De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier"— Transcript van de presentatie:

1 Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De kruisweg van Jezus Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier

2 1. Jezus wordt veroordeeld

3 Jezus, dikwijls vergeten wij U. Vaak laten wij anderen in de steek. Er is geen plaats voor U en voor de anderen in ons hart. Vergeef het ons, Heer. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

4 2. Jezus neemt zijn kruis op

5 Jezus, Jij hebt moedig je kruis gedragen. Help mij moedig en dapper te zijn vooral als het veel moeite kost. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

6 3. Jezus valt voor de eerste keer

7 Jezus, vallen doet pijn en opnieuw opstaan gaat moeilijk. Jij bent toch verder gegaan. Geef ons de kracht om altijd opnieuw te beginnen. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

8 4. Jezus ontmoet zijn moeder Maria

9 Heer, troost alle mama’s die bezorgd zijn om hun kind dat pijn heeft. Geef ons de kracht en de moed om verdrietige mensen te helpen. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

10 5. Simon helpt Jezus het kruis dragen

11 Jezus, je was blij dat Simon je kwam helpen … Ook wij willen proberen te helpen op school, thuis en in de buurt. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

12 6. Veronica droogt het gezicht van Jezus

13 Jezus, Veronica was vol aandacht voor Jou. Leer mij rond te kijken en te zien waar iemand mij nodig heeft. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

14 7. Jezus valt voor de tweede maal

15 Jezus, het is voor ons zo moeilijk om altijd moedig te zijn. Jouw voorbeeld willen wij volgen: ondanks alles toch weer verder gaan. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

16 8. Jezus troost de wenende vrouwen

17 Jezus, doe mij meer beseffen dat er heel wat mensen zijn die het moeilijker hebben dan ik. Leer mij meer aan anderen te denken. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

18 9. Jezus valt voor de derde maal

19 Jezus, blijf bij ons. Leer ons vooral vol te houden als alles veel pijn doet. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

20 10. Soldaten nemen de kleren van Jezus

21 Jezus, jouw voorbeeld leert ons hoe wij goede mensen kunnen zijn. Help ons om vriendschap te delen en zo anderen blij te maken. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

22 11. Jezus wordt aan het kruis genageld

23 Jezus, Jij hebt veel moeten verdragen en vergeven. Leer ons geduld te hebben en te vergeven. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

24 12. Jezus sterft aan het kruis

25 Jezus, niemand heeft groter liefde dan hij die zijn leven geeft voor zijn vrienden. Leer mij te leven zoals Jij. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

26 13. Maria neemt Jezus in haar armen

27 Jezus, Maria en je vrienden hebben verdriet, maar ze gingen samen op weg. Help ons om Uw weg te gaan die zo mooi maar ook zo moeilijk was. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

28 14. Jezus wordt in het graf gelegd

29 Jezus, wij voelen ons gelukkig en dankbaar voor alles wat Je voor de mensen gedaan hebt. Blijf bij ons en maak ons telkens nieuw. Zo worden wij echte blije volgelingen van U. Waar er aandacht is, bekommernis, waar er liefde woont, weet dat God daar is.

30 15. Jezus is verrezen …

31 Ik begrijp niet waarom Jij moest sterven, Jezus. En de verrijzenis versta ik ook niet helemaal. Toch geloof ik dat Jij leeft en dat ik Jouw vriendschap kan ervaren in het hart van de mensen die mij graag zien. Bedankt daarvoor!


Download ppt "Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier"

Verwante presentaties


Ads door Google