De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie heeft de stickers van de juf gepakt?"— Transcript van de presentatie:

1 Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Eerlijk zijn ... blij zijn! Wie heeft de stickers van de juf gepakt?

2 De kinderen mogen kiezen wat ze gaan doen. Ron wil in de poppenhoek
De kinderen mogen kiezen wat ze gaan doen. Ron wil in de poppenhoek. Karim wil verven. ‘Juf, mag ik stempelen?’ vraagt Lotte. Lotte gaat snel aan de slag. Bram kreeg gisteren een sticker van de juf, omdat hij zo netjes werkte. Het was een hele mooie, met een glinsterend hartje. Lotte hoopt dat ze vandaag net zo’n sticker met een hartje krijgt. Lotte zoekt bij iedere letter van haar naam de juiste stempel. Lotte, Lotte, Lotte,… stempelt ze.

3 ‘Heb je dit helemaal alleen gedaan. ’ vraagt de juf verbaasd
‘Heb je dit helemaal alleen gedaan?’ vraagt de juf verbaasd. Lotte knikt trots. ‘Wat ziet het er mooi uit!’ zegt de juf. De juf pakt uit haar bureaula een velletje met stickers. Lotte hoopt dat ze die met het hartje krijgt. De juf pakt er één onderaan het blaadje. ‘Omdat je zo je best gedaan hebt.’ Het is niet die met het hartje. Het is die met een zilveren visje.

4 Het is pauze en de kinderen spelen buiten
Het is pauze en de kinderen spelen buiten. Lotte moet ineens nodig plassen. Van de juf mag ze even naar binnen. Ze loopt vlug de gang in. Waar is haar juf? Ze kan haar tuinbroek niet in haar eentje losmaken. Ze loopt de klas in. Is de juf hier? Nee. De klas is helemaal leeg. Ze loopt zachtjes naar het bureau van de juf. Voorzichtig schuift Lotte het laatje open. Ja! Daar liggen de mooie stickers. Wat glimmen ze toch mooi!

5 Lotte pakt een velletje stickers uit de la
Lotte pakt een velletje stickers uit de la. Een velletje vol met hartjes. Grote en kleine hartjes. Hartjes in allerlei mooie kleuren. Ze zijn allemaal prachtig. Lotte kijkt snel om zich heen. Er is niemand die het ziet. Ze stopt de stickers vlug in de zak van haar tuinbroek.

6 ‘Wat doe jij binnen. ’ Lotte schrikt
‘Wat doe jij binnen?’ Lotte schrikt. De juf loopt door de gang met een kopje koffie. ‘Ik moet naar het toilet, maar krijg mijn broek niet los’ hijgt Lotte. ‘Kom hier, dan help ik je wel even.’ Juf maakt Lottes broek los. Zal juf de stickers in het voorzakje van haar broek zien? Juf ziet de stickers niet. ‘Ga maar snel plassen’ zegt ze alleen.

7 Later in de kring kijkt de juf helemaal niet blij
Later in de kring kijkt de juf helemaal niet blij! ‘Ik ben een beetje verdrietig.’ zegt juf. ‘Waarom, juf?’ vraagt Liz. ‘De stickers in mijn laatje zijn verdwenen. Ik denk dat een kind van de klas ze heeft gepakt.’ Lottes hart klopt in haar keel. Ze draait op haar stoel. ‘Je mag nooit iets pakken wat van een ander is.’ zegt juf. ‘Dat is stelen!’ roept Bram. De kinderen knikken. ‘Hoe zouden jullie het vinden als iets van jullie werd gestolen?’ vraagt juf. ‘Ik hoop dat degene die ze gepakt heeft het eerlijk zal toegeven!’

8 Lotte zit al tien minuten op het toilet
Lotte zit al tien minuten op het toilet. Ze houdt de stickers in haar handen. Ze is bang. Wat moet ze toch doen? Had ze ze maar nooit gepakt! Dan heeft ze een idee! Ik doe net of ik ze gevonden heb, denkt ze. Ze gaat vlug terug naar de klas en loopt naar de juf.

9 ‘Juf. Kijk eens wat ik gevonden heb. Ze lagen bij de toiletten
‘Juf! Kijk eens wat ik gevonden heb! Ze lagen bij de toiletten!’ stottert Lotte. Juf zegt niks. Lotte kijkt zenuwachtig naar juf. Waarom zegt ze niks? ‘Kom eens hier, Lotte.’ zegt Juf. ‘Weet je wat ik denk? Ik denk dat jij ze uit mijn la hebt gepakt.’ ‘Niet waar!’ roept Lotte. ‘Iemand anders heeft ze gepakt! Ik heb ze alleen maar gevonden!’

10 Juf kijkt Lotte stil aan. Lotte kan het niet meer volhouden.
Ze slaat de handen voor de ogen en begint te huilen. Juf aait Lotte over de rug tot ze is uitgehuild. ‘Heb je mijn stickers gepakt?’ vraagt juf. Lotte gluurt door haar vingers naar de juf en knikt. Juf kijkt niet heel boos. ‘Ik ben blij dat je het eerlijk hebt toegegeven’, zegt de juf. Lotte kijkt op. De juf kijkt vriendelijk.

11 ‘Bent u niet boos?’ vraagt Lotte.
‘Iedereen maakt wel eens een fout’ zegt juf ‘En het was fout van iets te pakken dat niet van jou is. Maar nu ben je eerlijk en daar ben ik blij om. Ik hoop dat dit nooit meer gebeurt!’ Lotte is opgelucht dat alles weer goed is. Bram vraagt na school of Lotte mee gaat knikkeren. ‘Ja, leuk!’ zegt Lotte vrolijk. Wat voelt ze zich blij!

12 Eerlijk zijn is … gelukkig zijn.
Eerlijk zijn is ons klasthema. We proberen eerlijk te zijn tegenover elkaar, zodat we een zo blij mogelijke klas kunnen zijn. Vriendjes van onze klas: Sam, Naomi, Jolien, Jana, Filip, Laura-Ellen, Danaë, Diego, Nils, Emelie en Branko. Juf Veerle


Download ppt "Wie heeft de stickers van de juf gepakt?"

Verwante presentaties


Ads door Google