De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:"— Transcript van de presentatie:

1 Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Sem krijgt een broertje …of een zusje. Adela. Asha wordt boos!

2 Sem krijgt een broertje …of een zusje.

3 Juf Elly is een verhaal aan het vertellen.
de baby Juf Elly Is aan het vertellen de kinderen luisteren Juf Elly is een verhaal aan het vertellen. Een verhaal over een baby die wordt geboren. De kinderen luisteren.

4 Opeens horen ze: klop klop klop. Er wordt op de deur geklopt.
kom maar binnen binnen komen Opeens horen ze: klop klop klop. Er wordt op de deur geklopt. ‘Eh kom maar binnen’, zegt juf Elly.

5 schrikken broertje zusje Meester Jaap komt de klas in. Hij lacht en kijkt naar Sem….. ‘Sem’, zegt meester Jaap, ‘ik heb leuk nieuws’. ‘De baby is geboren!’ Sem schrikt en kijkt met grote ogen naar meester Jaap’ ‘Ohhhh, meester Jaap is het een jongen of een meisje ’vraagt Sem. Sem wil heel graag een broertje, maar een zusje is ook fijn Meester Jaap zegt: ‘Sem…,. Dat weet ik niet….‘

6 blij roepen Sem wordt blij…. Hij lacht. ‘We hebben een baby!!!!’roept hij door de klas. ‘Papa en mama en ik, wij hebben een baby!’ Hij gaat naast zijn tafel staan…. En loopt naar het midden van de klas. Sem lacht en roept: ‘ik ben nu niet meer alleen! Ik heb een broer of een zus!’ Sem roept; ‘ik wil naar huis juf Elly!’ ‘Maar lieverd,’zegt juf Elly lachend, ‘je moet nog even wachten tot de bel gaat.’ blij

7 ‘Wie heeft er nog meer broertjes en zusjes?’vraagt juf Elly.
broertje en zusje rennen de bel ‘Wie heeft er nog meer broertjes en zusjes?’vraagt juf Elly. Alle kinderen beginnen te praten. Over hun broertjes en zusjes. En als de bel gaat, rent Sem naar huis. Hij wil graag weten of het een broertje of een zusje!

8 Over wie gaat het verhaal?
Sem, Juf Elly, de kinderen, meester Jaap Het verhaal gaat over Sem. Juf Elly en de kinderen in de klas Meester Jaap die iets leuks komt vertellen.

9 wat Wat gebeurt er? Meester jaap komt vertellen dat Sem een baby heeft gekregen. Sem wil graag naar huis maar, hij moet wachten tot de bel gaat.

10 Waar zijn we in het verhaal?
We zijn in de klas van juf Elly.

11 Adela

12 Sem is weer op school. Hij heeft een zusje. Ze heet Adela. De kinderen luisteren naar juf Elly, naar hetzelfde verhaal, het verhaal over de baby die geboren wordt. Klop, klop, klop, er wordt op de deur geklopt.

13 kom maar binnen binnen komen op de deur geklopt Opa en oma De deur gaat open. ‘Kom maar binnen’, zegt juf Elly. ‘Daar hebben we het zusje van Sem!’ ‘Ha, opa en oma!’roept Sem. Opa en oma zijn met de kinderwagen.

14 de kinderwagen op schoot Juf Elly vraagt: ‘Mag ik Adela even uit de kinderwagen pakken?’ ‘Ja hoor, dat is goed’, zegt de oma van Sem. Juf Elly neemt Adela op schoot. Alle kinderen komen kijken. ‘Oh wat een mooi lief zusje’, roept Asha.

15 alleen allebei. lachen huilen geeft de baby terug aan opa Dan kijkt juf Elly naar louisa. Ze begint te huilen. ‘Ik wil ook graag een zusje…’, snikt Louisa. Ze is verdrietig. Juf Elly geeft de baby terug aan opa en oma van Sem. Ze neemt Louisa op schoot. Juf Elly geeft haar een knuffel. Juf Elly zegt: ‘Ik heb geen zusje en ook geen broertje. Ik ben maar alleen. ’ Louisa wordt stil….. ’Helemaal alleen’, denkt Louisa. ‘Juf Elly is helemaal alleen!’ ‘Maar’, zegt juf Elly, ‘gelukkig heb ik een lieve vriend.’ ‘En,’zegt juf Elly,’ik heb jullie!’ Louisa kijkt juf Elly aan. Ze begint te lachen. Juf Elly begint ook te lachen. Ze lachen nu allebei.

16 meehelpen ‘We gaan weer naar huis’, zegt de opa van Sem. ‘Sem wil je even meehelpen? Wil je Adela in de kinderwagen leggen?’ Dan trekt Sem een vies gezicht. ‘Pffttt, ze stinkt’, zegt Sem. ‘Ik denk dat haar luier vol is.’ ‘Dan wordt het tijd dat we naar huis gaan’, zegt oma. En ze gaan met Adela naar huis. De kinderen gaan lezen en rekenen. Als de bel gaat gaan ze allemaal naar huis.

17 Over wie gaat het verhaal?
Adela, Sem, opa en oma Juf Elly en de kinderen, Het verhaal gaat over Adela Sem. Opa en oma die met de kinderwagen op school komen. Juf Elly en de kinderen in de klas. Louisa die verdrietig is.

18 wat Wat gebeurt er? Opa en oma komen met Adela naar school.
Louisa is verdrietig. Adela stinkt want ze heeft een vieze luier.

19 Waar zijn we in het verhaal?
We zijn in de klas van juf Elly.

20 Asha wordt boos!

21 de schep de zandbak vriendje en vriendinnetje ze spelen samen Asha en Youri spelen in de tuin van de school. Ze spelen in de zandbak, met zand en een schep. Asha is het vriendinnetje van Youri Youri is het vriendje van Asha. Ze spelen altijd samen.

22 achterin Dan komen Remy en Paul eraan. Zij zitten in groep 7. ‘Wij willen in de zandbak,’zeggen ze. ‘Nee’, zegt Asha, ‘wij zitten er nu.’ Youri gaat achterin zitten. Hij is bang voor de grote jongens. ‘Wij willen in de zandbak’, zeggen de jongens nog een keer.

23 slaan trappen vechten ze wordt boos bloed Asha is niet bang, ze wordt boos. Ze gaat staan en pakt haar schep. Ze kijkt niet uit en…pats…. Ze slaat Youri met de schep op zijn schouder. Ohh, er komt een beetje bloed uit de schouder van Youri. Asha is alleen maar boos. Ze ziet niet dat Youri pijn heeft. ‘Jullie’, roept ze tegen Remy en Paul, ‘jullie….jullie…jullie willen alleen maar ruzie maken. ’Asha wordt steeds bozer. Ze gaat naar de jongens toe, met haar schep. Ze wil gaan vechten en slaan en trappen. Oei, met Asha kun je maar beter geen ruzie hebben. Ze kan zo boos worden.

24 weggelopen weggelopen Dan ineens staat meester Jaap bij de zandbak. Hij kijkt naar Youri, die huilt, met bloed aan zijn schouder. Hij kijkt naar Asha, die boos staat te zwaaien met haar schep. Meester Jaap vraagt: ‘wat is hier aan de hand?’ ‘Daar’, wijst Asha, Paul en Remy ….zij willen in de zandbak …. En….’ Maar de jongens zijn al weggelopen. ‘Kom’, zegt meester jaap, ‘ga maar even mee naar binnen.’ Dan praten we er even rustig over. En die grote jongens daar praat ik nog wel mee.’

25 Over wie gaat het verhaal?
Asha, Youri, Paul en Remy en meester Jaap Het verhaal gaat over Asha en Youri die aan het spelen zijn in de zandbak. Paul en Remy die ook in de zandbank willen spelen en ruzie gaan maken. Meester jaap die komt kijken.

26 wat Wat gebeurt er? Asha en Youri spelen in de zandbak van de school.
Dan komen Paul en Remy. Zij willen ook in de zandbak spelen. De 2 jongens willen ruzie maken. Asha wordt heel boos en wil gaan slaan en trappen. Ze slaat Youri, per ongeluk, met de schep. Youri heeft bloed aan zijn schouder. Dan komt meester Jaap en hij gaat praten met Asha en Youri.

27 Waar zijn we in het verhaal?
In de zandbak in de tuin van de school.


Download ppt "Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:"

Verwante presentaties


Ads door Google