De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

de brief aan de Galaten (3)

Verwante presentaties


Presentatie over: "de brief aan de Galaten (3)"— Transcript van de presentatie:

1 de brief aan de Galaten (3)
23 juni 2019 Hendrik Ido Ambacht

2 Galaten 1 6 Ik verwonder mij, dat jullie zó vlug worden overgebracht van datgene, wat jullie in de genade van Christus roept, tot een andersoortig evangelie, 7 dat niets anders is dan dat er sommigen zijn die jullie verontrusten en die het evangelie van Christus willen vervormen. 8 Maar ook al zouden wij, of een boodschapper uit de hemel, aan jullie een evangelie brengen, naast dat wat wij als evangelie aan jullie brengen, laat hij in de ban zijn! (…) 11 Want ik maak aan jullie het evangelie bekend, broeders, dat door mij als goed bericht gebracht wordt, dat het niet naar de mens is.

3 Galaten 1 15 Maar toen God, die mij vanuit de buikholte van mijn moeder afzondert en mij door zijn genade roept, er een welbehagen in had 16 zijn Zoon in mij te onthullen, opdat ik het evangelie van Hem onder de natiën zou brengen, ging ik niet onmiddellijk te rade met vlees en bloed; 17 ook ging ik niet op naar Jeruzalem naar hen, die vóór mij afgevaardigden waren, maar ik vertrok naar Arabië, en vandaar keer ik weer terug naar Damascus. 18 Vervolgens, na drie jaar, ging ik op naar Jeruzalem, om mijn geschiedenis aan Kefas te vertellen, en ik verblijf vijftien dagen bij hem. En ik nam geen ander van de afgevaardigden waar dan alleen Jakobus, de broer van de Heer. (…)

4 Handelingen 15 1 En sommigen komen omlaag vanaf Judea, en zij onderwezen aan de broeders: In het geval dat jullie niet besneden worden, naar het gebruik van Mozes, kunnen jullie niet gered worden. 2 En er komt niet weinig commotie en kwestie bij Paulus en Barnabbas met hen, en zij verordenen Paulus en Barnabbas, en nog enige anderen van hen, omhoog te gaan naar de afgevaardigden en oudsten in Jeruzalem, aangaande dit vraagstuk. …. En ik ging echter op, op grond van een openbaring (Gal.2:1)

5 Handelingen 15 (…) 4 En zij komen aan in Jeruzalem, en zij werden ontvangen door de uitgeroepen vergadering, en de afgevaardigden, en de oudsten. En zij informeren hen over alles, wat God met hen doet. 5 Maar er staan sommigen op vanuit de groepering van de Farizeeën, die geloofd hebben, en zij zeggen, dat het bindend is om hen te besnijden, en bovendien hen opdracht te geven om de wet van Mozes te bewaren.

6 Handelingen 15 (…) 7 En er komt veel kwestie, en Petrus staat op, en hij zei tot hen: Mannen, broeders, jullie zijn op de hoogte, dat God, vanaf de dagen van de begintijd, onder jullie uitkiest, dat door mijn mond de natiën het woord van het goede bericht horen en geloven. 8 En God, de kenner van het hart, getuigt van hen, en Hij geeft aan hen de heilige geest, zoals ook aan ons, 9 en Hij maakt in niets onderscheid tussen ons en hen, en Hij reinigt door het geloof hun hart. 10 Nu dan, waarom beproeven jullie God door een juk op de nek van de leerlingen te plaatsen, die noch onze vaders, noch wij sterk genoeg zijn om te dragen? 11 Maar door de genade van de Heer Jezus geloven wij, gered te worden op een wijze zoals ook zij.

7 Handelingen 3 19 Bezin je, dan, en keer om, opdat jullie zonden uitgewist worden, zodat er perioden van verfrissing zullen komen van het aangezicht van de Heer, 20 en dat Hij de Christus, die voor jullie voorbestemd is, Jezus, zal afvaardigen, 21 die de hemel moet ontvangen, tot op de tijden van het herstel van alle dingen, waarvan God spreekt door de mond van zijn heilige profeten, die vanaf de aeon zijn.

8 Kolossenzen 1 24 (…) Christus, voor zijn lichaam, dat is, de uitgeroepen vergadering. 25 Haar bediende werd ik naar het beheer van God, dat aan mij gegeven wordt voor jullie, om het woord van God compleet te maken, 26 het geheim, dat aeonen en generaties lang verhuld is geweest, maar nu aan zijn heiligen openbaar gemaakt werd. 27 Aan hen wil God bekendmaken, wat de rijkdom van de heerlijkheid van dit geheim is onder de natiën: Christus onder jullie, de hoop van de heerlijkheid.

9


Download ppt "de brief aan de Galaten (3)"

Verwante presentaties


Ads door Google