Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Passend onderwijs.
Advertisements

Werkverband NO/N/Z oktober 2013.
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
De vormgeving van medezeggenschap binnen passend onderwijs Bijeenkomst SWV d.d. 30 oktober 2012 Janine Eshuis VOS/ABB.
basisinformatie voor ouders en schoolteams mei 2013
Het schoolondersteuningsprofiel en ondersteuningsplan als basis voor inhoudelijke samenwerking Eelco Dam Algemene Vereniging Schoolleiders 26 november.
Nu: weer samen naar school
Warme overdracht naar het voortgezet onderwijs
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Bijeenkomst passend onderwijs 22 november Bestuurlijk overleg: 24 schoolbesturen Stuurgroep passend onderwijs : ▪Inhoudelijke thema’s via werkgroepen.
Schoolcommissie C.B.S. De Vossenburcht
Medezeggenschapsraad
December 2013 Concept-ondersteuningsplan 2014 – 2016 ( 2018) Decemberconferenties scholen.
Presentatie Passend Onderwijs & informatie PO VO Congres
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Swv V(S)O Eemland Voorlichting medezeggenschapsraden
Werkconferentie 4 april 2013
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Een gezamenlijke uitdaging!
Passend Onderwijs en Unicoz Presentatie gmr / mr 13 juni 2013.
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Regiobijeenkomsten WEC-Raad Mei en juni Programma regiobijeenkomst uurwelkom en aanleiding bijeenkomst uur thema I: rol en positie van.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Samenwerkingsverband VO-SVO West-Friesland Presentatie Inventarisatie Zorgprofielen West-Friesland op 29 maart 2011 Versie: SWV\Passend Onderwijs\VO-Zaken\
Werkconferentie Passend Onderwijs 30 maart 2009 Bijeenkomst voor algemeen directeuren van : PO: WSNS Hoorn-1, WSNS Hoorn-2, WSNS De Streek VO: SWV VO-SVO.
SWV 2802 Bijeenkomst 26 november Johan Frisoschool Lansingerland.
Medezeggenschap binnen Samenwerkingsverband passend onderwijs Delft, 25 maart 2013 Jeroen Peters.
SWV passend onderwijs i.o. Informatieavond mr 5 juni 2012.
Passend Onderwijs Directie en IB-ers 10 en 31 oktober 2013.
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
Welkom in onze klas.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Huurdersbijeenkomst 18 maart 2014
Bijeenkomst directeuren en IB-ers OZKNV Workshop Documenten-planlast Dinsdag 1 december 2014.
De ouders in de MR van Het Poortje Wat houdt dat in ?
Wegwijs in Passend Onderwijs. Waarom Passend onderwijs Elk kind recht op goed onderwijs Regulier onderwijs in principe de beste plek tenzij… Meedoen in.
Zorgen in de basisschool
OUDERINFORMATIEAVOND
Passend onderwijs maak(t) het mogelijk
Lucas Rurup één jaar onderweg…en nu verder.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Ouderavond toekomst Martinusschool Beegden.  Welkom  Doel van de avond informeren en afstemmen:  Wet en mogelijkheden  Historisch perspectief  Stand.
Lucas Rurup Passend onderwijs maak(t) het mogelijk.
Schooljaar 2015/2016.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR). Wat is een OPR? “Het formele medezeggenschapsorgaan van een samenwerkingsverband passend onderwijs, waarin ouders en personeel.
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland 2 e jaarlijkse bijeenkomst OPR en Medezeggenschap.
Lucas Rurup Passend onderwijs maak(t) het mogelijk.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Basisschool de Wegwijzer Hunsel. Passend onderwijs Passend onderwijs is de nieuwe wet voor het PO en het VO. Voor het PO geldt: (speciaal) basisonderwijs.
leren opvoeden spelen vieren……… de school maken!
Medezeggenschap bij De Eshoek
De Medezeggenschapsraad spreekt….
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Transcript van de presentatie:

Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs     Ondersteuningsplanraad 28 oktober 2014

Welkom 19.45 uur        Inloop 20.00 uur Welkom door Carola van der Schrier (voorzitter OPR) 20.10 uur       Informatie over passend onderwijs             Lucas Rurup (directeur SWV Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland) 20.30 uur       Gedachtenwisseling over passend onderwijs Wat leeft er in uw (G)MR? In werkgroepen 21.00 uur        Plenaire samenvatting door Leonie  Stoel (lid OPR) 21.25 uur Afsluiting van de avond door Carola van der Schrier

We zijn nu ruim een jaar onderweg naar

Goed onderwijs maak je samen Ons samenwerkingsverband passend onderwijs Zuid Kennemerland Passend onderwijs betekent voor ons samenwerkingsverband dat wij onderwijs aanbieden voor iedere leerling passend bij zijn of haar onderwijs behoefte en mogelijkheden. Het is de ambitie om binnen het regulier basisonderwijs, en waar nodig in het speciaal (basis)onderwijs, een zodanig gedifferentieerd onderwijsaanbod te creëren dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Dat zijn mooie woorden ….. Passend Onderwijs Samenwerking Verband Behoefte Mogelijkheden Gedifferentieerd onderwijsaanbod Optimale ontwikkeling maar wat komt daarvan terecht?

Wat is de formele rol van de OPR? De OPR is de medezeggenschapsraad van het samenwerkingsverband en heeft instemmingsrecht op de vaststelling en wijziging van het ondersteuningsplan. In maart 2014 hebben we ingestemd met het ondersteuningsplan “Goed onderwijs maak je samen 2014 -2018”.

Waar moet de (G)MR op letten? Wat is belangrijk?

Hoe zien wij onze rol? Wij zien onze taak breder. Wij willen vanuit onze rol een bijdrage leveren aan de realisering van passend onderwijs binnen onze regio. Wij willen erop toezien dat het onderwijs passend is voor alle leerlingen, voor hun ouders en voor het personeel van alle betrokken scholen. Daarom vinden wij het belangrijk om te weten wat er op de scholen speelt rond het passend onderwijs.

Ondersteuningsplanraad (OPR) De ondersteuningsplanraad bestaat uit personeelsleden en ouders van leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband. De leden van de ondersteuningsplanraad worden afgevaardigd door de leden van de afzonderlijke medezeggenschapsraden en wel zo dat er evenveel ouders als personeelsleden zitting hebben.

Wie zitten er in onze OPR? In ons samenwerkingsverband is gekozen voor een ondersteuningsplanraad van acht leden. De acht leden worden gekozen uit vier samengestelde groepen van besturen. De groepen zijn zo gekozen dat de besturen (< 1200 leerlingen), de een-pitters en het speciaal onderwijs uitdrukkelijk is vertegenwoordigd.

Contact met de OPR U kunt ons vinden op de website van het SWV: www.passendonderwijs-zk.nl U kunt op de site onze informatiebrieven lezen U kunt op de site onze persoonlijke mailadressen vinden U kunt op de site onze vergaderdata, agenda en notulen vinden U kunt ons mailen: opr@po-zk.nl U kunt als toehoorder of spreker onze vergaderingen bijwonen En last but not least; u kunt uw stem vanavond al laten horen.

Hoe gaat het met ons passend onderwijs? Lukt het?