De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pro-actief achter ons doel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pro-actief achter ons doel"— Transcript van de presentatie:

1 Pro-actief achter ons doel
27 feb 2016 Liefde vs onverschillig Je doel najagen vs Zonde (=nutteloos) pro-actief vs passief aandacht op Jezus Hebr 12:1Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die vóór ons ligt. 2Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. 3Vestigt uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.

2 Start with the end in mind
Algemeen en individueel doel Algemeen doel: licht zijn, geboden, goed voor jezelf zorgen, overleven, .. Ef.:2: 10Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. Math 5:14Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15Ook steekt men geen lamp aan en zet haar onder de korenmaat, maar op de standaard, en zij schijnt voor allen, die in het huis zijn. 16Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken. Individueel doel: welke goede werken, mijn doel: - tijd voor goede reflectie/zelfonderzoek (uzelf leren kennen) (ook: shabbat), vrouw zorgen, kinderen in startblokken, kerk, werk (ook: in zelfreflectie gezinsvisie, davar chaim visie, doe ik juiste werk, …)  Vb. Familie-conflict / gebed vragen Mens gemaakt om God te prijzen?  Of om meer dan dat?  Mens gemaakt om gelukkig te zijn/ naar geluk te zoeken!  Hoe wordt een mens gelukkig?  Niet door veel te vergaren.  Door in zijn talenten te functioneren!  God heeft specifieke talenten in elke mens gelegd om zijn specifiek doel te kunnen bereiken. Het doel waarvoor God jouw op de aardbol heeft geplaatst. 

3 Contrast met de wereld:
Yeshua vs fun fun fun Contrast met wereld: Gemaakt om er het beste van te maken en zoveel mogelijk plezier te hebben. Neen, gemaakt voor goede werken, en voor onze taak die God voor ons heeft.

4 Belangrijk & Dringend Belangrijk & Niet Dringend Niet Belangrijk &
Voor bidden!!! Overleggen met elkaar!

5 Aanvaard je context, alleen je doel bereiken telt ..
Voorbeeld: teleurstelling verwerken makkelijker, sneller in-gang schieten als je je niet goed voelt … je pro-actief achter je doel gaan is heeeeeel powerfull!

6

7 Alles is verbonden en zowel een groep als individu
Kerk Werk Waar ben ik een deel van, waar verbind ik me aan? Laat ons pro-actief achter ons doel gaan en de rest naast ons neerleggen Laat ons niet verleid worden om een deel van de wereld zen doel te mengen in ons doel 2 minuten babbelen met je buurman, en schrijf 1 ding op dat je aan gedacht hebben tijdens de preek je meer moet doen Slotgebed Ivm Davar Chaïm zie ik het als volgt: Niet: Slechte zangdienst, maar I don’t care  ik wil God ontmoeten Niet: Saaie preek, maar men doel is God verstaan dus ik spits men oren om er toch iets uit te halen Niet: Parashat is Chaos, maar ik wil met men broers interactie hebben om samen ons doel te vinden en samen elkaar energie te geven en pro-actief te maken Niet: Samen eten das teveel moeite, of das niet gezellig, of tis ni lekker  maar ik wil met men broers in gesprek om elkaar wat te leren kennen


Download ppt "Pro-actief achter ons doel"

Verwante presentaties


Ads door Google