De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OORDEEL OVER BABYLON Les 12 voor 23 maart 2019.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OORDEEL OVER BABYLON Les 12 voor 23 maart 2019."— Transcript van de presentatie:

1 OORDEEL OVER BABYLON Les 12 voor 23 maart 2019

2 Een alliantie van religies, bekend als Babylon de grote hoer.
Er zullen drie hoofdgroepen of allianties zijn in de laatste momenten van de aarde: Een alliantie van religies, bekend als Babylon de grote hoer. Een verbond van politieke machten, bekend als de koningen van de aarde, de zeven koppen of de tien horens. Een alliantie van Gods dienaren, bekend als de verzegelden, de of het overblijfsel. Ze zijn geroepen, ze zijn uitverkoren en trouw. Openbaring 17 openbaart de identiteit van die bondgenootschappen en garandeert dat Christus en zijn getrouwe mensen zullen zegevieren (vers 14). Babylon en haar bondgenoten. Openbaring 17:1-2 Babylon en het scharlaken beest. Openbaring 17:3-7 Het scharlaken beest: Het was, en is niet, en zal opkomen. Openb. 17:8 De zeven koppen. Openbaring 17:9-11 De tien hoorns. Openbaring 17:12-18 De overwinning van Christus. Openbaring 17:14

3 BABYLON EN HAAR BONDGENOTEN
"Met haar hebben de koningen van de aarde hoererij bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken geworden van de wijn van haar hoererij." (Openbaring 17:2) Wat vertegenwoordigt de vrouw Babylon? De vrouw in Openbaring 12 stelt de kerk van God voor, rein en trouw. Babylon stelt de afvallige en ontrouwe kerk in de eindtijd voor. Die kerk is de vereniging van vele kerken. Wie zijn haar bondgenoten? Volgens de verzen 1, 2 en 15 zijn het menigten verdeeld in twee groepen: De koningen van de aarde. Politieke leiders die Babylon zullen steunen met politiek-religieuze wetten. De bewoners van de aarde. Degenen die dronken zijn van de valse leer van Babylon. Ze aanbidden het beest en zijn beeld.

4 “Veel protestantse kerken volgen het voorbeeld van Rome van de verderfelijke verbintenis met ‘de koningen der aarde’ — de staatskerken door hun betrekkingen met de overheden van de wereld en de andere kerken doordat zij ernaar streven de gunst van de wereld te winnen. De term “Babylon” — verwarring — is heel toepasselijk voor deze instellingen, daar ze allemaal beweren dat hun leer Bijbels is, maar toch verdeeld zijn in een bijna ontelbaar aantal sekten met zeer tegenstrijdige geloofspunten en theorieën.” Ellen G. White (De Grote Strijd, hoofdstuk 21, pag. 383)

5 BABYLON EN HET SCHARLAKENRODE BEEST
"En in de geest bracht hij mij weg naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien hoorns." (Openbaring 17:3) Babylon vertegenwoordigt een religieuze macht en het beest vertegenwoordigt politieke machten. In tegenstelling tot de oudheid, zullen religieuze en politieke machten gemakkelijk onderscheiden worden in de eindtijd. Babylon zit op het beest, dus zal religie de politiek beheersen en zal het opnieuw gebruiken om dronken te worden van het bloed van de heiligen. Babylon probeert de Hogepriester te vervangen door het dragen van paars en scharlaken, juwelen en een hoofdplaat met een inscriptie (zie Exodus 28). RELIGIEUZE MACHT POLITIEKE KRACHT

6 HET WAS, IS NIET, EN ZAL OPKOMEN
"Het beest dat u gezien hebt, was en is niet; en het zal opkomen uit de afgrond en naar het verderf gaan. En zij die op de aarde wonen, van wie niet vanaf de grondlegging van de wereld de naam geschreven staat in het boek des levens, zullen zich verwonderen als zij het beest zien, dat was en niet is, hoewel het er toch is." (Openbaring 17:8) Dit beest heeft zeven koppen en tien horens zoals de draak en het beest uit de zee. Satan heeft dit beest onder controle. Het vertegenwoordigt alle machten die Gods volk hebben onderdrukt in loop van de geschiedenis. Het beweert dat het als God is, "Die is en Die was en Die komt" (Openbaring 1:8), maar een beetje anders : "Het was". Het omvat de koppen die in de loop der geschiedenis zijn geweest, in Johannes’ tijd, en tot 1798. "Het is niet". Het was dodelijk gewond. "Het zal opkomen". Het krijgt zijn kracht terug.

7 DE ZEVEN KOPPEN "Ook zijn het zeven koningen: vijf zijn er gevallen, een is er, de andere is nog niet gekomen, en wanneer hij komt, moet hij een korte tijd blijven." (Openbaring 17:10) Het beest wordt eerst geïdentificeerd als Rome, de stad met zeven heuvels (vers 9), maar een tweede uitleg wordt toegevoegd (vers 10). De zesde ‘koning’ ‘is’. Dat is Rome (het vierde beest in Daniël 7 en de hoorn in Daniël 8). Daarom zijn de vijf koningen die ‘zijn gevallen’: Egypte (het eerste rijk om Gods volk te onderdrukken), Assyrië, Babylon, Medo-Perzië en Griekenland. Het beest is de achtste koning (het pausdom, hersteld van zijn dodelijke wond). Die laatste koning sluit zich aan bij alle politieke machten om de doelstellingen van Babylon te vervullen.

8 DE TIEN HOORNEN "En de tien hoorns die u op het beest zag, die zullen de hoer haten, en haar berooid en naakt maken, en zij zullen haar vlees eten, en haar met vuur verbranden." (Openbaring 17:16) Die horens worden gezien in de context van de val van Babylon, en ze spelen op dat moment een belangrijke rol (vers 16-17). Dus ze komen in het spel tijdens de plagen, en ze zijn duidelijk geïdentificeerd als de koningen van de aarde (vers 18). Aanvankelijk ondersteunen ze Babylon in haar strijd tegen het volk van God. Ze verafschuwen haar uiteindelijk en verlaten haar tijdens de 5de en 6de plaag (vers 16). Ze straffen haar. Die straf wordt weergegeven in de wijze waarop de dochter van de priester gestraft werd als ze zichzelf prostitueerde (Leviticus 21: 9). De drie satanische machten overtuigen hen om opnieuw tegen Christus en Zijn volk te strijden (vers 17).

9 DE OVERWINNING VAN CHRISTUS
"Zij zullen oorlog voeren tegen het Lam, maar het Lam – want Heere der heren is Hij en Koning der koningen – zal hen overwinnen, en zij die samen met Hem zijn, geroepenen, uitverkorenen en gelovigen." (Openbaring 17:14) DE OVERWINNING VAN CHRISTUS Vlak voor het einde, is er een laatste oproep om uit Babylon te gaan en te weigeren om het merkteken van het beest te ontvangen. Degenen die deze boodschap accepteren en trouw blijven aan Christus worden geroepen, uitverkoren en getrouw. Onze overwinning is gegarandeerd, omdat het Lam voor ons strijdt. Waarom is het zo belangrijk om zuiver en trouw te zijn aan de boodschap die God ons heeft gegeven?

10 "We moeten ons altijd voor ogen houden dat de tijd kort is
"We moeten ons altijd voor ogen houden dat de tijd kort is. De ongerechtigheid neemt overal toe. De rechtvaardigen zijn als lichten in de wereld geplaatst. Door hen moet de glorie van God aan de wereld worden geopenbaard. Houd altijd de plechtige gebeurtenissen van de toekomst voor u - het grote overzicht van het oordeel en de komst van Christus. U moet zich met uw gezin voorbereiden op die dag.” Ellen G. White (This Day With God, 9 november)


Download ppt "OORDEEL OVER BABYLON Les 12 voor 23 maart 2019."

Verwante presentaties


Ads door Google