DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Geloof en gemeenschap.
5 De eenheid van de Geest.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Eén Heer: Christus Jezus
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Geen hindernissen. Christendom 2016: een van de grote wereldreligies, 2.4 miljard mensen, ca. 32% van de wereldbevolking Startte als een Joodse sekte.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Delen van Jezus lichaam
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Jakobus (2).
Efeziërs (2) WELKOM 1.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
de brief aan de Romeinen
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 3 De handen uit de mouwen
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Efeziërs (3) WELKOM 1.
Les 2 voor 14 oktober 2017 DE CONTROVERSE.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Gods plan Met ons.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
DIE SLEUTEL TOT EENHEID
HET CONCILIE VAN JERUZALEM
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
KERKORGANISATIE EN EENHEID
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘Maken de muren dan christenen?’
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
Samenbindende krachten
SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018

Deze eenheid omvat alle gebiedssferen van het leven. Eenheid is een van de onderwerpen waarover Paulus in zijn brief aan de Efeziërs schreef. Mensen van verschillende rassen en culturen maakten deel uit van de kerk in Efeze. Paulus leerde hen de sleutel tot eenheid, zodat ze samen konden werken. Deze eenheid omvat alle gebiedssferen van het leven. DE SLEUTEL TOT EENHEID Eenheid in Christus. Efeziërs 1: 3-14. Eenheid zonder grenzen. Efeziërs 2: 11-22. DE SFEREN VAN EENHEID Kerk en eenheid. Efeziërs 4: 1-6. Kerkleiders en eenheid. Efeziërs 4: 11-12. Relaties en eenheid. Efeziërs 5: 15-6: 9.

EENHEID IN CHRISTUS "En dit is het plan: om in de bedeling van de volheid van de tijden alles weer in Christus bijeen te brengen, zowel wat in de hemel als wat op de aarde is." (Efeziërs 1:10) God wil de breuk herstellen die de zonde heeft veroorzaakt, zodat al Zijn kinderen één kunnen worden door Christus. Daartoe heeft God besloten ons als kinderen te adopteren. We werden een deel van Zijn familie (v. 5) Dat betekent dat iedereen is voorbestemd om gered te worden (Johannes 3:16; 1 Timotheüs 2: 6; 2 Petrus 3: 9) Wanneer we die verheven bestemming aanvaarden, schenkt God ons de Heilige Geest als een garantie voor Zijn beloften (v. 13-14)

EENHEID ZONDER GRENZEN "Want Hij is onze vrede, Die beiden één gemaakt heeft. En door de tussenmuur, die scheiding maakte, af te breken." (Efeziërs 2:14) God maakte het verbond van de belofte met het volk van Israël en gaf hen de besnijdenis als een teken van dat verbond. Israël deelde Gods belofte niet, maar bouwde in plaats daarvan een figuratieve muur om de heidenen gescheiden te houden. Er waren grote tekenen in de tempel die de niet-Joden ervan weerhielden om de gedeelten te betreden die gereserveerd waren voor de Joden. Het kruis haalde elke muur omver en beëindigde de scheiding. Het besneed Joden en heidenen met de besnijdenis van het hart. Wij zijn nu één volk, verenigd in een "heilige tempel" "door één Geest"(v. 21, 18)

Een GOD en Vader voor iedereen KERK EN EENHEID "En u te beijveren om de eenheid van de Geest te bewaren door de band van de vrede." (Efeziërs 4: 3) We zijn geroepen om samen te werken om de eenheid van Christus in de kerk te brengen. Wat kunnen we in die richting doen (vers 1-3)? Je fatsoenlijk gedragen Elkaar in nederigheid en zachtmoedigheid verdragen Laat de Heilige Geest handelen om de vrede te bewaren Welke zeven elementen houden de gelovigen bij elkaar (v 4-6)? Een Lichaam Een Geest Een Hoop Een HEER Een Geloof Een Doop Een GOD en Vader voor iedereen

KERKLEIDERS EN EENHEID "En Hij heeft sommigen gegeven als apostelen, anderen als profeten, weer anderen als evangelisten en nog weer anderen als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten, tot het werk van dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus." (Efeziërs 4: 11-12) Paulus somde vijf types van gaven op die de leiders in staat stellen om de kerk te leiden met twee specifieke doelen: Het toerusten van de heiligen voor het bedieningswerk. Elk lid van de kerk helpen om het evangelie te prediken. Het opbouwen van het lichaam van Christus. Het stimuleren en bevorderen van eenheid in Christus. God geeft deze gaven aan specifieke mensen. Deze mensen zijn geroepen om anderen te dienen en met elkaar samen te werken (Markus 10:43)

"Wees elkaar onderdanig in de vreze Gods." (Efeziërs 5:21) RELATIES EN EENHEID "Wees elkaar onderdanig in de vreze Gods." (Efeziërs 5:21) Paulus moedigde ons aan om "vervuld te zijn met de Geest" (vers 18). We zullen door de Geest verenigd worden door ons te onderwerpen aan elkaar. Dit behelst drie gebieden van ons leven: Onze gesprekken zijn gericht op God met vreugde en met een geest van onderwerping (5:19-21) Sociale relaties: Christus’ onzelfzuchtige liefde en respect wordt getoond in het huwelijk en tussen ouders en kinderen (5:22-6:4) Familie relaties: Leidinggevenden en medewerkers respecteren elkaar, omdat we allemaal gelijk zijn voor God (6:5-9) Werk relaties:

“God wordt verheerlijkt door lofliederen uit een zuiver hart vervuld met liefde en toewijding tot Hem. Wanneer toegewijde gelovigen samenkomen, zal hun gesprek niet gaan over de onvolkomenheden van anderen of over de bijsmaak van gemompel of geklaag; naastenliefde of liefde, de band van volmaaktheid, zal hen omringen. De liefde tot God en hun medemens vloeit vanzelf voort in woorden van genegenheid, sympathie en achting voor hun broeders. De vrede van God heerst in hun hart; hun woorden zijn niet ijdel, leeg en lichtzinnig, maar tot troost en opbouw van elkaar.” E.G. White (Testimonies for the Church, deel. 1, hfdst. 86, blz. 509)