De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOON DEZE SLIDE: INLEIDING

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOON DEZE SLIDE: INLEIDING"— Transcript van de presentatie:

1 TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Introduceer uzelf, het scenario, en van toepassing zijnde hulpmiddelen. STEL DISCUSSIENORMEN Bespreek de “basisregels” voor discussies, inclusief respecteren van de ervaringen van anderen; behouden van de vertrouwelijkheid van wat gezegd is; en volledige toegewijde deelneming aan dicussies. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA INLEIDING TOON DEZE SLIDE:

2 TOON DEZE SLIDE: SAMENVATTING
Deze slide “vertelt het verhaal”, dat u of een vrijwillige werknemer hardop moet voorlezen. GESPREKSPUNTEN Als discussieleider dient u de details van de situatie van de werknemer en de daaropvolgende acties te bespreken voordat u naar de volgende slide gaat. Zorg dat persoonlijke verhalen die werknemers willen vertellen gerelateerd zijn aan het getoonde scenario. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA SAMENVATTING TOON DEZE SLIDE:

3 TOON DEZE SLIDE: MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA DISCUSSIESTARTERS
ANTWOORDEN VOOR VRAGEN Wat zou u doen als u Andrei of David was? Opmerking voor Discussieleider: Laat deelnemers vrij antwoorden en in de groep discussiëren. Zijn de acties van David gepast? Nee. Zijn acties zijn ongepast aangezien ze vijandig en bedreigend zijn. Zijn de acties van Andrei gepast? Nee. Bedreigingen tegen ons Bedrijf of een werknemer zijn onacceptabel en mogen niet genegeerd worden of ongerapporteerd blijven. Indein Andrei van mening is dat zijn collega bedreigingen uit, dan is het zijn plicht om zich Uit te spreken. Wat zijn de mogelijke problemen en gevolgen van de beslissing van Andrei? Doordat Andrei geen geweldsbedreiging rapporteert, is er een verhoogd risico voor de veiligheid van Tyco werknemers en eigendommen. Indien David verder was gegaan met zijn bedreigingen, dan konden niet alleen werknemers verwond raken, maar kon tevens de reputatie van Tyco risico lopen. Andrei kan gestraft worden indien hij de bedreigingen van David niet rapporteert. Zouden de omstandigheden anders zijn indien: Andrei David niet goed had gekend? Nee. De relatie tussen de twee mannen is niet van belang. Dreigementen of geweld worden niet getolereerd. Voor de grap of uit frustratie commentaar leveren kan serieus genomen worden indien dit uit context gehoord wordt of door anderen gehoord wordt en mag niet op de werkplek gebruikt worden. Andrei had gezien dat David vaker temperamentvol was en dreigend taalgebruik had gebezigd, maar hem nog niet gewelddadig had gezien? Nee. Het feit dat Andrei niet heeft gezien dat David fysiek gewelddadig wordt, is niet van belang. Na het horen van het bedreigende taalgebruik wist Andrei van een mogelijk gevaarlijke situatie en hij had zich moeten uitspreken. Daarnaast, het feit dat hij zich zorgen genoeg maakte over het geweld om het kantoor te verlaten zou moeten aangeven dat er genoeg reden was om de zorgen te melden. Andrei niet de noodzaak om het kantoor te verlaten voelde? Nee, dit maakt geen verschil. Indien Andrei zich veilig genoeg voelde om alleen op kantoor te blijven, dan geloofde hij waarschijnlijk niet dat David gewelddadig ging worden. Echter, indien het de kans op geweld betreft, moeten we veilig blijven en alle zorgen rapporteren. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA DISCUSSIESTARTERS TOON DEZE SLIDE:

4 TOON DEZE SLIDE: MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA RICHTLIJNEN
GESPREKSPUNTEN: Wijs op het Tyco beleid Bevorderen van een Geweldvrije Werkplek. Laat werknemers weten: Een werknemer die getuige is van of vermoedens heeft van geweld op de werkplek of voelt dat hij/zij of een andere werknemer slachtoffer is geweest van geweld op de werkplek, moet dit incident onmiddellijk rapporteren. Elke klacht zal grondig onderzocht worden en zo snel mogeljik opgelost worden. We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat vertrouwelijke en/of gevoelige informatie bekend wordt, terwijl we ervoor zorgen dat elk incident zorgvuldig en geheel onderzocht wordt. Een werknemer die zich bezig heeft gehouden met geweld op de werkplek zal de juiste straf ontvangen, met inbegrip van ontslag. Het Bedrijf zal in het persoonlijke dossier van de werknemer alle incidenten van geweld op de werkplek en de resulterende strafmaatregelen noteren, volgens de wetgeving. Het Bedrijf zal geen enkele vorm van vergelding tegen een werknemer die in goed vertrouwen geweld op de werkplek rapporteert tolereren, ongeacht het resultaat van het onderzoek. Een werknemer die een andere werknemer blootstelt aan dit soort vergelding zal gestraft worden, met inbegrip van ontslag. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA RICHTLIJNEN TOON DEZE SLIDE:

5 TOON DEZE SLIDE: GESPREKSPUNTEN
Sluit af met verklaringen die u geschikt acht voor het publiek en hun reacties en discussie betreffende dit onderwerp en case study. Vat de gehoorde discussies samen. Maak van de mogelijkheid gebruik om de punten die u eerder heeft geplaatst over een werknemer die handelt volgens de waarden en ethiek van Tyco, te benadrukken. Herhaal het Tyco Beleid Bevorderen van een Geweldvrije Werkplek aangezien het gerelateerd is aan de problemen en gevolgen die in de casestudy besproken werden. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA GELEERDE LESSEN TOON DEZE SLIDE:

6 TOON DEZE SLIDE: GESPREKSPUNTEN MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA
Laat werknemers weten dat ze niet alleen staan bij het nemen van beslissingen en dat het belangrijk is dat ze eventuele zorgen ter sprake brengen. Vesterk de voor alle werknemers beschikbare hulpmiddelen in het geval een kwestie geëscaleerd dient te worden. MOGELIJK GEWELDDADIGE COLLEGA EEN PROBLEEM TER SPRAKE BRENGEN TOON DEZE SLIDE:


Download ppt "TOON DEZE SLIDE: INLEIDING"

Verwante presentaties


Ads door Google