De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘in de hemel, en op aarde’

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘in de hemel, en op aarde’"— Transcript van de presentatie:

1 ‘in de hemel, en op aarde’
Wisselzang met de hemel

2 ‘met alle heiligen’ ‘horizontaal’: door de geschiedenis heen
‘verticaal’: in de hemel Gemeenschap der heiligen: Gemeenschap met Christus en de mede-gelovigen hier op aarde Gemeenschap met Christus en de al gestorvenen in de hemel

3 Kerntekst: Hebreeën 12:22-24
“Nee, u staat voor de Sionsberg, voor de stad van de levende God, het hemelse Jeruzalem, en voor duizenden engelen die in vreugde bijeen zijn, voor de gemeenschap van eerstgeborenen, die in de hemel ingeschreven zijn, voor God, de rechter van allen, en voor de geesten van de rechtvaardigen, die tot volmaaktheid gekomen zijn, voor de bemiddelaar van een nieuw verbond, Jezus, en voor het gesprenkelde bloed dat krachtiger spreekt dan dat van Abel.”

4 De Bijbel over hemelse liturgie
‘Heilig, heilig, heilig’ (trishagion) “Zij (serafs) riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.” (Jes. 6:3) “Dag en nacht herhalen ze(de vier wezens): ‘Heilig, heilig, heilig is God, de Heer, de Almachtige, die was, die is en die komt.’” (Openb. 4:8)

5 De Bijbel over hemelse liturgie
‘Heilig, heilig, heilig’ (trishagion) Psalmen roepen engelen op om God te loven “Halleluja! Loof de HEER, bewoners van de hemel, loof hem daar in de hoogten, loof hem, al zijn herauten, loof hem, heel zijn engelenmacht.” (Psalm 148:1 en 2)

6 De Bijbel over hemelse liturgie
‘Heilig, heilig, heilig’ (trishagion) Psalmen roepen engelen op om God te loven Heilsgeschiedenis bepaalt de hemelse lofliederen

7 Heilsgeschiedenis bepaalt de lofliederen
“En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden: ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.’” (Lucas 2: 13 en 14) ‘U komt alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want u hebt alles geschapen: uw wil is de oorsprong van alles wat er is.’ (Openb. 4:11)

8 Heilsgeschiedenis bepaalt de lofliederen
“En ze zetten een nieuw lied in: ‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht  uit alle landen en volken, van elke stam en taal. U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot priesters gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde.’” (Openb. 5:9-10)

9 Heilsgeschiedenis bepaalt de lofliederen
“Met luide stem riepen ze: ‘Het lam dat geslacht is, komt alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank.’ (Openb. 5:12)

10 De Bijbel over hemelse liturgie
‘Heilig, heilig, heilig’ (trishagion) Psalmen roepen engelen op om God te loven Heilsgeschiedenis bepaalt de hemelse lofliederen Zing overwinningsliederen want de strijd gaat verder maar is al gewonnen

11 Strijd gaat door, maar is al beslist
“Toen hoorde ik een luide stem in de hemel zeggen: ‘Nu zijn de redding, de macht en het koningschap van onze God werkelijkheid geworden, en de heerschappij van zijn messias. Want de aanklager van onze broeders en zusters, die hen dag en nacht bij onze God aanklaagde, is ten val gebracht.

12 Zij hebben hem dankzij het bloed van het lam en dankzij hun getuigenis overwonnen. Zij waren niet aan het leven gehecht en hebben hun dood aanvaard. 12 Daarom: juich, hemel, en allen die daar wonen! Maar wee de aarde en de zee: de duivel is naar jullie afgedaald! Hij is woedend, want hij weet dat hij geen tijd te verliezen heeft.’” (Openb. 12:10-12)

13 De Bijbel over hemelse liturgie
‘Heilig, heilig, heilig’ (trishagion) Psalmen roepen engelen op om God te loven Heilsgeschiedenis bepaalt de hemelse lofliederen Zing overwinningsliederen want de strijd gaat verder maar is al gewonnen Bid met de gestorven heiligen mee


Download ppt "‘in de hemel, en op aarde’"

Verwante presentaties


Ads door Google