De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag

Verwante presentaties


Presentatie over: "Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag"— Transcript van de presentatie:

1 Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Exodus 12:12-51, Numeri 28:16-25 De instelling van Pesach en het feest van de ongezuurde broden, terwijl het volk Israël uit Egypte wordt bevrijd Is jouw plaats vervangen? Ben jij achter het bloed van Jezus? De prijs Wat kost het? De betaalmiddelen Wat hebben we? De koop Wie heeft betaald?

2 Wat zonde! Wie heeft er wel eens iets stuk gemaakt?
… dat je niet kon betalen? … dat niet meer gemaakt kon worden? … dat onvervangbaar was? Jij bent onvervangbaar! Jij bent een uniek schepsel van God! God wil jou behouden!!

3 Wat is er gebeurd met de schepping?
Wat is er gebeurd in het Paradijs? Romeinen 1 Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. Lees verder Romeinen 1:28-32 Genesis 3:17-19

4 Wat heeft waarde op deze wereld?
Geld Bezittingen Eer Macht

5 Wat heeft waarde voor God?
God heeft andere maatstaven dan wij! De scheppingsorde op deze aarde God schiep het land en de zee God schiep de planten en de bomen God schiep de vissen en de vogels God schiep de dieren God schiep de mens: beeld van God Iets heeft meer waarde voor God als… … het zonder gebreken is … het helemaal gegeven wordt … het het eerste (eerstgeborene) is

6 Het verschil tussen zonden en zonde
Hebreeën 9 En bijna alles wordt volgens de wet door bloed gereinigd, en zonder het vergieten van bloed vindt er geen vergeving plaats. Hebreeën 10 Want de wet, die slechts een schaduw heeft van de toekomstige heilsgoederen en niet het wezen van de dingen zelf, kan nooit met dezelfde offers, die zij jaar in jaar uit ononderbroken brengen, hen die naderen tot volmaaktheid brengen. De zonde = de zondige natuur bleef in de mens! De dood bleef in de mens

7 Gods plan Genesis 22 Eisen: Hebreeën 9
Abraham zei: God zal Zichzelf voorzien van het lam voor het brandoffer, mijn zoon. (…) Eisen: Een gelijkwaardig offer: een mens Zonder gebreken, volledig, de Eersteling Vergieten van bloed! Hebreeën 9 Hij is niet door bloed van bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed voor eens en altijd binnengegaan in het heiligdom en heeft daardoor een eeuwige verlossing teweeggebracht.

8 Is jouw plaats vervangen?
God heeft voorzien in een waardig Offerlam: Jezus! Van wie werden de zonden vergeven bij een offerdier? Leviticus 1 Daarna moet hij zijn hand op de kop van het brandoffer leggen, zodat het hem ten goede zal komen door verzoening voor hem te bewerken. Leg je hand op de kop van het waardige Offerlam!

9 Het omgewisselde leven
Wat eten we deze week? 2 Korinthe 5 En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is. Zo kennen wij vanaf nu niemand naar het vlees; en al hebben wij Christus naar het vlees gekend, dan kennen wij Hem nu zo niet meer. Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.


Download ppt "Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag"

Verwante presentaties


Ads door Google