De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID

Verwante presentaties


Presentatie over: "SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID"— Transcript van de presentatie:

1 SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID
Les 7 door 8 mei 2019

2 Het bewaren van de eenheid in het gezin vereist een inspanning van elk gezinslid.
Een gezin zal sterk verenigd zijn als elke persoon over de volgende sleutels beschikt: Jezus Liefde Nederig-heid Onder-worpenheid Toewijding

3 JEZUS “Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; allen bent u één in Christus Jezus.” (Galaten 3:28) Leven in Christus brengt praktische veranderingen in ons leven met zich mee (Romeinen 6:22, 2 Korinthiërs 5:17). Het kruis van Christus verwijdert alle barrières die mensen scheiden. Hoe dichter wij bij Jezus leven, hoe dichter we bij elkaar zijn. Dit is natuurlijk ook waar binnen het gezin. Wanneer Jezus het centrum is van het hart van elk gezinslid, is er eenheid tussen man en vrouw, tussen ouders en kinderen, tussen broers en zussen ...

4 "Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want liefde is van God; en iedereen die liefheeft, wordt uit God geboren en kent God.“ (1 Johannes 4:7) LIEFDE Het Griekse woord ágape wordt in het Nieuwe Testament gebruikt voor de liefde van God en de liefde die we elkaar zouden moeten tonen. Dit soort liefde gaat boven de fysieke liefde of liefde voor het kind uit. Het is een geschenk van de Heilige Geest (Romeinen 5: 5). Vergelijk je karakter met de definitie van ágape liefde in 1 Kor. 13:4-7. Welke veranderingen moet je aanbrengen in je leven? Het is geduldig en vriendelijk ____ het is niet jaloers het pronkt niet het doet niet gewichtig het gedraagt zich niet ongepast het zoekt niet haar eigen belang het wordt niet verbitterd het denkt geen kwaad het verheugt zich niet over ongerechtigheid het verheugt zich over de waarheid het bedekt alle dingen het gelooft alle dingen het hoopt alle dingen het verdraagt alle dingen Noteer uw naam in de lege velden naast de zinnen die heden in uw geval kloppen:

5 Vanwege zonde is egoïsme een vast onderdeel geworden van ieder mens.
"Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf.." (Filippenzen 2:3) NEDERIGHEID Vanwege zonde is egoïsme een vast onderdeel geworden van ieder mens. "Als trots en egoïsme terzijde werden geschoven, zouden vijf minuten de meeste moeilijkheden verhelpen." (Ellen G. White, Early Writings, blz. 119) Paulus moedigde ons aan om het nederig voorbeeld van Christus te imiteren (vers 4-8). We kunnen echte nederigheid alleen bereiken als we aan de voet van het kruis knielen.

6 "Wees elkaar onderdanig in de vreze Gods." (Efeziërs 5:21)
ONDERWERPING Degenen die van God houden, zijn geroepen om zich aan elkaar te onderwerpen. Paulus stelde drie voorbeelden van onderwerping: Ten eerste is onderwerping in Christus wederkerig. Ten tweede zijn er voorwaarden in de vorige voorbeelden van onderwerping: Vrouwen onderworpen aan hun echtgenoten Efeziërs 5:22 Kinderen onderworpen aan hun ouders Efeziërs 6:1 Slaven onderworpen aan hun meesters Efeziërs 6:5 Mannen moeten zich gedragen zoals Christus doet Efeziërs 5:25-33 Ouders mogen hun kinderen niet irriteren Efeziërs 6:4 Meesters mogen niet bedreigen Efeziërs 6:9 Die dingen werden al verwacht in de samenleving van die tijd. Dus waarom is nieuw? Hoe kunnen we het aanpassen aan de huidige maatschappij?

7 TOEWIJDING Elk gezin begon met toewijding.
"Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn." (Genesis 2:24) TOEWIJDING Elk gezin begon met toewijding. Deze toewijding strekt zich uit over het hele gezin: Huwelijkse toewijding Toewijding tussen ouders en kinderen Toewijding tussen broers en zussen Toewijding tussen andere familieleden Het gebrek aan toewijding is een oorzaak van problemen en verdeeldheid (bekijk het verhaal van Jozef en zijn broers). Een sterke toewijding zorgt voor stabiele en duurzame familiebanden (bekijk het verhaal van Naomi en Ruth).

8 "De oorzaak van verdeeldheid en onenigheid in gezinnen en in de kerk is afscheiding van Christus. Dichter tot Christus naderen, is tot elkaar naderen. Het geheim van echte eenheid in de kerk en in het gezin is geen diplomatie, geen management, geen bovenmenselijke poging om moeilijkheden te overwinnen - hoewel er op dit gebied veel werk is te verrichten - maar verbondenheid met Christus.“ Ellen G. White (The Adventist Home, hoofdstuk 27, pag. 179)


Download ppt "SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID"

Verwante presentaties


Ads door Google