De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!

Verwante presentaties


Presentatie over: "God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!"— Transcript van de presentatie:

1

2 God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!

3 Waar is God? Ik voel Hem niet meer, Hij heeft mij verlaten, Ik sta er alleen voor, 't is mijn eigen schuld ik herhaal altijd diezelfde zonde en Hij kan het niet meer aanzien.. Hij heeft mij verlaten..

4 God's plan voor ons!? Veel van deze eigenschappen kunnen we toepassen op onszelf maar zijn vooral bedoeld om toe te passen in onze omgang met anderen! Het gaat erom hoe we met elkaar omgaan! Het is niet God's bedoeling dat we alleen zijn!

5 Christus: “vergeet dit niet: !!!
'Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd.’” (Matteus 28:20) Hij wil niet dat we alleen zijn Hij belooft ons nooit te verlaten!

6 How to live life? God's plan voor ons?

7 Going to church doesn't make you a Christian any more than standing in a garage makes you a car.

8 Matt 28:16-20 SAMEN Leer/Onderwijs Evangeliseer DOOP
16De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg waar zij Jezus zouden ontmoeten. 17Toen zij Hem daar zagen, vielen zij voor Hem neer. Maar sommigen wisten niet wat zij ervan moesten denken. 18Jezus kwam dichterbij en zei tegen hen: ‘Ik heb alle macht in hemel en op aarde gekregen. 19Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd. 20En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd.’ Leer/Onderwijs SAMEN

9 Handelingen 2:41-42 Onderwijs Gemeenschap/ Samen
Bekering Doop Het leven der eerste gemeente 41Zij dan, die zijn woord aanvaardden, lieten zich dopen en op die dag werden ongeveer drieduizend zielen toegevoegd. 42En zij bleven volharden bij het onderwijs der apostelen en de gemeenschap, het breken van het brood en de gebeden. Onderwijs Gemeenschap/ Samen Avondmaal

10 Dienaar Trooster JEZUS CHRISTUS leraar Vriend Redder Liefdevol
Nederig Vriend Liefdevol Dienaar Vergevingsgezind Trooster Redder JEZUS CHRISTUS Genadig leraar Hij stierf aan het kuis voor onze zonden, Hij droeg onze last (wij moeten er niet eens voor sterven/ nu nog niet). Door zijn Genade maken we deel uit van zijn familie ondanks onze verschillen houden we van elkaar verbonden door een bloedband... Het bloed van Jezus Christus! Liefdevol Relatiehersteller Wegwijzer

11 Jezus Christus is/was... ... NOOIT alleen?! 12 Apostelen
Eén met de Vader... Slechts op één moment aan het kruis.

12 1 KORINTIËRS 6:17 (BB) Maar als je jezelf aan de Heer geeft, wordt je geest één geheel met Hém.
1 KORINTIËRS 12:12 (BB) Want een lichaam is één geheel, maar bestaat wel uit verschillende lichaamsdelen. Al die lichaamsdelen vormen samen één lichaam. Zo is het ook met Christus. EFEZIËRS 4:16 (BB) En Hij zorgt ervoor dat het Lichaam groeit. Hij maakt het ook tot één geheel. Een lichaam wordt bij elkaar gehouden door spieren en banden. En elk lichaamsdeel heeft zijn eigen taak. Op dezelfde manier houdt Christus zijn gemeente bij elkaar. En Hij geeft elk mens zijn eigen taak binnen het Lichaam. Als iedereen zijn taak doet, groeit het Lichaam en wordt het gezond, sterk en volwassen door de liefde [ voor God en de mensen ]. Hoe werkt het? Wij moeten er voor elkaar zijn om geestelijk te groeien! Alleen zullen we weinig tot niet groeien, de weerstand is te groot! Dit is geen verzinsel van de apostelen om kerkje te spelen, dit is een belofte van de allerhoogste God!

13 WIJ ZIJN ELKAARS FAMILIE!
2Korintiërs 6: Daarom moeten jullie anders zijn dan de ongelovigen, zegt de Heer. Doe niet langer met hen mee. Wees niet meer ongehoorzaam aan Mij, zoals zij. 18Dan zal Ik jullie als mijn kinderen aannemen. Dan zal Ik jullie Vader zijn. En jullie zullen mijn zonen en dochters zijn, zegt de Heer, de Almachtige God." Waarom? Omdat God de Almachtige het zegt!

14 Galaten6:2-3 2U moet elkaars moeilijkheden en problemen dragen, dan voldoet u aan de wet van Christus. 3Wie zich te belangrijk vindt om dat te doen, misleidt zichzelf.

15 Romeinen 1:11-13 11Ik verlang ernaar u te zien. Ik wil u zo graag iets geestelijks geven, iets waardoor u versterkt wordt. 12Of kan ik het beter zo zeggen: ik wil graag dat u en ik door elkaars geloof bemoedigd zullen worden. 13U moet weten, broeders en zusters, dat ik vaak van plan ben geweest u te bezoeken om bij u, net als bij andere volken, mensen voor Christus te winnen. Maar tot nu toe was ik steeds verhinderd. Ik weet dat het in ons drukke leven niet altijd makkelijk is om letterlijk samen af te spreken, Zelfs Paulus verzon excuses om niet af te spreken... Gaan we God's plan in ons leven vervullen? Zullen we er zijn voor elkaar? Zullen we Gemeenschap hebben met elkaar? Kijk rond wie is er alleen? Denk is aan jezelf, hoor jij al bij een groep? Sta je alleen of zijn er mensen met wie je wekelijks kan praten afspreken?

16

17

18

19 In een familie ben je nooit alleen!
Wij zijn God’s familie! Wij zijn Christus familie! In en door Christus zijn we elkaars familie! In een familie wordt er voor elkaar gezorgd! In een familie ben je nooit alleen!


Download ppt "God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!"

Verwante presentaties


Ads door Google