Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Ik wens je De kracht van god.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Gewoon Toon.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
De wet van God en de wet van Christus
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Welkom.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Woord van Leven Mei 2011.
Vriend Door Toon Hermans.
Deel II verzoening.
De Ben Adam Psalm 8.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ons thema is Vriendschap
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Welkom in de samenkomst
Verlangens van God.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Verslaving.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
VASTEN.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.
Vrucht van de Geest THEMADIENSTEN DE INNERLIJKE GESTELDHEID VAN CHRISTUS.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

Welke betekenis?

Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia

Eén keer trek je de conclusie Vriendschap is een illusie Vriendschap is een droom Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom Henk Westbroek schreef dit lied voor zijn groep Het Goede doel. Alleen refrein Henk Westbroek

vriend je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend Toon Hermans Gedicht van Toon Hermans

Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt. Augustinus

En Hij zeide tot hen: Wie van u zal een vriend hebben, en zal ter middernacht tot hem gaan, en tot hem zeggen: Vriend! leen mij drie broden; Overmits mijn vriend van de reis tot mij gekomen is, en ik heb niet, dat ik hem voorzette; Lukas 11: 5 Naar wie ga jij toe? Met je zorgen en met je blijdschap? Wie komt naar jou toe?

Vriendschap wil zeggen: Het verbonden zijn van (twee of meer) mensen aan elkaar door onderlinge genegenheid en gelijkwaardigheid, met behoud van ieders eigenheid.

Volkomen waardering van God en elkaar voor wie ze waren wezenlijk op elkaar gericht hun gaven en persoonlijkheid gebruiken tot zegen voor elkaar Volkomen vrij om zich niet anders voor te doen

Volkomen waardering van God en elkaar voor wie ze waren wezenlijk op elkaar gericht hun gaven en persoonlijkheid gebruiken tot zegen voor elkaar Volkomen vrij om zich niet anders voor te doen Onverenigd met God en afgunstig t.o.v. elkaar Op zichzelf gericht Gericht op eigen gemak en succes Zichzelf beter voor te doen en fouten af te schuiven

En Jezus zeide tot hem: Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede aan dit gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven. Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.

Volkomen waardering van God en elkaar voor wie ze waren wezenlijk op elkaar gericht hun gaven en persoonlijkheid gebruiken tot zegen voor elkaar Volkomen vrij om zich niet anders voor te doen Onverenigd met God en afgunstig t.o.v. elkaar Op zichzelf gericht Gericht op eigen gemak en succes Zichzelf beter voor te doen en fouten af te schuiven

ik ik

jij jij

Ik jij Ik jij Ik jij Ik jij

Eli 1 Sam. 2: 12 & 22-25 Ik jij

Achab 1 Kon 21: 20 & 25 Ik jij

Petrus Matth. 14: 28-30, Matth. 16: 22 Ik jij

Ik jij Jonathan en David. 1 Sam. 18: 1-5 Vriendschap vraagt: >> Onvoorwaardelijk geven zonder iets terug te verwachten. >> Gelijkwaardigheid >> Vrijheid

Vers 7 Zag ik mij door een vijand jagen, Dan kon, dan zou ik dit verdragen; Maar 't was mijn hater niet vóór dezen, Die tegen mij zich thans verheft; 'k Had anders wel 't gevaar beseft, En zou voor hem verborgen wezen. Vers 8 Neen, gij, gij zijt het, dien ik eerde, Dien ik, gelijk mij zelf, waardeerde, Met wien 'k gemeenzaam placht te hand'len, Mijn leidsman, met mij eensgezind, Met wien ik raadpleegd', als mijn vrind, En samen naar Gods huis mocht wand'len

Gelijkerwijs de Vader Mij liefgehad heeft, heb Ik ook u liefgehad; blijft in deze Mijn liefde. Indien gij Mijn geboden bewaart, zo zult gij in Mijn liefde blijven; gelijkerwijs Ik de geboden Mijns Vaders bewaard heb, en blijf in Zijn liefde. Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat Mijn blijdschap in u blijve, en uw blijdschap vervuld worde. Dit is Mijn gebod, dat gij elkander liefhebt, gelijkerwijs Ik u liefgehad heb. Niemand heeft meerder liefde dan deze, dat iemand zijn leven zette voor zijn vrienden. Gij zijt Mijn vrienden, zo gij doet wat Ik u gebiede. Ik heet u niet meer dienstknechten; want de dienstknecht weet niet, wat zijn heer doet; maar Ik heb u vrienden genoemd; want al wat Ik van Mijn Vader gehoord heb, dat heb Ik u bekend gemaakt. Gij hebt Mij niet uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u gesteld, dat gij zoudt heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht blijve; opdat, zo wat gij van den Vader begeren zult in Mijn Naam, Hij u dat geve. Dit gebied Ik u, opdat gij elkander liefhebt.

Vers 67 Maak in Uw woord mijn gang en treden vast, Opdat ik mij niet van Uw paân moog' keren; En wordt mijn vlees door 't kwade licht verrast, Ai, laat het mij toch nimmer overheren. Verlos mij, HEER, van 's mensen overlast, Dan zal ik U, naar Uw bevelen, eren.