De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woorden en tijd.....

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woorden en tijd....."— Transcript van de presentatie:

1 woorden en tijd....

2 Een man komt laat thuis van zijn werk, moe en geirriteerd en ziet daar zijn 5 jarige zoontje, die op hem staat te wachten bij de deur…..

3 “Papa, mag ik je iets vragen?
“Natuurlijk, wat is er jongen? ” vraagt de vader.

4 “Papa, hoeveel verdien je per uur?”
“Dat zijn jouw zaken niet, waarom vraag je zulke dingen?”vroeg de vader heel erg boos.. “Ik wil het heel graag weten, papa wil je het me altublieft vertellen, hoeveel verdien je per uur?” Smeekte de kleine jongen..

5 “Als je het zo nodig wilt weten, ik verdien 20 euro per uur”
“Oh,” Zei de kleine jongen verlegen met zijn hoofdje naar beneden gebogen, hij keek op en zei……. “papa, mag ik aub 10 euro lenen?”

6 De vader was verbaasd, “Is de enigste reden waarom je geld vraagt, zodat je iets onbenulligs kunt kopen of een stuk dom speelgoed, je maakt jezelf belachelijk, ga naar je kamer en je bed in, en denk na waarom je zo hebzuchtig bent.” “Ik werk hard, en maak veel uren iedere dag en heb geen tijd voor dit soort onbenullige kinderachtige gedoe.”

7 De kleine jongen ging stil naar boven naar zijn kamer en sloot zachtje en verdrietig zijn slaapkamer deur. De vader zat beneden en staarde voor zich uit en dacht boos na over de domme vraag van zijn zoontje.

8 Hoe haalde hij het in zijn hoofd om zulke vragen te stellen, en dat alleen maar om geld te krijgen, voor iets onbenulligs? Na ongeveer een uur, werd de man weer wat rustiger en begon zich af te vragen of hij niet te hard voor zijn zoontje was geweest. Misschien was er toch iets wat zijn zoontje dringend nodig had om van die 10 eruo te kopen, anders zou hij wel meer geld vragen dacht de man.

9 De man ging naar de kamer van zijn kleine zoon en opende de deur.
“Slaap je, zoon?” vroeg hij.. “Nee papa, ik ben wakker” zei het zoontje. “Ik heb na zitten denken, en misschien ben ik te hard voor je geweest en was ik niet eerlijk,”zei de vader.

10 Toen, tilde de jongen zijn kussen op, en haalde er geld onderuit….
“Het was een lange dag en ik liet me gaan, dit is niet eerlijk tegenover jouw. Hier heb je die 10 euro waar je om vroeg. De kleine jongen ging rechtop zitten, en gaf zijn vader een grote brede glimlach.. “Dank je lieve papa”! schreeuwde de kleine jongen van blijdschap. Toen, tilde de jongen zijn kussen op, en haalde er geld onderuit….

11 De vader zei, je had al geld, en begon opnieuw boos te worden.
Waarop de kleine jongen zijn geld begon te tellen, en op keek naar zijn vader. “Waarom, wil je nog meer geld tewijl je al geld had, heb je dan nooit genoeg?” zei de vader geirriteerd.

12 “Omdat ik echt niet genoeg had, maar nu wel,”
legde de kleine jongen uit aan zijn vader.. “Papa, nu heb ik 20 euro, kan ik nu een uur van jouw tijd kopen? Alsjeblieft kom morgen een uur eerder thuis, ik zou zo graag samen met je willen eten.”

13 Deel dit verhaal met iemand die je graag mag…
Deel dit verhaal met iemand die je graag mag…..of nog beter, deel 20 euro aan woorden of tijd met iemand waar je van houd….

14 Het leven is te kort, om altijd maar hard te werken.
We mogen de tijd niet voorbij laten glippen door onze vingers, zonder dat we tijd aan andere hebben gegeven die ons dierbaar zijn.

15 Please Share with your friends
Click here to repeat show


Download ppt "Woorden en tijd....."

Verwante presentaties


Ads door Google