De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem."— Transcript van de presentatie:

1

2 Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

3 1 Johannes 4:19 (NBV) Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. 1 Johannes 4:11 (NBV) Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar ​liefhebben.

4 Openbaring 2:1 (HSV) Schrijf aan de engel​ van de gemeente​ in ​Efeze: Dit zegt Hij Die de ze- ven sterren in Zijn rechterhand houdt, Die te midden van de ze- ven gouden kandelaren wandelt:

5 2 Ik ken uw werken, uw inspan- ning en uw volharding, en weet dat u slechte mensen niet kunt verdragen,

6 en dat u hen op de proef hebt gesteld die van zichzelf zeggen dat zij ​apostelen​ zijn, maar het niet zijn, en dat u hebt ontdekt dat zij leugenaars zijn.

7 3 En u hebt moeilijkheden ver- dragen, en volharding getoond
3 En u hebt moeilijkheden ver- dragen, en volharding getoond. Om Mijn Naam hebt u zich inge- spannen en u bent niet moe geworden.

8 4 Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste ​liefde​ hebt verlaten.

9 5 Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken.

10 Maar zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal uw kandelaar​ van zijn plaats wegnemen, als u zich niet bekeert.

11 6 Maar dit hebt u vóór, dat u de werken van de Nikolaïeten haat, die ook Ik haat.

12 7 Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeen- ten​ zegt.

13 Wie overwint, hem zal Ik te eten geven van de Boom des levens, die midden in het ​paradijs​ van God staat.

14 In 53 n. Chr. gesticht door Paulus, Aquila en Priscilla
Een vooraanstaande (model) gemeente De brief van Paulus is van 60, die uit Openbaring van 95

15 Werken Inspanning en volharding Een bijbelgetrouwe gemeente Veel verdragen om Jezus naam Maar Ik heb tegen u...

16 Openbaring 2:4-5 (HSV) Maar Ik heb tegen u dat u uw eerste liefde hebt verlaten. Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken.

17 Mattheüs 24:12 (BGT) Er zullen steeds meer slechte dingen gebeuren op aarde. En veel gelovigen zullen hun liefde voor God en voor elkaar verliezen.

18 Efeziërs 1:15 (NBV) Daarom, en ook omdat ik gehoord heb over uw geloof in ​Jezus, de ​Heer, en over uw ​liefde​ voor alle heiligen...

19 Efeziërs 3:17 (NBV) ...zodat door uw geloof ​Christus​ kan gaan wonen in uw ​hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de ​liefde.

20 Efeziërs 4:16 (NBV) Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de ​liefde.

21 Efeziërs 5:1 (NBV) Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen​ die hij liefheeft, 2 en ga de weg van de ​liefde, zoals ​Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.

22 HSV: Dat u uw eerste liefde hebt verlaten
NBV: U hebt de liefde van weleer opgegeven BGT: Vroeger was ik het be- langrijkste in jullie leven. Dat is nu niet meer zo.

23 Jeremia 2:2 (NBV) Ik weet nog hoe je me liefhad in je jeugd, van me hield als mijn bruid, hoe je me volgde door de woestijn, dat land waar niet wordt gezaaid.

24 Hosea 6:4 (NBV) Want jullie liefde​ is als een ochtendnevel, als dauw die ‘s morgens vroeg verdwijnt.

25 De eerste liefde verlaten
Losgelaten, opgegeven, verzaakt Veronachtzaamd, verwaarloosd

26 Openbaring 2:5 (HSV) Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken. (NBV) Doe weer als vroeger. (BGT) Leef weer zoals eerst.

27 VIJF KENMERKEN VAN EERSTE LIEFDE

28 Passievol (aan)bidden
Honger naar God en zijn Woord Verlangen naar heiliging Waar het hart vol van is... Liefde voor de ander en de kerk

29 VIJF OORZAKEN VAN HET LOSLATEN VAN DE EERSTE LIEFDE

30 Liefde voor de wereld

31 1 Johannes 2:15 (NBV) Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief
1 Johannes 2:15 (NBV) Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld lief- heeft, is de ​liefde​ van de Vader niet in hem.

32 2 Timotheüs 3:4 (HSV) ...meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God.

33 Liefde voor de wereld Religie in plaats van relatie Doen belangrijker dan zijn Leer belangrijker dan genade Vasthouden aan bitterheid

34 Openbaring 2:5 (HSV) Bedenk dan van welke hoogte u bent gevallen en bekeer u en doe de eerste werken. (NBV) Doe weer als vroeger. (BGT) Leef weer zoals eerst.

35 Marcus 12:30 (NBV) ‘Heb de ​Heer, uw God, lief met heel uw ​hart​ en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.’ 31 Het op een na belang- rijkste is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.’

36 Herstel mijn eerste liefde die ik ooit had voor U want ik wil van U houden nog zoveel meer dan nu. Mijn hart moet weer gaan branden zoals het heeft gedaan vol vuur en vol van hartstocht die nooit meer weg zal gaan.

37


Download ppt "Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem."

Verwante presentaties


Ads door Google