Ere zij God! Lucas 2:14 In mensen een welbehagen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Wie is God en wat is Zijn Naam
De allergrootste liefde
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
4 De kracht van de Geest.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
HOEZO BIDDEN?.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
‘De vreugde des Heren’ The joy of the Lord.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Christelijke Vrijheid
Engelen.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
De wedstrijd van het leven
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Komt allen tezamen!.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
1 19 juni 2014 Rijnsburg 19 juni 2014 Rijnsburg. 2 terugblik Vanaf Hebr. 11: 8 voorbeelden van geloof van o Abraham (4x) o Izaak o Jakob o Jozef o Mozes.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
Het evangelie van de opstanding
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Verspil ik mijn leven ?? Vrijheid Gebondenheid SEKS Waar streef je naar …..?
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
* Christus, het beeld en woord van God
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Pro-actief achter ons doel
De kracht van Goddelijke blijdschap
Transcript van de presentatie:

Ere zij God! Lucas 2:14 In mensen een welbehagen

Lucas 2: 14 Ere zij God in den hoge en vrede op aarde bij mensen des welbehagens (die Hij liefheeft) Lucas 3: 22 Gij zijt mijn Zoon, de geliefde, in U heb ik mijn welbehagen (U verheugt mijn hart)

Synoniemen aardigheid, amusement, behagen, blijdschap, divertissement, gein, genoegen, genot, jeu, jolijt, jool, leut, lol, lust, pret, schik, sjeu, vermaak, verpozing, verstrooiing, vertier, vreugde, vrolijkheid, welbehagen, welgevallen goedachten, goeddunken, goedkeuring, overeenstemming, permissie, welbehagen, welnemen

God en de mens Psalm 8 – de mens een kroon op de schepping *God heeft de mens gewenst! *God heeft de mens gemaakt naar Zijn beeld/evenbeeld *God wil de mens behouden *God is verrukt (opgetogen) over de mens.

Inleiding Een aardje naar zijn vaartje, van een zoon gezegd, die - hetzij ten kwade of ten goede - naar zijnen vader aardt; Vb.!

Het verlangen van God (i.t.t. ‘mijn verlangen’) Henk Binnendijk

Gods reddingsplan Matth. 1:21 – ’Gij zult Hem de naam Jezus geven Gods reddingsplan Matth. 1:21 – ’Gij zult Hem de naam Jezus geven. Want Hij is het, die zijn volk zal redden van hun zonden.’

Gods scheppingsplan Enkele gedachten: In Gen. 1 geeft God Zijn grote geheim prijs!! *Een plan dat al bestond voordat God de hemel en de aarde geschapen heeft. *God is tot op deze dag bezig mensen te maken naar ZIJN evenbeeld! *De zondeval doet niets af aan Gods scheppingsplan. *God haalt ons uit een diepe afgrond om ons te brengen tot de hoogste top. Wat wil Hij van mensen maken, wat we zullen zijn. Bij de schepping van deze wereld werkte God met dode materie en planten en dieren; Maar het is voor God veel moeilijker om te werken met mensen die Hij schiep met een eigen wil en die nee konden zeggen tegen Hem.

Rom. 8:18,19(NBG) Want ik ben er zeker van, dat het lijden van de tegenwoordige wereld niet opweegt tegen de heerlijkheid, die over ons geopenbaard zal worden. Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden van de zonen/dochters van God. Die om Hem lijken!! Naar zijn evenbeeld.

Hoe doet God dat? Door wedergeboorte! Opnieuw geboren! Joh. 3:3 – ‘Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij iemand wederom geboren wordt, kan hij het Koninkrijk Gods niet zien’. Joh. 1:12/13 In Grieks: één woord voor ‘geboren worden’ en ‘verwekt worden’. Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen of uit de wil van een man, maar uit God! Het is een eigen kind van God en dus door God verwekt, uit god geboren. ‘want Gods zaad is blijvend in hem’(1 Joh. 3:9) Gods DNA.

door God verwekt. in het innerlijk doet God een groot werk *door God verwekt! *in het innerlijk doet God een groot werk *steeds meer op Jezus lijken (‘aardje naar zijn vaartje’) 1 Joh. 3: 1,2 Ziet welk een liefde ons de Vader heeft gegeven dat wij kinderen Gods genoemd worden en wij zijn het ook! Geliefden, nu zijn we kinderen van God en het is nog niet geopenbaard wat wij zijn zullen: maar wij weten dat als Hij geopenbaard zal zijn, wij Hem gelijk zullen wezen. (evenbeeld). Want wij zullen Hem zien gelijk Hij is. Aan deze kant van het leven blijft dat een geheimenis!

Jesaja 9:5,6 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem: Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de vrede op de troon van David en over zijn koninkrijk…

Het geheim van het paradijs… Wat wil God van mensen maken? A)mensen naar Zijn evenbeeld, die op Hem lijken B)heerschappij voeren over de hele aarde (heersen met Hem) De enige hoop voor deze aarde is dat de aarde onder de heerschappij van de hemel komt! (vb. van rouw/verdriet afgelopen week)

C)openbaren hoe de relatie zal zijn tussen Hem en deze mensen (romance / bruid en bruidegom) God wil niet dan Zijn Zoon alleen is. Joh. 12:24, de graankorrel (die sterft in de aarde) Hebr. 12:1-3 – de vreugde die voor Hem lag Gen. 2:23 – eindelijk één gelijk aan Mij!

Hebr. 12: 1-3 / NBG Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat en met volharding de wedloop lopen die vóór ons ligt. Laat ons oog daarbij alleen gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon van God. Vestigt uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.

Twee soorten godsdienst sinds de zondeval: -dienst van de mensen aan God -de dienst van God aan de mensen….op voorwaarde dat Hij van die mens mag maken wat Hij voor ogen heeft WARE GODSDIENST

Advent/Kerst 2014 aan de vooravond van 2015…. Gods verlangen mijn verlangen Marc. 10:45 – Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om Zich te laten dienen, maar om te dienen en zijn leven te geven als losprijs voor velen.

Wie je bent IN Christus 2 Cor Wie je bent IN Christus 2 Cor. 5:17 – Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen. Steeds meer lijken op Hem! *hoe zie je jezelf? *hoe ziet God je?

Vb. van Maxima Nieuwe positie / nieuwe identiteit

JdH 187 refrein Maak mij een beeld van U, maak mij een beeld van U, - zo vol van ootmoed, liefde en trouw, maak mij een beeld van U. Amen