De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Denkstof Seizoen 3 aflevering 5

Verwante presentaties


Presentatie over: "Denkstof Seizoen 3 aflevering 5"— Transcript van de presentatie:

1

2 Denkstof Seizoen 3 aflevering 5
Waarom zou je geloven? Denkstof Seizoen 3 aflevering 5

3 Wat heeft God jou laten ‘zien of horen’ (oftewel: beleven) waardoor je in Hem gelooft?

4 Filmpje

5 Wat zegt de Bijbel over geloven
Aantrekkingskracht van God. Paulus is op rondreis door Griekenland. Hij bezoekt daar jonge christelijke gemeenten om ze te bemoedigen, te onderwijzen en -waar nodig- bij te sturen. Ondertussen neemt Paulus ook de tijd om met Joden en ongelovigen in gesprek te gaan. In Athene bijvoorbeeld, raakt hij in gesprek met een stel filosofen die benieuwd zijn naar ‘die praatjesmaker’ die zo gepassioneerd preekt over een vreemde god. Een verslag van deze ontmoeting vind je in Handelingen 17:19-33.

6 Vragen nav de Bijbeltekst
1 Waar zijn de Atheners en filosofen naar op zoek, denk je? Wat herken je hiervan bij jezelf of om je heen? Ben jij op zoek naar God? 2 De opstanding van Jezus uit de dood blijkt een struikelpunt te zijn. Hoe is dat voor jou? 3 Wat leer jij uit deze ontmoeting tussen Paulus en ‘zoekende mensen’ over bijvoorbeeld je omgang met ongelovige vrienden?

7 God: verrassend aanwezig
Het is laat op de avond. Voor Petrus een tijdstip om aan het werk te gaan. gedreven door, wie zal het zeggen, zin in een goede maaltijd of door de noodzaak aan omzet. Hoe dan ook, hij inspecteert zijn vissersboot en is er klaar voor, tenminste... Lees Johannes 21:3-7

8 Vragen nav de Bijbeltekst
1 Wat is voor jou herkenbaar in dit verhaal? Kijk zowel naar de kant van Petrus en zijn vrienden, als de kant van Jezus. 2 Wanneer voel jij je gefrustreerd omdat resultaat of vrucht uitblijft? Op welke manier ga jij hier het gesprek over aan met God? 3 Wat zegt het over God, dat Jezus op deze verrassende manier omgaat met Petrus en zijn kornuiten? Wat vind je van de impulsieve actie van Petrus om in het water te springen? Herkenbaar? 4 Petrus had achteraf pas door dat het ‘de Heer’ was die hen de gouden tip gaf. Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt? Licht toe.

9

10 ‘Gooi het net aan stuurboord, ‘riep Jezus, ‘dan lukt het wel.’
‘Het was Gods bedoeling dat ze hem zouden zoeken en hem al tastend zouden kunnen vinden, aangezien hij van niemand van ons ver weg is. Want in hem leven wij, bewegen wij en zijn wij’. ‘Gooi het net aan stuurboord, ‘riep Jezus, ‘dan lukt het wel.’

11 Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
Studiekeuze Zelfbeeld Relatie Familie Gods betrokkenheid bij je vriendenkring God houdt van mij Op welk gebied van je leven verlang jij naar een verassende ontmoeting of ervaring met God?

12

13


Download ppt "Denkstof Seizoen 3 aflevering 5"

Verwante presentaties


Ads door Google