De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paasviering 2017 Thema: Opstaan

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paasviering 2017 Thema: Opstaan"— Transcript van de presentatie:

1 Paasviering 2017 Thema: Opstaan
Groep 1/2 Paul Krugerschool

2 Juf leest het gedicht: Kukeleku! Kukeleku! Kraait Kras de haan. Want de zon begint te stralen, Het is tijd om op te staan.

3 Samen zingen wij het lied: Opstaan is een mooi begin.
Zie je tranen in haar ogen? Wie zal dan die tranen drogen? Wie staat op? Wie staat op? Ga je helpen? Ga je luisteren? Ga je lieve woorden fluisteren? Sta jij op? Sta jij op? Opstaan is een mooi begin. Opstaan geeft je zin. Zie je tranen in zijn ogen? Wie zal dan die tranen drogen? Wie staat op? Wie staat op? Ga je helpen? Ga je luisteren? Ga je lieve woorden fluisteren? Sta jij op? Sta jij op? Opstaan is een mooi begin. Opstaan geeft je zin.

4 Juf leest het gebed: Opstaan tegen…
Pasen is een feest van opstaan. Het donker is voorbij. Het licht gaat weer stralen. Is alles nu goed? Pasen is meer. Pasen roept je ook wakker. Om zelf op te staan. Op te staan tégen dingen. Tegen dingen die niet goed zijn. Daar is Pasen het begin van. Een mooi begin. Zeker als ook jij meedoet. Amen.

5 Juf leest het gedicht voor van Slompie.
Eén, twee! Eén, twee! ‘Wacht op mij! Ik wil ook mee!’ Slompie roept met harde stem. Maar ’t gezin gaat zonder hem. Roetsj rat! Roetjs rat! Slompie glijdt snel in het bad. ‘Ho, kijk uit!’ gilt moeder Spin en ze houdt haar adem in. Krak! ‘Au!’ Krak! ‘Au!’ Jakkie, wat gebeurt er nou? ‘Au! Mijn poten breken. Stop!’ Door die nare, zwarte dop. Val, staan! Val, staan! Slompie hinkelt achteraan. Vader zegt: ‘Loop in de maat. Strakjes komen we te laat Een langpootmug ziet Slompie’s verdriet. Hij vraagt of hij kan helpen, maar drie poten heeft hij niet. Hij gaat met Slompie mee en loopt door het gladde bad, rustig en niet in de maat, naar het zwarte gat… ‘Let op! Let op!’ Slompie waarschuwt en roept: ‘Stop!’ En de langpootmug zegt blij: ‘Goed gedaan. Jij redde mij!’ De langpootmug ziet Slompie’s geluk. Want Slompie kan weer lachen sinds dat nare ongeluk. Hij voelt: Ik hoor erbij. Ik doe mee en heb weer zin. Slompie straalt en hij staat op als een nieuwe spin. Goed zo, Slompie! Goed gedaan! Jij bent zelf opgestaan. Tegen pech, tegen verdriet. Tegen pijn en ongeluk. Goed zo, Slompie! Goed gedaan! Voor je recht en wie je bent. Voor je toekomst en geluk. Jij gaf zin aan een vrolijk, nieuw begin.

6 Wij zingen samen het lied: Hosanna!
Daar gaat Jezus als een koning op een ezel naar de stad. En de mensen maken snel, snel van jassen een mooi pad. Refrein: Hosanna, hosanna, hosanna, hosanna! Ze dansen en ze juichen. Hosanna, hosanna, Ze volgen hem naar Jeruzalem. snel van takken een mooi pad.

7 Juf leest het Paasverhaal.

8 Wij zingen samen het lied: Van donker naar licht.

9 Wij zingen samen: De steen is weg.

10 Juf leest het gedicht: Elke dag kan Pasen zijn.
Sta op! Het heeft zin. Ga de wereld in. Sta op met elkaar voor mensen hier en daar. Elke dag kan Pasen zijn als wij warmte geven. Als we opstaan tegen pijn, opstaan voor het leven. Elke dag kan Pasen zijn als wij aandacht geven. Als wij opstaan voor geluk, opstaan voor het leven. als wij liefde geven. Als we opstaan voor het recht,


Download ppt "Paasviering 2017 Thema: Opstaan"

Verwante presentaties


Ads door Google