De heerlijkheid van God zien…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Hier en hiernamaals.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Tussen Pasen en Pinksteren.
Zonde, de grootste vijand
Presentatie Muziek en zang Paul Wilbur.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
De aarde.
Preek.
Alweer over de zonde … ?!. Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Wie is God voor jou?.
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Stof om over na te denken…
Preek Jakobus 2:
Psalm 139.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Liturgie ♪8b: 1,2,3,4 1,2,3,4 ♫ELB471: ref1/ref2 ref1/ref2 ♪975: 1,2,3 1,2,3 ✝Ps: ✝Fil.4: ♪8: 1,3,4,6 1,3,4,6 ✞Verkondiging ♪823: 1,4,5.
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

De heerlijkheid van God zien… Niemand is als JHWH De heerlijkheid van God zien…

Romeinen 1 19 Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. 20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in Zijn werken, Zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar.

Job 37:14 Laat dit tot je doordringen, Job, sta even stil en heb oog voor Gods wonderen.

Job 37:14 Laat dit tot je doordringen, Job, sta even stil en heb oog voor Gods wonderen.

Job 37:14 Laat dit tot je doordringen, Job, sta even stil en heb oog voor Gods wonderen.

Job 38 4 Waar was jij toen Ik de aarde grondvestte? Vertel het me, als je zoveel weet. 5 Wie stelde haar grenzen vast? Jij weet dat toch? Wie strekte het meetlint over haar uit? 6 Waar zijn haar sokkels verankerd, wie heeft haar hoeksteen gelegd, terwijl de morgensterren samen jubelden en Gods zonen het uitschreeuwden van vreugde? … 14 Als klei waarin een zegel wordt gedrukt, zo krijgt de aarde vorm, haar oppervlak wordt gedrapeerd als een kleed.

Een evolutiebioloog geeft toe “Wij kiezen de kant van de wetenschap ondanks de onmiskenbare absurditeit van sommige wetenschappelijke constructies… omdat we ons al eerder hebben toegewijd aan het materialisme. Het is niet zo dat de wetenschappelijke methoden en regels ons dwingen een materialistische verklaring te zoeken voor de waarneembare wereld, maar juist het tegenovergestelde is waar. Door onze vooringenomen fundamentele trouw aan materialistische oorzaken worden we gedwongen een onderzoeksapparaat op te zetten en een reeks concepten op te stellen die materialistische verklaringen geven, hoezeer ze ook tegen de intuïtie ingaan, hoe verwarrend ze ook zijn voor niet ingewijden. Bovendien is dat materialisme absoluut, want we kunnen geen Goddelijke Voet tussen de deur toestaan….” Richard Lewontin, bioloog aan de Harvard Universiteit In the New York Review 9 januari 1997

Psalm 8 (Het Boek) 2 HERE, onze God, de majesteit en glorie van uw Naam vullen de gehele aarde en de hemelen vloeien ervan over. 3 … 4 Als ik ‘s nachts omhoog kijk naar de hemel en het werk van Uw handen zie (de maan en de sterren, die U hun plaats gegeven hebt), 5 dan kan ik maar niet begrijpen dat U zich bekommert om een klein en nietig mens. Dat U werkelijk aandacht voor hem hebt! 6 En U hebt hem een plaats vlak onder Uzelf gegeven. U gaf hem een kroon van glorie en eer.

Vv Psalm 8 7 U gaf hem zelfs macht over alles wat U had gemaakt; alles staat onder zijn gezag: 8 Alle schapen en runderen en andere dieren in het veld, 9 De vogels in de lucht en de vissen en alles wat wemelt in de zee. 10 O HERE, onze God, de majesteit en glorie van Uw naam vullen de gehele aarde!

Wij wonen hier

Omvang aarde

1 Lichtjaar = 9.500.000.000.000 kilometer!

100.000 lichtjaren Onze melkweg

Job 38:31 Kun jij de Pleiaden aan banden leggen of de ketenen van Orion losmaken? Pleiaden 440 lichtjaren

Helux Nebula 800 lichtjaren

Hourglass Nebula 8.000 lichtjaren

Sombrero Galaxy: 28 miljoen lichtjaren

Whirlpool Galaxy 31 miljoen lichtjaren

Whirlpool Galaxy 31 miljoen lichtjaren

Ps 33:6 Door het woord van de HEER is de hemel gemaakt, door de adem van zijn mond het leger der sterren…. 33:9 want Hij sprak en het was er, Hij gebood en daar stond het. M-51 Nebula in the center of whirlpool Galaxy

Ps 139 13 U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder. 14 Ik loof U voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat U gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel. 15 Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor U geen geheim.

Joh 15: 9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad

‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.’ Tomas antwoordde: ‘Mijn Heer, mijn God!’