Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Advertisements

Kerstviering kleuterbouw
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer.
Samen bidden, samen delen
Het lijdensverhaal van Jezus
Tussen Pasen en Pinksteren.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Juicht, want Jezus is Heer opwekking 174
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
De lichtstad.
Zingen Vers 1 Lazarus van Betanië, Heb jij de Heer verstaan?
“Op een dag...”.
Het lied van het nieuwe begin
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom Getuigen zijn.
Welkom op TOV!.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Hartelijk welkom in de kerk!
Ik had een droom verleden nacht,
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Een brandend hart.
Advent 2014 Logo school.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Protestantse gemeente
Zondag 29 maart 2015 Welkom Voorganger: Mv. B. Woord Ouderling van dienst: Jenny Boersma Orgel: Anne Kroeze Lezing: Joh. 12:
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Lente ! Eindelijk worden de dagen weer langer en warmer!
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
Oogstdienst 2015 Thema: DE WERELD OP Z’N KOP.
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Mevr. J. Boersma Organist: A. Kroeze + Houseband Schriftlezing: Marcus 10:
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Koningin Wilhelmina school
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
Het is weer advent.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
Thema 4.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
In deze dienst wordt wordt Linde Aben Aben gedoopt.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
1.Koning en volk hebben gebed nodig, 2.steun van iemand groter dan zij, 3.steun van Israëls Hoop. 4.Ons verlangen, goed bestuur en vrede, 5.ontvangen we.
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
Paasviering 2017 Thema: Opstaan
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012 Paasviering Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012

Welkom Lied: Goedemorgen, welkom allemaal, ik met mijn en jij met jouw verhaal, lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn! God, ik vraag U, kom in onze kring, wees erbij wanneer ik bid en zing. Ik met mijn en U met Uw verhaal verteld in mensentaal.

Gebed

Kaars aansteken Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook gaat, en nergens donkere pijn. Het licht van Jezus in de straat, op school, op elk plein. In alle steden, klein en groot, Zou het dan vrede zijn! Hoe wandelt het naar stad en land, naar mensen groot en klein. Hoe wandelt het de huizen in, om er voorgoed te zijn? Ik heb er over nagedacht, en heb mijn antwoord klaar, Het licht komt er door jou en mij, wij zijn die wandelaar. De Paaskaars brandt, Het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Dit licht nooit meer verdwijnt.

Groter dan je dacht Kijk eens goed, doe je ogen open: dit had je niet durven hopen. Veel meer dan je had verwacht, het is groter dan je dacht! Wat een storm, de nacht duurt lang en de leerlingen zijn bang. Gaan ze naar de gallemiezen of heeft God hen in de smiezen?

Groter dan je dacht Kijk eens goed, doe je ogen open: dit had je niet durven hopen. Veel meer dan je had verwacht, het is groter dan je dacht! Heel veel mensen bij elkaar en er staat geen eten klaar! Maar vijf broden en twee vissen zijn genoeg om niets te missen.

Groter dan je dacht Kijk eens goed, doe je ogen open: dit had je niet durven hopen. Veel meer dan je had verwacht, het is groter dan je dacht! Druivenplukkers aan het werk, samen lukt het, staan we sterk! Maar dan gaat de baas betalen; wie is blij, wie loopt te balen?

Groter dan je dacht Kijk eens goed, doe je ogen open: dit had je niet durven hopen. Veel meer dan je had verwacht, het is groter dan je dacht! Op een ezel naar de stad, ‘hiep hoera, proficiat!’ Pluk de takken van de bomen want de tijd van God gaat komen!

Groter dan je dacht Kijk eens goed, doe je ogen open: dit had je niet durven hopen. Veel meer dan je had verwacht, het is groter dan je dacht! ‘s Morgens komt de zon weer op, bloemen komen uit de knop. Jezus leeft, Hij zal je voorgaan. Zijn verhaal zal altijd doorgaan!

Het paasverhaal

Kleine ezel Kleine ezel uit de stal Strek je beentjes vlug 't Is de Heer die komen zal Hij klimt op je rug Hij is Heer - Hosanna (6x) Hosanna voor de Heer – ia Stap maar stevig door Hoor de kinderen zingen al In een vrolijk koor Hij is Heer - Hosanna (6x) Hosanna voor de Heer – ia Kleine ezel uit de stal Wat een blijde dag 't Is de koning van 't heelal Die je dragen mag Hosanna voor de Heer - ia

Weet je dat de lente komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De eerste zonnestralen, ze tintelen op je huid De eerste bloemen bloeien, de eerste vogel fluit Weet je wel dat Jezus leeft, Jezus leeft, Jezus leeft Weet je wel dat Jezus leeft, Hij is opgestaan Ze hadden hem gekruisigd en in een graf gedaan Maar na drie donkere dagen is Hij weer opgestaan

Ga vertel het aan de mensen Ga vertel het aan de mensen. Thuis op school en overal. Ga vertel het aan de mensen, dat Jezus gekomen is.

Groter dan je dacht!