De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018."— Transcript van de presentatie:

1 SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018

2 De eenheid en harmonie die God voor de mensheid had gepland, werd verstoord door de zonde. God toonde echter Zijn liefde voor ons door een plan te ontwerpen om de eenheid te herstellen. Het uiteindelijke herstel zou door het werk van Christus komen, maar God koos mensen om Zijn liefde en genade aan de wereld te tonen. De oorspronkelijke eenheid Gemaakt om lief te hebben. De eenheid is verbroken Vanaf Adam tot de zondvloed De toren van Babel Herstel van eenheid God roept Abraham Israël is uitgekozen

3 GEMAAKT OM LIEF TE HEBBEN
"En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hen; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.” (Genesis 1:27) God schiep alles "zeer goed" (Genesis 1:31). De aarde, de dieren en de mensen communiceerden in harmonie met elkaar. Mensen werden, in tegenstelling tot dieren, geschapen naar het beeld van God. Ze werden rentmeesters van de Schepping gemaakt. God is liefde (1 Johannes 4: 8); dus Gods beeld omvat het vermogen om lief te hebben. Twee mensen werden gemaakt naar het beeld van God, man en vrouw. Ze werden samen geschapen naar het beeld van God. Dat is eenheid met liefde als fundament.

4 VANAF ADAM TOT DE ZONDVLOED
"En Kaïn sprak met zijn broer Abel. En het gebeurde, toen zij op het veld waren, dat Kaïn zijn broer Abel aanviel en hem doodde.“ (Genesis 4: 8) De zonde van Adam en Eva verstoorde de harmonie, eenheid en liefde tussen man en vrouw, tussen de mensheid en de schepping, en tussen de mensheid en God. De man gaf de vrouw de schuld (Genesis 3:12) De natuur raakte beschadigd (Genesis 3:17-18) Kaïn doodde Abel (Genesis 4:8) De mens werd volledig verdorven (Genesis 6:5) De zondvloed maakte een einde aan de menselijke geschiedenis (Genesis 6:7) God koos echter een Overblijfsel (Noach en zijn familie) en gaf de mensheid een tweede kans. De regenboog helpt ons eraan te herinneren dat God nog steeds zijn oorspronkelijke plan voor ons wil vervullen.

5 "Daarom gaf men haar de naam Babel; want daar verwarde de HEERE de taal van heel de aarde, en vandaar verspreidde de HEERE hen over heel de aarde." (Genesis 11: 9) DE TOREN VAN BABEL Mensen probeerden eenheid zonder God te bereiken. Dat leidde tot aanbidding van afgoden en zelfverheffing. God moest die valse eenheid stoppen door een verscheidenheid aan talen te creëren. Zonde resulteerde in de verdeeldheid onder de mensheid en de verstoring van Gods oorspronkelijke plan. Zonde veroorzaakte: Verwarring over aanbidding. De uitgebreide verspreiding van kwaad en immoraliteit over de aarde. De scheiding van de mensheid in veel verschillende culturen, talen en rassen.

6 GOD ROEPT ABRAHAM Hij was gehoorzaam.
"En de Schrift is vervuld die zegt: En Abraham geloofde God, en het is hem tot gerechtigheid gerekend, en hij werd een vriend van God genoemd." (Jakobus 2:23) Hij was gehoorzaam. Zijn hoop was gevestigd op Gods beloften. Hij geloofde dat God zijn belofte zou vervullen; een nageslacht zoals de sterren aan de hemel. Hij vertrouwde Gods verlossingsplan. God probeerde de eenheid voor de derde keer te herstellen door Abraham te roepen. Abraham is de vader van alle gelovigen. We kunnen van zijn voorbeeld enkele basisbegrippen leren over eenheid onder christenen:

7 ISRAEL IS UITGEKOZEN “Niet omdat u groter was dan al de andere volken heeft de HEERE liefde voor u opgevat en u uitgekozen, want u was het kleinste van al de volken. Maar vanwege de liefde van de HEERE voor u, en om de eed die Hij uw vaderen gezworen had, in acht te houden.…” (Deuteronomium 7:7-8) God koos Israël als Zijn volk omdat Hij van hen hield. Ze hadden niets gedaan dat hen kon kwalificeren om gekozen te worden. God wilde Zijn boodschap aan de wereld overbrengen en de mensheid verlossen door Israël te gebruiken. Hij gaf hun alle geestelijke hulpmiddelen die ze nodig hadden om hun doel te bereiken. De christelijke Kerk is het nieuwe Israël. We moeten begrijpen dat we voor Hem niets hebben om over te roemen. God koos ons om één te zijn met Hem enkel omdat Hij van ons houdt (Galaten 3:28)

8 “Het meest overtuigende argument dat we aan de wereld kunnen geven over de zending van Christus, is om te worden gevonden in volmaakte eenheid. Zulke eenheid zoals die bestaat tussen de Vader en de Zoon moet worden gemanifesteerd onder allen die de waarheid geloven. Degenen die aldus verenigd zijn in onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan het Woord van God zullen vervuld zijn van macht. Als allen zich volledig zouden toewijden aan de Heer en door de heiliging van de waarheid in volmaakte eenheid zouden leven, wat een overtuigende kracht zou dan de verkondiging van de waarheid vergezellen! Hoe droevig is het dat zoveel kerken de heiligende invloed van de waarheid verkeerd voorstellen, omdat ze niet de reddende genade uitdragen die hen één met Christus zou maken, zoals Christus één is met de Vader! Als iedereen de eenheid en liefde zou openbaren die zou moeten bestaan onder broeders, dan zou de kracht van de Heilige Geest zich in zijn reddende invloed manifesteren. “In verhouding tot onze eenheid met Christus zal onze kracht zijn om zielen te redden. " Ellen G. White (Manuscript 88, 1905, “One, Even as We Are One”)


Download ppt "SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google