De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GODS EEUWIGE EVANGELIE

Verwante presentaties


Presentatie over: "GODS EEUWIGE EVANGELIE"— Transcript van de presentatie:

1 GODS EEUWIGE EVANGELIE
Les 10 voor 9 maart 2019 GODS EEUWIGE EVANGELIE

2 Na de laatste aanval van de draak, het beest en de valse profeet (Openbaring 13), zag Johannes de mensen die zullen overwinnen in het conflict (14:1-5), hun boodschap (14:6-13), en de gevolgen van het accepteren of het afwijzen van die boodschap (14:14-20). De boodschap van de eerste engel. Openbaring 14:6-7 Het eeuwige evangelie Vrees en oordeel Een oproep tot aanbidding De boodschap van de tweede engel. Openbaring 14:8 Babylon is gevallen De boodschap van de derde engel. Openbaring 14:9-13 De laatste lotsbestemming

3 HET EEUWIG EVANGELIE "En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk." (Openbaring 14:6) De boodschap van de drie engelen wordt verkondigd "met een luide stem" (14:7; 18:2; 14:9). Dit is een zeer belangrijke en dringende boodschap die de hele wereld moet horen (14:6). Deze boodschap is "het eeuwige evangelie". Dat wil zeggen, het goede nieuws van redding door genade door het offer van Jezus. Het is eeuwigdurend omdat het gepland was "voor de tijd begon" (Titus 1:2), het is nooit veranderd en het zal niet veranderen, en het eeuwige leven hangt af van het accepteren of verwerpen ervan.

4 VREES EN OORDEEL Wat is "Zijn oordeel"? Wat betekent 'God vrezen'?
"En hij zei met een luide stem: ‘Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen...’" (Openbaring 14:7) Wat betekent 'God vrezen'? Hem aanbidden (Genesis 31:53) Hem serieus nemen (Exodus 9:20) Zijn Wet onderhouden (Deut. 6:2) Hem dienen (Deuteronomium 10:20) Wat is "Zijn oordeel"? Het oordeel begint terwijl het Evangelie wordt gepredikt. Dit staat bekend als het voorafgaand onderzoekend oordeel (voor de Wederkomst). Het eeuwige lot van elke persoon wordt in dit oordeel besloten (Openbaring 22:11) Als we het oordeel onder ogen zien, moeten we eerbiedig God vrezen Die ons redding, vrijheid en eeuwig leven geeft.

5 EEN OPROEP TOT AANBIDDING
"...En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." (Openbaring 14: 7) Het laatste conflict valt de ware aanbidding aan zoals gedefinieerd in de eerste vier geboden: GOD Aanbid God alleen (Exodus 20:2-3) Maak geen beelden om ze te aanbidden (Exodus 20:4-6) Laster niet tegen de naam van God (Exodus 20:7) Aanbid de Schepper op Sabbat (Exodus 20:8-11) SATAN Aanbid Satan (Openbaring 13:4) Aanbid het beeld van het beest (Openb. 13:14-15) Laster tegen God en Zijn naam (Openbaring 13:6) Zondag als de dag van aanbidding (Openbaring 13:17)

6 BABYLON IS GEVALLEN "En een andere engel volgde, die zei: Zij is gevallen, zij is gevallen, Babylon, de grote stad, omdat zij alle volken van de wijn van de toorn van haar hoererij heeft laten drinken."" (Openbaring 14:8)) Babylon werd gesticht door mannen die Gods beloften niet geloofden (Genesis 11:1-9). Nebukadnezar maakte Babylon 'groot' (Daniël 4:30) en Jesaja profeteerde dat het zou vallen vanwege zijn afgoderij (Jesaja 21:9). Het Babylon van de Eindtijd is gemaakt van religieuze systemen die de waarheid hebben verworpen door valse doctrines te accepteren zoals: Theïstische evolutie. Dat wil zeggen, God gebruikte evolutie om te scheppen, in plaats van de 7-daagse Schepping. De traditie is groter dan de Bijbel. Een herziene ethiek die de Bijbelse definitie van genre, huwelijk, etc. verwijdert Dit is de 'wijn' die de hele wereld heeft dronken gevoerd, zodat ze niet helder kunnen denken en de waarheid niet kunnen omhelzen.

7 Ellen G. White. (The Upward Look, 21 januari)
"Mensen doen alsof ze speciale vrijheid hebben gekregen om de beslissingen van God te annuleren. De hogere critici stellen zichzelf in de plaats van God en beoordelen het Woord van God, herzien het of onderschrijven het. Op deze manier worden alle naties ertoe aangezet de wijn van de hoererij van Babylon te drinken. Deze hogere critici hebben zaken vastgelegd om de populaire ketterijen van deze laatste dagen te bevredigen. Als ze het Woord van God niet kunnen ondermijnen en verkeerd toepassen, als ze het niet kunnen buigen voor menselijke praktijken, breken ze het."

8 DE LAATSTE LOTSBESTEMMING
"En een derde engel volgde hen, die met een luide stem zei: ‘Als iemand het beest en zijn beeld aanbidt, en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt, dan zal hij ook drinken van de wijn van de toorn van God, die onvermengd is ingeschonken in de drink-beker van Zijn toorn, en gepijnigd worden in vuur en zwavel voor het oog van de heilige engelen en van het Lam.' " (Openbaring 14: 9-10) Degenen die van Babylons wijn gedronken hebben, moeten van de wijn van Gods toorn drinken. Deze wijn wordt uitgestort in 7 plagen (Openb. 15:7; 16:1-21). Vuur en zwavel worden gebruikt om het goddelijke oordeel voor te stellen (Genesis 19:24; Jesaja 34:8- 10; Judas 7). De rook van hun pijniging stijgt voor eeuwig op. Dit betekent dat de gevolgen eeuwig zijn. Bij de wederkomst zullen degenen die de laatste roep tot het eeuwige evangelie hebben aanvaard, eeuwig leven (Openbaring 14:14-16; Matt.13:30). Degenen die het evangelie niet hebben aanvaard, zullen sterven (Openbaring 14:17-20).

9 "De engelen worden voorgesteld als vliegend in het midden van de hemel, een waarschuwings- boodschap verkondigend aan de wereld, en die een directe betrekking heeft op de mensen die leven in de laatste dagen van de geschiedenis van deze aarde. Niemand hoort de stem van deze engelen, want ze zijn een symbool om het volk van God voor te stellen dat in harmonie werkt met het hemelse universum. Mannen en vrouwen, verlicht door de Geest van God en geheiligd door de waarheid, verkondigen de drie boodschappen in hun volgorde." Ellen G. White (Selected Messages, deel. 2, hoofdstuk 50, pag. 387)


Download ppt "GODS EEUWIGE EVANGELIE"

Verwante presentaties


Ads door Google