof van de hemel luisteren zij naar het getuigenis van de getuigen van Christus in het buitenhof op aarde, en de lof en dank van de aanbidders hier beneden worden opgenomen in de hemelse lofzang, en lof en vreugde klinkt door de hemelse hoven omdat Christus niet tevergeefs is gestorven voor de gevallen zonen van Adam. " Ellen G. White (Testimonies for the Church, deel. 6, hoofdstuk 44, pag. 366)