De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

de brief aan de Romeinen

Verwante presentaties


Presentatie over: "de brief aan de Romeinen"— Transcript van de presentatie:

1 de brief aan de Romeinen
studie 1 10 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht

2 Efeze 1 16 Ik houd niet op voor u te danken, als ik in mijn gebeden aan u denk, 17 opdat de God van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en van openbaring geeft in het kennen (=besef) van Hem, 18 namelijk verlichte ogen van uw verstand (…)

3

4

5

6 Paulus: Had Paulus dezelfde roeping als de twaalf apostelen?
Waarom moest er een 13e apostel geroepen worden Was Paulus een Jood of een Romein? Wanneer werd Saulus  Paulus? Wáárom werd Saulus  Paulus? Is er verschil tussen de brieven van Paulus, en die van Jakobus, Petrus en Johannes?

7 Paulus: Paulus = apostel van de natiën (NBG, SV: heidenen)
Er zijn overeenkomsten tussen de boodschap van Paulus en de twaalven, maar er zijn ook verschillen.

8 Handelingen 3 19  Kom dus tot inkeer en bekeer u, opdat uw zonden uitgewist worden en er tijden van verkwikking zullen komen van het aangezicht van de Heere, 20 en Hij Jezus Christus zal zenden, Die tevoren aan u verkondigd is. 21 Hem moet de hemel ontvangen tot de tijden waarin alle dingen worden hersteld, waarover God gesproken heeft bij monde van al Zijn heilige profeten door de eeuwen heen.

9 Handelingen 10 42  En Hij heeft ons bevolen tot het volk te prediken en te getuigen dat Hij Degene is Die  door God aangesteld is tot een Rechter over levenden en doden.

10 Wat was de boodschap van Paulus aan Israël?
De bekering van Israël? De komst van het Koninkrijk? Jezus Christus die zou terugkeren uit de hemel om te herstellen alles waarvan de profeten gesproken hadden?

11 1 Timotheus 2 7 Daartoe ben ik  aangesteld als prediker en apostel ( ik zeg de waarheid in Christus, ik lieg niet), als een leraar van de heidenen in geloof en waarheid. 2 Timotheus 1 11  waarvoor ik aangesteld ben als prediker, apostel en leraar van de heidenen.

12 Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Jezus Christus (…) Handelingen 13 10 (…) zult u er niet mee ophouden de rechte wegen van de Heere te verdraaien?

13 <------------------------->
Paulus, apostel van de heidenen het volk Israël: ongelovig redding naar de natiën de Gemeente, het lichaam van Christus < > prediking van de komst van het Koninkrijk: Jezus en de twaalf onderbreking Paulus = pauze geheimenissen/ verborgenheden het Koninkrijk openbaar: Israël in de toekomende eeuw


Download ppt "de brief aan de Romeinen"

Verwante presentaties


Ads door Google