Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
“Het is allemaal toch maar gedoe”
De beroemdste persoon die er is …
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
De gevolgen van de zonde
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
WAAROM Stierf JEZUS?.
Denkstof Seizoen 3 aflevering 5
Goed vs Fout  Leven vs Dood
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Deel 3 Jezus Christus.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
God en ons.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Thema voor vanavond is:
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DONDERDAG
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Hoe luister je naar de wet van God?
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Gods ideaal: helemaal gezond
In Uw licht zien wij het Licht
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek 1 Petrus 4: 1-6.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Ben jij wel eens verwonderd?
De doop in de Heilige Geest
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
terug naar het paradijs
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart

QUIZ TIME 3 groepen Beat the buzz

Wie heeft er Jezus verraden? Johannes Petrus Judas Jakobus

Hoeveel discipelen had Jezus? 10 11 12 14

Wie ontkende Jezus te kennen? Petrus Johannes Jakobus Paulus

Jezus is … Leraar Genezer Dienstknecht Redder Vriend

Waarom stierf Jezus aan het kruis? Voor de show Omdat de Romeinen hem dood wilden Voor onze zonden Omdat de Joden hem dood wilden Hij was een rebel

Filmpje: Falling plates

Johannes 18:1-14; 19-23; 28-40; 19:1-35

Redder? Van wat moest Jezus ons redden? Versies van de mensen: Niets ik heb geen redding nodig… Ik ben zo slecht nog niet hoor… Zonde helemaal zondaar…

Redder? Jezus was God en is God Glorie afleggen Totale kennis Almacht Overal aanwezig Om mens te worden

Redder? Op aarde: Leraar Genezer Diennaar Onderwijs geven Genas mensen Genas van de zonde Diennaar Diende de mensen Vernederde zich Stierf aan het kruis

Redder? Eli Eli lama sabachtami Enige zin in Aramees Mijn God waarom hebt u mij verlaten Afzien Afgaan Vernedert worden Naakt Alleen Helemaal alleen

Redder? Hij stierf voor mij Waarom? Oude Testament: Nieuwe Testament: Adam en Eva -> zonde Wij zijn erfgenamen van de zonde Offeren van dieren Nieuwe Testament: Jezus het perfecte offer Zonder zonde Was mens Nooit meer nood aan bloed

Redder, waarom? Waarom hebben we een redder nodig? Allen hebben we gezondigd Ik, jij, wij en allemaal We blijven zondigen Jezus kwam om de relatie te herstellen Doel van God Relatie met mens zoals met Adam en Eva Jezus draagt onze zonden Wij zijn een Heilig Prieterschap. Betekenis?

Redder, waarom? Wat raakt je het meest aan uit de tekst? Waarom zei Jezus tegen Petrus stop met mij te verdedigen? Ging het niet beter zijn voor Christus? Jezus zei in Johannes 18:37 dat hij kwam getuigen over de waarheid, welke waarheid?

Redder, ook voor mij? Joh 3:16 Jezus kwam voor ons te redden op het kruis Persoonlijke redding Zonde Relatie met God Heilige priesterschap Heilig door Jezus Niet langer focus op zonde Focus op onze heilige situatie