De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opvoeden - 24 juni 2018 -.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opvoeden - 24 juni 2018 -."— Transcript van de presentatie:

1 Opvoeden - 24 juni

2 Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. Hebr. 4:16

3

4

5 Metron Want door de genade die mij gegeven is, zeg ik ieder onder u niet hoger te denken dan hij moet denken, maar laat hij denken in bescheidenheid, naar de mate van geloof zoals God die aan ieder heeft toebedeeld. Want zoals wij in één lichaam vele leden hebben en de leden niet alle dezelfde functie hebben, zo zijn wij, hoewel velen, één lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden van elkaar. Rom. 12:3-5 (HSV) 

6 Eenheid / individualiteit
‘… beijver u om de eenheid van de Geest te bewaren door de band van de vrede: één lichaam en één Geest, zoals u ook geroepen bent tot één hoop van uw roeping, één Heere, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, Die boven allen en door allen en in u allen is. Maar aan ieder van ons is de genade gegeven naar de maat van de gave van Christus. Ef. 4:3-7 (HSV)

7 Eenheid / individualiteit
En Hij heeft sommigen gegeven als apostelen, anderen als profeten, weer anderen als evangelisten en nog weer anderen als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten tot het werk van dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus, totdat wij allen komen tot de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God, worden tot een volwassen mensen, tot de maat komen van de grootte van de volheid van Christus … Ef. 4:11-13 (HSV)

8

9 Ouderschap Ik schrijf u, lieve kinderen, want de zonden zijn u vergeven omwille van Zijn Naam. Ik schrijf u, vaders, omdat u Hem kent Die er vanaf het begin is. Ik schrijf u, jonge mannen, omdat u de boze hebt overwonnen. Ik schrijf u, kinderen, omdat u de Vader kent. Ik heb u geschreven, vaders, omdat u Hem kent Die er vanaf het begin is. Ik heb u geschreven, jonge mannen, omdat u sterk bent en het Woord van God in u blijft en u de boze hebt overwonnen. 1 Joh. 2:12-14 (HSV) 

10

11 Ouderschap kinderen - jongeren - ouders
ouders kennen ‘Hem die van het begin is’ wat kennen ze dan, wat is het begin? Gen.1-3  Vaders kennen Gods 'cultuur opdracht’ en weten, die is niet veranderd, net zo min als God is veranderd! Cultuur opdracht paradijs uitbreiden over de hele aarde aarde onderwerpen aan Koningschap van God

12

13 Opvoeden = mensen in die opdracht brengen
= ieder leren zijn / haar deel te herkennen en vervullen (metron) = daarvoor heb jij unieke genade ontvangen God heeft niet een uniek plan voor jou, wel een unieke bestemming!


Download ppt "Opvoeden - 24 juni 2018 -."

Verwante presentaties


Ads door Google