De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018."— Transcript van de presentatie:

1 DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018

2 Christus, ons fundament De drie engelen boodschap
Rentmeesterschap beheert op juiste wijze het christelijke leven. Alle aspecten van ons leven en van de Kerk zijn betrokken bij rentmeesterschap. Laten we eens kijken naar de rol van rentmeesterschap aan de hand van een analogie van het wiel van een oude kar. Het wiellager Het Heiligdom De as Christus, ons fundament De spaken De leerstellingen De velg De drie engelen boodschap De ijzeren band Rentmeesterschap

3 DE AS "Jezus, Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid." (Hebreeën 13: 8) De hele Bijbel gaat over Jezus (Johannes 5:39). Hij is het middelpunt en het fundament van ons geloof (Hebreeën 12: 2). Alles in deze wereld is door Hem geschapen en dankzij Hem leven we (Kolossenzen 1: 16-18) Het wiel - ons christelijke leven - kan niet werken zonder een as die het ondersteunt. Onze as is Jezus. Jezus, moet het centrum en de steun zijn van alles waar we aan denken en doen. Zonder Hem kunnen we niets doen (Johannes 15: 5) Jezus, verandert ons leven en geeft vorm aan onze karakters met eeuwige gevolgen.

4 HET WIELLAGER "Deze hoop heeft wij als een anker voor de ziel, dat enorm en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel. Daar is de Voorloper voor ons binnengegaan, namelijk Jezus, Die naar de ordening van Melchizedek. Hogepriester geworden is in eeuwigheid." (Hebreeën 6: 19-20) Het wiellager is een metalen behuizing waarin het uiteinde van een as draait. Het bevat de lagers en de wielbevestiging. Het heiligdom helpt ons om het werk van Jezus ten behoeve van ons te begrijpen. Het geeft ons ook de zekerheid dat we Hem volledig moeten vertrouwen. Door het Heiligdom te bestuderen, begrijpen we Jezus' vervangende verzoening, verlossing, de rol van de Wet, het Oordeel ... Dat is een sterk anker dat ons helpt om de principes van rentmeesterschap toe te passen in ons leven.

5 DE SPAKEN “Sta dan vast, broeders, en houd u aan de overleveringen waarin u onderwezen bent door ons woord of door onze brief.” (2 Thessalonicenzen 2:15) De fundamentele leerstellingen komen voort uit de grote waarheid van redding door geloof in Jezus, zoals de spaken van een wiel in het midden beginnen. Paulus moedigde ons aan om de leer te handhaven en na te leven die is gebaseerd op de waarheid - dat wil zeggen, in Jezus Christus (Johannes 14: 6) en in de Bijbel (Johannes 17:17) Als trouwe rentmeesters moeten we leven volgens de "gezonde leer" (Titus 2: 1)

6 DE VELG “Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen.” (Openbaring 14:12) De leden van de overblijvende kerk (Openbaring 12:17) hebben een speciale boodschap om te verspreiden (Openbaring 14: 6-11), altijd op Jezus geënt en met een sterk leerstellig fundament. Het uur van het oordeel is gekomen en we moeten de Schepper aanbidden. De wereld heeft de waarheid verworpen. We worden gerechtvaardigd door geloof en we moeten standvastig staan door Gods geboden te gehoorzamen.

7 DE IJZEREN BAND "Maar zoals Hij Die u geroepen heeft, heilig is, word zo ook zelf heilig in heel uw levenswandel." (1 Petrus 1:15) De Romeinen kwamen erachter dat houten wielen snel wegsleten vanwege het directe contact met de grond. Ze plaatsten een ijzeren band rond het wiel om het te beschermen en het effectiever te maken. We zijn geroepen om een boodschap van oordeel te verspreiden. Een dergelijke boodschap wordt niet gemakkelijk geaccepteerd. De band is een symbool van de heiligheid van de rentmeesters die geroepen zijn om die laatste boodschap van God aan de wereld te brengen. Mensen zullen bereid zijn om naar onze boodschap te luisteren als ze mannen en vrouwen zien die leven zoals Christus.

8 "Op elke gelovige in de tegenwoordige waar- heid rust de verantwoordelijkheid om voor zondaars te werken. God wijst hen op hun speciale werk — de verkondiging van de boodschap van de derde engel. Ze moeten blijk geven van hun waardering voor Gods grote gave door zichzelf te wijden aan het werk waarvoor Christus Zijn leven gaf. Zij moeten rentmeesters zijn van de genade van God door de zegeningen waarmee zij overladen zijn aan anderen door te geven." E.G.W. (The Upward Look, December 31)


Download ppt "DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google