Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hengelo, 27 februari 2013 Mr. Lydia Janssen
Advertisements

Analyse van incidenten
Meerdere werknemers in een beperkte ruimte
1 De invloed van de organisatie op het meldgedrag van managers en medewerkers: een kijkje in de keuken Muel Kaptein Transparency International, April 21,
Informatiemiddag Wet Markt en Overheid 11 februari 2014.
Bijeenkomst Vereniging voor Mededingingsrecht
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
De juridische kant Hoe zit de uitwisseling van patiëntgegevens juridisch in elkaar; wat mag er wel en wat mag niet? Eric Schreuders Net2Legal Consultants.
Ambtelijke Integriteit
Hoofdstuk 16 Europese mededingingsregels voor lidstaten.
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Bestrijding Eurocrisis: Alleen handhaving en geen soevereiniteitsoverdracht? Prof. Johan van de Gronden.
Normstelling bestuursrecht
Taskforce Mobiliteitsmanagement:
managen van de doorstroom
Klachtenregeling Qliq primair onderwijs 27 april 2011 mr Loulène Boersma juridisch adviseur bond KBO.
Workshop: rechten en plichten van student en onderwijsinstelling
Klinische psychologen en hun aansprakelijkheid
Hoofdstuk 2 Beroepsethiek: beroepscodes en bedrijfscodes
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
De Wet Bibob en vastgoedtransacties
Powerpoint presentaties NCvB
Hfdst. 26 Het Proces-Verbaal
Onafhankelijk onderzoek ûnôfhinklik ûndersyk
De (T)OR en de bestuurder
Hfdst 18 Staandehouden Blz
Een zorgsysteem voor betere arbeidsomstandigheden
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
Aansprakelijkheid en bewonersinitiatieven
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
De Bouwrecht Dag Academie voor de Rechtspraktijk 25 september 2014
Staatssteun voor bvo's: ontwikkelingen en procedures Robert-Jan van Lotringen Coördinatiepunt Staatssteun Decentrale Overheden Utrecht, 3 oktober 2012.
Scoring in het licht van de WBP Serge van Nuijs DMSA,
Psychosociale risico’s (PSR’s)
Voorlichtingsbijeenkomst transparantie 11 november 2015.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Als hepatitis een beroepsziekte is Marja Kelder Bedrijfsarts Arbo Unie.
De financiële aanspraken bij bedrijfseconomisch ontslag Alexandra Krop jurist werkgeverszaken OPOF, 16 februari 2012.
Preventief toezicht Gemeente Delft.
VROEGTIJDIGE ZORGPLANNING : WETTELIJK KADER september 2012 Myriam VANDERZEYPEN Licentiaat in de Rechten Directeur WZC St.-Jozef te Wiekevorst.
College-onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid o.g.v. art. 213a Gemeentewet Commissie Rekening & Audit 25 november 2014 Besturing & controlling/
Klachten en claims doorkijk naar de afhandeling van klachten en claims 26 november 2013.
W KKGZ Enkele (nieuwe) aspecten mbt openheid over incidenten.
MISBRUIK VAN RECHT Een nationaal, internationaal en unierechtelijk perspectief Discussiebijdrage Koen Verburg 12 mei 2016 Vereniging voor Belastingwetenschap.
Agressie Intern en Extern
PRIVACY EN MELDPLICHT DATALEKKEN 14 APRIL  Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)  Max boete: € ,-  Toezichthouder: Autoriteit Persoonsgegevens.
Meldplicht datalekken en Algemene verordening gegevensbescherming (achtergronden en verplichtingen) Mr. Dr. Anne Wil Duthler Advocaat en senator, voorzitter.
Het spanningsveld tussen het recht op informatie van de patiënt, het recht op verdediging van de zorgverlener, de leiding van het verweer door de verzekeraar.
Voor wie is de Who? En wat moet de bibliotheek er mee?
Conflicten in het HR domein
Wet revitalisering generiek toezicht
Externe integriteit: Wet Bibob
Wetboek van Strafrecht in het algemeen
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Klachtenregeling Actan adviseurs & accountants
Jaarverslag 2016 onafhankelijke intergemeentelijke bezwarencommissie
Meerdere werknemers in een beperkte ruimte
POGGL Themadag 11 november 2014
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Dit lijkt een misstand! Wat nu?
Veranderopgave handhaving
Mr. I.W. van Osch 360|Advocaten
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
Inschrijven - stroomdiagram
Stop card – Praktijkoefening Documentatie
Valkuilen Wet Bibob en vastgoed Hier komt ook tekst
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Transcript van de presentatie:

Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants

Klokkenluidersregeling 1. Algemeen 2. Reikwijdte Op basis van art. 32 van de Verordening accountantsorganisaties (VAO) moet een accountantsorganisatie  beschikken over een klokkenluidersregeling. Deze klokkenluidersregeling heeft betrekking op de volgende situaties: handelingen die leiden tot strafbare feiten door de accountantsorganisatie of haar medewerkers; Art. 32 VAO De accountantsorganisatie heeft een regeling die waarborgt dat personen van buiten de accountantsorganisatie en bij haar werkzame of aan haar verbonden personen zonder gevaar voor hun rechtspositie vermeende onregelmatigheden binnen of (mede) buiten de accountantsorganisatie aan de orde kunnen stellen. Deze regeling leidt ertoe dat klachten worden vastgelegd, vertrouwelijk en tijdig worden behandeld en dat de onregelmatigheden waarover wordt geklaagd, indien gegrond, tijdig worden afgehandeld door het nemen van passende maatregelen door de accountantsorganisatie. alle werkelijke of vermoede andere overtredingen van externe wet- en regelgeving door de accountantsorganisatie of haar medewerkers; alle werkelijke of vermoede overtredingen van interne regelgeving door de accountantsorganisatie of haar medewerkers; (dreigende) intimidatie van medewerkers door collega’s dan wel leidinggevenden; (dreigende) onrechtmatige vernietiging of manipulatie van gegevens of informatie;  en verder alle situaties die naar de mening van een melder voor melding aan de vertrouwenspersoon in aanmerking komen. De in het eerste lid bedoelde regeling wordt in elk geval op de website van de accountantsorganisatie geplaatst. In geval een accountantsorganisatie niet over een website beschikt, verspreidt zij deze regeling op een andere wijze binnen de accountantsorganisatie en stuurt zij deze regeling desgevraagd toe aan personen buiten de accountantsorganisatie. Als er sprake is van verschillen van inzicht, dan wel klachten over het optreden van de accountantsorganisatie dan wel haar medewerkers, kan ook gebruik worden gemaakt van deze klokkenluidersregeling. Het verschil met de hiervoor genoemde richtlijnen hangt samen met het feit dat gebruik van de klokkenluidersregeling altijd op basis van anonimiteit plaatsvindt.     

Klokkenluidersregeling 3. Procedure De vertrouwenspersoon informeert de melder uiterlijk na vier weken over de afhandeling van zijn melding en de maatregelen die zijn genomen. Wanneer deze termijn door onvoorziene omstandigheden niet kan worden gehaald, informeert de vertrouwenspersoon de melder hierover en geeft hij aan op welke termijn de melder zal worden geïnformeerd over de afwerking van diens melding. Indien sprake is van een situatie die onder de reikwijdte van deze klokkenluiders-regeling valt, heeft de melder de mogelijkheid deze te melden aan de vertrouwens-persoon. De melding aan de vertrouwenspersoon vindt uitsluitend elektronisch plaats via compliance@actan.nl. Meldingen die betrekking hebben op een (dreigende) overtreding van interne of externe beroepsregelgeving worden in alle gevallen door de vertrouwenspersoon afgehandeld in overleg met de compliance officer met inachtneming van de vertrouwelijkheid.  Externe derden kunnen eveneens een melding verrichten via dit e-mailadres. De vertrouwenspersoon bevestigt de melding binnen één week aan de melder. De vertrouwenspersoon informeert de melder tevens hoe en binnen welke termijn diens melding in behandeling zal worden genomen. Deze termijn bedraagt uiterlijk vier weken na de ontvangst van de melding. 4. Vertrouwelijkheid Indien sprake is van een onder de reikwijdte van deze klokkenluidersregeling genoemde situatie ad a en/of e, informeert de vertrouwenspersoon onmiddellijk de directeur. De vertrouwenspersoon informeert hierover tevens de melder. De melding, de correspondentie hierover en de behandeling geschieden onder volledige geheimhouding en vertrouwelijkheid, tenzij de melder de vertrouwenspersoon ontheft van zijn geheimhoudingsplicht. Als sprake is van een (dreigende) overtreding van interne of externe beroepsregelgeving, informeert de vertrouwenspersoon de compliance officer. Het bestuur van de accountantsorganisatie garandeert medewerkers die meldingen aan de vertrouwenspersoon doorgeven op grond van deze klokkenluidersregeling, dat de melding op geen enkele wijze van negatieve invloed zal zijn op zijn/haar functioneren binnen de accountantsorganisatie, dan wel zijn/haar carrière. Bij het informeren van de directeur en compliance officer als bedoeld in de punten 5 en 6, maakt de vertrouwenspersoon de bron niet bekend.