De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE KOSMISCHE STRIJD Les 1 voor 7 april 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE KOSMISCHE STRIJD Les 1 voor 7 april 2018."— Transcript van de presentatie:

1 DE KOSMISCHE STRIJD Les 1 voor 7 april 2018

2 Hoe werden we daardoor besmet?
We leven midden in een kosmische strijd die invloed heeft op ons dagelijks leven. Hoe ontstond het kwaad? Hoe werden we daardoor besmet? Hoe ontwikkelde zich de strijd op onze planeet? Wat kunnen we eraan doen? De strijd begint in de hemel. De aarde wordt beïnvloed. Oorlogen in de hemel en op aarde. De strijd binnen de kerk. De laatste veldslagen.

3 DE STRIJD BEGINT IN DE HEMEL
De eerste vraag bij het bestuderen van de strijd tussen goed en kwaad is: als God alles schiep, schiep Hij dan ook kwaad? De Bijbel vertelt dat een cherub, Lucifer genaamd, de oorsprong van het kwaad was. De val van Lucifer is afgebeeld in twee passages in de bijbel, Ezechiël 28: en Jesaja 14: Die cherub was perfect geschapen, zonder enig kwaad. Hij werd volmaakt en vrij geschapen, en hij besloot toe te geven aan trots en ernaar te streven als God te zijn (Ezechiël 28: 2) "Volmaakt was u in uw wegen, vanaf de dag dat u geschapen werd, totdat er ongerechtigheid in u gevonden werd." (Ezechiël 28:15)

4 DE AARDE WORDT BEÏNVLOED
"En de vrouw zag dat die boom goed was om van te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at." (Genesis 3: 6) Eva begreep het goddelijke gebod. Ze besefte dat zelfs het aanraken van de verboden vrucht ongehoorzaamheid was aan God. Ze besloot echter de slang te geloven in plaats van haar Schepper. En Adam deelde in haar zonde! De mens werd op dat moment onderdeel van de strijd, en we kozen de verkeerde kant. We staan elke dag voor dezelfde beslissing om God te gehoorzamen of ongehoorzaam te zijn. We moeten tussen leven en dood kiezen.

5 "De engelen gaven hen genadig en liefdevol de informatie die zij verlangden. Ze vertelden hen ook over de trieste geschiedenis van Satans rebellie en val. Vervolgens informeerden ze hen duidelijk dat de boom der kennis in de tuin was geplaatst als belofte van hun gehoorzaamheid en liefde tot God; dat de hoge en gelukkige staat van de heilige engelen moest worden behouden op voorwaarde van gehoorzaamheid; dat ze in dezelfde situatie; dat zij de wet van God zouden kunnen gehoorzamen en onuitsprekelijk gelukkig konden zijn, of ongehoorzaam zijn en hun hoge staat verliezen en in hopeloze wanhoop worden gedompeld." Ellen G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 3 [Gevolgen van Rebellie], bladzijde 29 [Adam en Eva gewaarschuwd])

6 OORLOGEN IN DE HEMEL EN OP AARDE
"En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren." (Openbaring 12: 1) Oorlog in de hemel (I). Satan rebelleert en neemt het derde deel van de engelen met zich mee. Ze worden verbannen uit de hemel (vers 4) De kerk wordt lastiggevallen door Satan (vers 4) Jezus overwint en stijgt op naar de hemel (vers 5) Oorlog in de hemel (II). Satan wordt naar de aarde geworpen (vers 7-9) De kerk wordt 1260 jaar lang vervolgd en vlucht naar de "woestijn" (vers 6, 14) Satan vervolgt het overblijfsel (vers 17)

7 DE STRIJD BINNEN DE KERK
"En aan de vrouw werden twee vleugels van een grote arend gegeven, opdat zij naar de woestijn zou vliegen, naar haar plaats, waar zij gevoed wordt, een tijd en tijden en een halve tijd, buiten het zicht van de slang." (Openbaring 12: 14) Openbaring en Daniël tonen drie profetische tijdvakken van vervolging. Alle drie profetische visioenen verwijzen naar dezelfde historische periode. Drie en een half jaar (3,5 x 360) = tweeënveertig maanden (42 x 30) = 1260 dagen. 42 maanden Openb. 11: 2 De heilige stad wordt vertrapt Openb. 13: 5 Het gezag van het beest 1260 dagen Openb. 11: 3 De twee getuigen Openb. 12: 6 De vrouw in de woestijn Tijd, tijden en een halve tijd Daniel 7: 25 Openb. 12: 14

8 DE STRIJD BINNEN DE KERK
"En aan de vrouw werden twee vleugels van een grote arend gegeven, opdat zij naar de woestijn zou vliegen, naar haar plaats, waar zij gevoed wordt, een tijd en tijden en een halve tijd, buiten het gezicht van de slang." (Openbaring 12: 14) Die profetie bestrijkt een periode tussen het jaar 538 en 1798. In die periode werden degenen die bereid waren de Bijbel te bestuderen en volgens Gods wil te leven, hard vervolgd. God heeft ze nooit in de steek gelaten. Ze werden ondersteund door Jezus’ woorden: "Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld" (Mattheüs 28:20) We worden ook elke dag gesteund door die belofte. Wij zijn "meer dan overwinnaars" door Jezus (Romeinen 8: ) JUSTINIANUS 538 BERTHIER 1798

9 DE LAATSTE VELDSLAGEN "En de draak werd toornig op de vrouw en hij ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, die de geboden van God bewaren en het getuigenis van Jezus Christus hebben." (Openbaring 12:17 NBG) God heeft een getrouw Overblijfsel van de universele Kerk voorbereid. Ze houden Gods geboden en ze zullen het doelwit zijn van de laatste aanval van Satan. Welke geboden houden ze? Jezus vatte ze samen in het liefhebben van God en onze naaste (Mattheüs 22: ). Dat houdt in dat je alle geboden van de Wet houdt: "Gij zult de HERE uw God liefhebben en alle dagen zijn ….. geboden in acht nemen.” (Deuteronomium 11: 1 NBG)

10 DE LAATSTE VELDSLAGEN "En de draak werd toornig op de vrouw en hij ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, die de geboden van God bewaren en het getuigenis van Jezus Christus hebben." (Openbaring 12:17 NBG) De Adventkerk begon als een profetische beweging in de Eindtijd (Openbaring 10). De naam bevat de kenmerken van de overblijvende kerk. Zevende dag. We houden al Zijn geboden, inclusief het vierde met betrekking tot het houden van de Sabbat. Adventist. We wachten verlangend op Zijn wederkomst. Kerk. Wij zijn een christelijke kerk, we accepteren het offer van Jezus als het enige middel tot behoud. "Want dit is de liefde tot God, dat wij Zijn geboden in acht nemen; en Zijn geboden zijn geen zware last.“ (1 Johannes 5: 3)

11 "De gevallen wereld is het strijdveld voor het grootste conflict dat het hemelse universum en de aardse machten ooit hebben gezien. Het werd aangewezen als het theater waarop de grote strijd tussen goed en kwaad, tussen hemel en hel, zou worden uitgevochten. Ieder mens speelt een rol in dit conflict. Niemand kan op neutrale grond staan. De mens moet de Verlosser van de wereld accepteren of verwerpen. Allen zijn getuigen, hetzij voor of tegen Christus. Christus roept degenen die onder zijn vaandel staan op, om zich als getrouwe soldaten, met Hem in het conflict te mengen, opdat zij de kroon des levens mogen erven. Ze zijn geadopteerd als zonen en dochters van God. Christus heeft hen Zijn zekere belofte nagelaten dat de beloning groot zal zijn in het koninkrijk der hemelen, van degenen die omwille van de waarheid deel hebben aan Zijn vernedering en lijden." Ellen G. White (Sons and Daughters of God, 23 Augustus)


Download ppt "DE KOSMISCHE STRIJD Les 1 voor 7 april 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google