De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES

Verwante presentaties


Presentatie over: "ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES"— Transcript van de presentatie:

1 ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Les 4 voor 27 januari 2018

2 Het werk van de Heilige Geest
“De zuivere en onbevlekte godsdienst voor God en de Vader is dit: wezen en weduwen bezoeken in hun verdrukking en zichzelf onbesmet bewaren van de wereld.” (Jakobus 1:27) Hoe kunnen we voorkomen bevlekt te worden door de schadelijke gewoonten van deze wereld? Laten we vijf dingen bestuderen die ons zullen helpen. Denken aan Christus Bijbelstudie Gebed Wijsheid zoeken Het werk van de Heilige Geest

3 Waaraan zouden wij moeten denken?
DENKEN AAN CHRISTUS "Ik zal de HEERE te allen tijde loven, Zijn lof zal voortdurend in mijn mond zijn.“ (Psalm 34: 2 HSV) Waaraan zouden wij moeten denken? Dingen die zijn ... Waar Eerbaar Rechtvaardig Rein Liefelijk Welluidend De Bijbel moedigt ons aan om "elke gedachte in gevangenschap te brengen tot de gehoorzaamheid van Christus" (2 Kor.10: 5), zodat we wereldse gewoonten kunnen vermijden die ons afleiden van het denken aan de waarheid. Filippenzen 4: 8 helpt ons te begrijpen aan welke dingen we zouden moeten denken. Als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardig is Onze focus moet Christus zijn. We moeten onszelf elke dag aan Hem overgeven, en Hij zal onze geest in overeenstemming brengen met de Zijne. Wanneer we aan Zijn liefde denken, zullen we de ware waarde van spirituele zaken boven de wereldse dingen begrijpen.

4 BIJBELSTUDIE "U onderzoekt de Schriften, want u denkt daardoor eeuwig leven te hebben, en die zijn het die van Mij getuigen." (Johannes 5:39) Aan Christus denken en in gemeenschap met Hem leven is de basis die we nodig hebben om veilig te zijn voor wereldsgezindheid. Hoe kunnen we Christus beter leren kennen? Gods Woord openbaart Christus. Dankzij de Bijbel kunnen we ... De waarheid kennen (Johannes 8:32) Jezus kennen (Johannes 5:39) Weten wat Hij voor ons heeft gedaan (1 Korinthe 15: 3-4) Ons leven aan Hem toevertrouwen (Joh. 17:12) Jezus volgen en gehoorzamen (Psalm 119: 11) Vrij zijn van de zonde (Johannes 8:36) Wereldgezindheid behelst ‘dingen voor onszelf vergaren’. Dat is het tegenovergestelde van wat Jezus in Zijn Woord verkondigde.

5 GEBED “Maar u, geliefden, bouwt uzelf op in uw allerheiligst geloof en biddende in de Heilige Geest.” (Judas 1: 20) Gebed is essentieel voor onze gemeenschap met Christus. Er is geen Gemeenschap of vriendschap zonder communicatie. We moeten met God praten en naar Hem luisteren. "Gebed is het openstellen van het hart voor God als voor een vriend." (E.G. White "Schreden naar Christus", hoofdstuk 11 "Het voorrecht van het gebed", pagina 93). Wat zijn de basis ingrediënten van gebed? Bid met geloof (Hebreeën 11: 6). Bid zonder ophouden (1Thess. 5: 17). Bid volgens Gods wil (1 Johannes 5: 14).

6 ZOEKEN NAAR WIJSHEID De vrees voor God (Job 28:28).
"Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid bij God, want er staat geschreven: Hij vangt de wijzen in hun sluwheid’.” (1 Korinthe 3:19) Wijsheid is het op de juiste wijze toepassen van kennis en begrip. Er zijn mensen met wijsheid in deze wereld en Salomo was de wijste persoon op aarde (2 Kron. 1:12). Desalniettemin verloor Salomo ondanks dat, bijna het eeuwige leven. Welke wijsheid wil God dat we zouden moeten verkrijgen? De vrees voor God (Job 28:28). De wet onderhouden (Deuteronomium 4: 6). We hebben dat soort wijsheid nodig om goed de gevaren van wereldsgezindheid te begrijpen.

7 HET WERK VAN DE HEILIGE GEEST
"Zij zijn uit de wereld; daarom spreken zij uit de wereld, en de wereld luistert naar hen. Wij zijn uit God. Wie God kent, luistert naar ons; wie niet uit God is, luistert niet naar ons. Hieraan herkennen wij de geest van de waarheid en de geest van de dwaling." (1 Johannes 4: 5-6) Degenen die goddelijke wijsheid zoeken hebben "een andere geest" zoals Kaleb (Numeri 14:24). Als we ons laten leiden door de Heilige Geest, dan leert Hij ons de waarheid te onderscheiden van valse wereldse dingen. Hij zal ons in alle waarheid leiden, Hij zal Jezus laten zien en Hij zal ons helpen om de beste beslissingen in deze wereld te nemen. We zullen niet worden gedreven door tijdelijke emoties. We zullen in deze wereld leven als vertegenwoordigers van God. De Heilige Geest geeft ons de kracht om de aantrekkingskracht van deze wereld en zijn "charme" te overwinnen

8 'Tijdelijke dingen dienen niet onze volle aandacht in beslag te nemen, of onze geest zodanig bezig te houden, totdat onze gedachten volledig aards en aards gericht zijn. We moeten de geest trainen, disciplineren en opvoeden, zodat we in een hemels vaargeul kunnen denken, zodat we ons kunnen bezighouden met dingen die ongezien en eeuwig zijn; die zullen worden onderscheiden door een geestelijke perceptie. Door Hem te zien die onzichtbaar is, kunnen we kracht van denken en kracht van geest verkrijgen. " E.G.W. (SDA-bijbelcommentaar, 2 Korintiërs 4:18)


Download ppt "ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES"

Verwante presentaties


Ads door Google