De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOON DEZE SLIDE: INLEIDING

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOON DEZE SLIDE: INLEIDING"— Transcript van de presentatie:

1 TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Introduceer uzelf, het scenario, en van toepassing zijnde hulpmiddelen. STEL DISCUSSIENORMEN Bespreek de “basisregels” voor discussies, waaronder respecteren van de ervaringen van anderen; behouden van de vertrouwelijkheid van wat gezegd is; en volledige togewijde deelneming aan dicussies. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN INLEIDING TOON DEZE SLIDE:

2 TOON DEZE SLIDE: SAMENVATTING
Deze slide “vertelt het verhaal”, dat u of een vrijwillige werknemer hardop moet voorlezen. GESPREKSPUNTEN Als discussieleider dient u de details van de situatie van de werknemer en de daaropvolgende acties te bespreken voordat u naar de volgende slide gaat. Zorg dat persoonlijke verhalen die werknemers willen vertellen gerelateerd zijn aan het getoonde scenario. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN SAMENVATTING TOON DEZE SLIDE:

3 TOON DEZE SLIDE: INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN DISCUSSIESTARTERS
ANTWOORDEN VOOR VRAGEN Wat zijn in deze situatie de verantwoordelijkheden van Scott? Als hij zich er goed bij voelt, dan moet Scott de mogelijke belangenverstrengeling met het afdelingshoofd bespreken. Hij kan tevens PZ op de hoogte brengen van de situatie zodat de juiste acties genomen worden. Het hoofd van de Communicatie-afdeling? Er is reeds een belangenverstrengeling omdat hij het hoofd is van afdeling waar Karen werkt. Hij heeft invloed over haar prestatiebesprekingen, salarisaanpssingen of andere beslissingen over haar carrière. Hij mag om deze redenen geen familieleden in dienst nemen om voor hem te werken. De andere werknemers in de Communicatie-afdeling? Hun verantwoordelijkheden zijn dezelfde als die van Scott: ze moeten de mogelijke belangenverstrengeling melden bij het afdelingshoofd en PZ. PZ zal ervoor zorgen dat de juiste acties ondernomen worden. Wat zijn de mogelijke problemen en gevolgen van de persoonlijke relatie van Karen? Indien Karen direct rapporteert aan haar schoonvader, dan kan zijn objectiviteit gevaar lopen door zijn persoonlijke relatie en, dientengevolge, belangenverstrengeling met het team en het Bedrijf. De relatie kan zorgen voor een negatieve werkomgeving aangezien Teamleden de capacititeiten van Karen in twijfel kunnen trekken, en zich zorgen kunnen maken over een oneerlijk voordeel in de afdeling. Dit kan tevens de prestaties en productiviteit van de afdeling negatief beïnvloeden. Gevolgen voor de manager, indien hij deze relatie niet openbaar maakte, kan leiden tot strafmaatregelen, met inbegrip van ontslag. Zouden de omstandigheden anders zijn indien: De schoonvader van Karen hoofd was van een andere afdeling? Ja. Alhoewel familieleden soms in hetzelfde gebouw of afdeling van Tyco kunnen werken, mogen ze elkaar nooit in dienst nemen, prestatiebesprekingen over elkaar houden of salarisbeslissingen voor elkaar nemen. De relatie van karen nicht/oom was in plaats van schoondochter/schoonvader? Nee. Iedere familierelatie moet bekend worden gemaakt en het beleid moet gevolgd worden. Het Communicatieteam op de hoogte was van de relatie, voorafgaand aan het gesprek? Goed bekend maken is de beste manier om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Het team op de hoogte brengen voorafgaand aan het gesprek valt echter niet onder goed bekend maken. Voorafgaande goedkeuring van management en personeelszaken is vereist. Karen niet goed presteerde in haar baan? Niet noodzakelijk, alhoewel haar slechte prestaties speculaties over de belangenverstrengeling kunnen vergroten. Bekendmaking is van het grootste belang. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN DISCUSSIESTARTERS TOON DEZE SLIDE:

4 TOON DEZE SLIDE: GESPREKSPUNTEN:
Wijs op het Tyco Beleid betreffende Belangenverstrengeling, Geschenken en Zakelijk Vermaak. Laat werknemers weten dat belangenverstrengeling geheel vermeden kan worden of eenvoudig opgelost kan worden, als Tyco goed op de hoogte gebracht is. Indien u twijfelt of een handeling kan leiden tot een belangenverstrengeling, moet u zich Uitspreken en hulp zoeken bij uw manager of Personeelszaken. Het bedrijf zal met u samenwerken om de juiste aanpak te kiezen. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN RICHTLIJNEN TOON DEZE SLIDE:

5 TOON DEZE SLIDE: GESPREKSPUNTEN
Sluit af met verklaringen die u geschikt acht voor het publiek en hun reacties en discussie betreffende dit onderwerp en casestudy. Vat de gehoorde discussies samen. Maak van de mogelijkheid gebruik om de punten die u eerder heeft geplaatst over een werknemer die handelt volgens de waarden en ethiek van Tyco, te benadrukken. Herhaal het Tyco Beleid betreffende Belangenverstrengeling, Geschenken en Zakelijk Vermaak aangezien dit betrekking heeft op de problemen en gevolgen die in deze case study besproken wordt. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN GELEERDE LESSEN TOON DEZE SLIDE:

6 TOON DEZE SLIDE: GESPREKSPUNTEN INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN
Laat werknemers weten dat ze niet alleen staan bij het nemen van beslissingen en dat het belangrijk is dat ze eventuele zorgen ter sprake brengen. Versterk de voor alle werknemers beschikbare hulpmiddelen in het geval dat een kwestie geëscaleerd dient te worden. INDIENSTNEMEN VAN FAMILIELEDEN EEN PROBLEEM TER SPRAKE BRENGEN TOON DEZE SLIDE:


Download ppt "TOON DEZE SLIDE: INLEIDING"

Verwante presentaties


Ads door Google