De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kracht van Goddelijke blijdschap

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kracht van Goddelijke blijdschap"— Transcript van de presentatie:

1 De kracht van Goddelijke blijdschap
“Put kracht uit de vreugde die de Here u geeft” Nehemia 8:10

2 Verblijdt u in de Here te allen tijde
Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! Filippenzen 4:4 Hemelse vreugde Blijdschap: vrucht van de Heilige Geest Griekse woord voor blijdschap: chara Familie van een ander woord: charis = genade

3 Jezus: gezalfd met vreugdeolie
Van de Zoon staat geschreven: “Uw troon, o God, staat voor altoos en eeuwig, uw koninklijke scepter is een rechtmatige scepter. Gij hebt gerechtigheid lief en haat goddeloosheid; daarom heeft, o God, uw God u gezalfd met vreugdeolie boven uw metgezellen.” (Hebreeën 1:9, Psalm 45:7-8) Terzelfder tijd verblijdde Hij Zich door de Heilige Geest en zei: Ik dank U, Vader, Heer des hemels en der aarde, dat Gij deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt, doch aan kinderkens geopenbaard. (Lukas 10:21) (Jezus) Die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. (Hebreeën 12:2)

4 Put kracht uit de vreugde die de Here u geeft (Nehemia 8:10)
Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam (Spreuken 17:22)

5 Het belang van lofprijzing
Ik wil de Here te allen tijde prijzen, bestendig zij zijn lof in mijn mond. (Psalm 34:2)

6 De droefheid naar Gods wil brengt onberouwelijke inkeer tot heil, maar de droefheid van de wereld brengt de dood. (2 Korintiërs 7:10) Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen." (Johannes 16:33)

7

8 Vreugde over Gods heerlijkheid
"Want ik ben er zeker van, dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid, die over ons geopenbaard zal worden." (Romeinen 8:18) "Integendeel, verblijdt u naarmate gij deel hebt aan het lijden van Christus, opdat gij u ook met vreugde zult mogen verblijden bij de openbaring Zijner heerlijkheid." (1 Petrus 4:13) “Juich van blijdschap, want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd.” (Mattheüs 5:12)

9 Blijdschap over Gods heil
Wij zijn met Christus: gekruisigd, begraven in Zijn dood, opgestaan en met Hem verhoogd! Uw leven is met Christus verborgen in God (Kol. 3:3)

10 Blijdschap van de Heilige Geest
Wie met tranen zaaien, oogsten met gejuich! Psalm 126:5

11 Tenslotte… “De Here is nabij!” Fil. 4:5
En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus." (Fil. 4:7)


Download ppt "De kracht van Goddelijke blijdschap"

Verwante presentaties


Ads door Google