De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad."— Transcript van de presentatie:

1 Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad

2 Welkom & Mededelingen & Gebed & liederen

3 In gesprek met

4 Doel Als jongeren en kerkenraad met elkaar in gesprek gaan over ons geloof. Zodat we als jongeren door de ouderen worden gevoed in ons geloof. En andersom.

5 Inleiding TRADITIO = Traditie
TRADITIO = doorgeven -> voorleven -> voorbeeld zijn. Wij zijn als jongeren een hunkerende generatie naar voorbeelden. Deut. 6: 6-9: Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat. U moet ze als een teken op uw hand binden en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn. U moet ze op de deurposten van uw huis en op uw poort schrijven.

6 Mattheus 11 De vraag van Johannes de Doper
1 En het gebeurde, toen Jezus geëindigd had Zijn twaalf discipelen opdrachten te geven, dat Hij vandaar vertrok om onderwijs te geven en te prediken in hun steden. 2  Toen Johannes in de gevangenis over de werken van Christus gehoord had, stuurde hij twee van zijn discipelen, 3 en zei tegen Hem: Bent U het Die komen zou, of verwachten wij een ander? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ga heen en bericht Johannes wat u hoort en ziet: 5   blinden worden ziende en kreupelen kunnen lopen; melaatsen worden gereinigd en doven kunnen horen; doden worden opgewekt en aan armen wordt het Evangelie verkondigd; 6 en zalig is hij die aan Mij geen aanstoot neemt.

7 De vraag van Johannes Johannes zit in de gevangenis ‘Wie is Jezus?’
‘Is Jezus wel de Messias?’ Jezus reactie ‘Traag en ongelovig van hart’? Deel je ervaringen met Johannes Wie is Jezus voor jou? Ga op zoek naar de antwoorden op je vragen!

8 Vragen? Voor iedereen: Wie is Jezus voor jou?
Wat betekent geloven voor jou? Eigen vragen: Schrijf ze op het uitgedeelde blaadje. Neem mee naar je groepje.

9 Filmpje: We hebben jouw hart nodig!

10 Gespreksgroepen Kerkenraadsleden verspreiden zich over gespreksgroepen
In gesprek met kerkenraad in gespreksgroepen. Om 21:00 uur terug in Grote Zaal voor afsluitend gesprek met elkaar.

11 Groepsbespreking Wat wil je delen?

12 afsluiting Gebed Na praten


Download ppt "Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad."

Verwante presentaties


Ads door Google