De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?"— Transcript van de presentatie:

1 Xtreme 2011 Get Alive!

2

3 Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?

4 Marcus 3: 1-6 Jezus kwam weer in de synagoge. Daar was iemand met een verschrompelde hand. De Farizeeën letten op Jezus om te zien of Hij hem op sabbat zou genezen, om Hem te kunnen aanbrengen.

5 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Hij zei tegen de man met de verschrompelde hand: ‘Kom eens naar voren.’ Hij zei hun: ‘Mag men op sabbat goed doen of kwaad, een leven redden of doden?’ Maar ze hulden zich in zwijgen. Hij keek hen stuk voor stuk aan, kwaad, en verdrietig om hun versteende hart.

6 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? En tegen de man zei Hij: ‘Strek uw hand.’

7 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Dat deed hij, en zijn hand herstelde zich.

8 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Wat doet Jezus in het leven van deze man (en wat niet)? NIETWEL Hij is NIET onverschillig Hij kent je pijn en nood Hij kijkt NIET vol afschuw naar je Hij kijkt je aan, ziet je zitten Hij vindt je NIET onbelangrijkHij roept je in Zijn aanwezigheid Hij herstelt je waardigheid Hij laat je NIET alleen als je ’t moeilijk hebt Hij staat naast je Hij vraagt NIET het onmogelijke van jeHij vraagt je in vertrouwen een stap te nemen Hij wijst je NIET af, laat je NIET zittenHij wil je genezen

9 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Joh 8: 1-12 Jezus ging naar de Olijfberg, en vroeg in de morgen was hij weer in de tempel. Het hele volk kwam naar hem toe, hij ging zitten en gaf hun onderricht. Toen brachten de schriftgeleerden en de farizeeën een vrouw bij hem die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en zeiden tegen Jezus: ‘Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt u daarvan?’ Dit zeiden ze om hem op de proef te stellen, om te zien of ze hem konden aanklagen.

10 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Jezus bukte zich en schreef met zijn vinger op de grond. Toen ze bleven aandringen, richtte hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ Hij bukte zich weer en schreef op de grond.

11 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst.

12 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? En ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond.

13 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Jezus richtte zich op en vroeg haar: ‘Waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?’ ‘Niemand, heer,’ zei ze. ‘Ik veroordeel u ook niet,’ zei Jezus. ‘Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.’

14 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Joh 1: 17 Want is de wet gegeven door Mozes, de genade en de waarheid zijn gebracht door Jezus Christus.

15 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Joh 8: 59 Toen raapten ze stenen op om naar Hem (Jezus) te gooien.

16 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

17 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Wat doet Jezus in het leven van deze vrouw (en wat niet)? NIETWEL Hij veroordeelt je NIETHij accepteert van je en houdt van je Hij verwijt NIETHij vergeeft Hij is er NIET op uit om je te vernederenHij heeft zichzelf voor jou vernederd Hij haalt GEEN oude koeien uit de sloot, zodat je je nooit helemaal vrij voelt Hij bevrijdt je van je schuld, er is geen veroordeling voor wie in Jezus is (Rom 8:1) Hij zit NIET de hele tijd al je zonden bij te houden Hij pleit voor je Hij is er NIET op uit om je af te brekenHij is er op uit je op te bouwen Hij vergoeilijkt NIETHij komt waarheid en licht in je leven brengen Hij zit al te wachten tot het weer fout gaat Hij vertrouwt je NIEUW LEVEN DOOR ZIJN GEEST toe: get alive!

18 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Getuigenissen

19 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Verwerkingsopdracht

20 Wie laat je binnen, als je Jezus binnenlaat? Vragen: 1.Wat herken je in je eigen leven van de man met de verschrompelde hand en de overspelige vrouw? 2.a. Wat heb je geleerd over Jezus en hoe Hij naar jouw situatie kijkt? b. Wat betekent dit voor je? 3. In welke ‘kamer van je huis’ wil je Jezus binnenlaten of Hem nog meer als Heer willen erkennen?


Download ppt "Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?"

Verwante presentaties


Ads door Google