Deontologie 2002-2004 E. Boydens en E. Nieuwdorp.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
Advertisements

Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
1 Hendrix Budgetbegeleiding & Thuisadministratie.
Confraterniteit en Loyauteit
UNILEVER BELGIUM Aandelenoptieplan.
Hoofdstuk 3: Wat doe je met je geld?
SUBROGATIE Aon Risk Services.
De rechtsbijstandverzekering, enkele deontologische aspecten Permanente vorming Vlaams pleitgenootschap 16 november 2001.
Outsourcing 21 augustus 2008 Download op:
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Het nieuwe Akkoord “De consument in de vrijgemaakte elektriciteits- en gasmarkt” 16 oktober 2013.
WAARDEN EN DEONTOLOGIE. Situering Waarom “plots” een nota over waarden en deontologie ? Bespreking van de inhoud Verdere procedure.
TEST JE MEDISCHE KENNIS
IAE UPEX Wie heeft welke rol?
ENKELE ONTWIKKELINGEN IN DE ZORG. INLEIDING Belangrijkste ontwikkelingen Vergrijzing Ontwikkeling huishoudens Ontwikkelingen in de zorg 2 IBA Studiemiddag.
Wijzigingen in de regelgeving van voorrangsvoertuigen Presentatieversie
NIS-bijeenkomst 13 september 2012
Nieuwe VZW Wetgeving 16 november Nieuwe VZW wetgeving n Vorige wet dateert van 27 juni 1921 n Nieuwe wet van 2 mei 2002 werd van toepassing op 1.
 Collecte  1 e V.S.E. (Vereniging Samenwerking Emeritering)  2 e Rente en aflossing.
Decreet GIS en Jeugdgezondheidzorg Herman Nys. Gezondheidsinformatiesysteem Operationale informatiesysteem : optimaliseren van gegevensuitwisseling tussen.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
RECHTSSTAAT Scheiding der machten
Pensioenverzekeren over de grens
Pitfalls bij liquidatie
Aansprakelijkheid van de organen van de VME na de WET van 2010
Briefwisseling Deontologie E.Boydens en E. Nieuwdorp.
Beroepsgeheim Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp.
Onafhankelijkheid en Loyauteit Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp.
De Europese Gedragscode Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp.
Waardigheid, Kiesheid en Rechtschapenheid Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp.
Deontologie Inhoud E. Boydens en E. Nieuwdorp.
Wachtdienstregeling.
Beroepsgeheim Kris Stas.
Voorschrift op stofnaam en substitutie
Hfdst 21 Onderzoek aan lichaam of kleding
Titel Van de Dia’s Hier kunt u uw bericht kwijt. Het lettertype is Calibri en de letter grootte is 28. Gebruik maximaal 8 regels per dia Gebruik niet meer.
Fysieke integriteit.
De wet op de marktpraktijken en bescherming van de consument
Het Radboud Prepaid Programma
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget.
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
Dit is een test. Een tweede dia biedt mogelijk uitkomst.
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
Sociale media : overzicht van rechtspraak. SOCIALE MEDIA : RECHTSPRAAK (ARBEIDSRECHT) Arbrb. Namen (2e k.) nr. 10/563/A, 10 januari 2011 Het bewijs dat.
 Wim Aukes Directeur IPA-ACON Groep  Tom van Deutekom Secretaris Stichting Vermogens Beheer Woensdag 10 februari 2016 PRESENTATIE STICHTING VERMOGENS.
DentAdmin en MyCareNet. 1 januari 2015 ( indien tijdig gepubliceerd) Verplichte toepassing Regeling Betalende Derde voor  patiënten met verhoogde tegemoetkoming.
TOELICHTINGEN BIJ STAP 1 Toelichting Projectnaam van het sectorplan Geef het project een logische naam van maximaal 50 tekens inclusief spaties. Toegestaan.
De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen.
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
SCASHEN ALEXANDER KALEBKA 1HB-INF. WAT IS SCASHEN ? Eenvoudig geld overschrijven tussen rekeningen (via twee smartphones?); Geen gedoe met rekeningnummers;
Historische overzicht Bataafse Revolutie
Ruimtelijke ordening Thuiskamer Egmond-Binnen Edwin de Waard.
Paraaf1 G Algemene voorwaarden en reglementering autocontrole in/uitgang van de Vlaamse Visveiling NV te Zeebrugge/Oostende.
Het conflicthanteringspalet Van informele aanpak tot mediation. Wat, wanneer, door wie en hoe? Conferentie De responsieve rechtsstaat, 22 september 2016.
Klokkenluidersregeling Actan adviseurs & accountants
OCMW GENK – VINCENTIUS GENK
Prof. Em. Dr. Etienne De Groot Voorzitter Grondwettelijk Hof
Beste Havo 4..
Prof. Em Psychiatrie Paul Cosyns UA
Liquiditeitsbegroting
Beste ath 4..
Mr. I.W. van Osch 360|Advocaten
Juridische onderbouwing van de waardewisselaar lerarenbeurs
Bestuursrecht Hoorcollege 1
Presentatie - Melding bewakingsactiviteiten en exploitatiezetel
Voorstel Statutenwijziging TTW Aanpassing Huishoudelijk Reglement
DE AVG EN DE RECHTEN VAN DE BETROKKENE - RECHT VAN TOEGANG
Transcript van de presentatie:

Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp

De derdenrekening DRHR art

Ontstaan Gegroeid uit een toegestaan gebruik Gegroeid uit een toegestaan gebruik Absoluut verbod vermenging eigen gelden en gelden van cliënten of derden maakte regelgeving noodzakelijk Absoluut verbod vermenging eigen gelden en gelden van cliënten of derden maakte regelgeving noodzakelijk Reglement dateert van 1978 en voorziet in de verplichting van een derdenrekening Reglement dateert van 1978 en voorziet in de verplichting van een derdenrekening Internationale ethische code IBA 1976 voorzag dit eveneens Internationale ethische code IBA 1976 voorzag dit eveneens

Verplichtingen Elke verhandeling van gelden van cliënten of derden moet via derdenrekening Elke verhandeling van gelden van cliënten of derden moet via derdenrekening Gelden overmaken aan confrater mag alleen door overschrijving op diens derdenrekening Gelden overmaken aan confrater mag alleen door overschrijving op diens derdenrekening Advocaat kan gelden behouden als ereloon of terugbetaling kosten indien hij cliënt op de hoogte brengt Advocaat kan gelden behouden als ereloon of terugbetaling kosten indien hij cliënt op de hoogte brengt

Verplichtingen (vervolg) Gelden moet zo snel mogelijk aan hun bestemmeling worden overgemaakt Gelden moet zo snel mogelijk aan hun bestemmeling worden overgemaakt Bij ontvangst van aan derden behorende gelden bij wijze van kantonnement of sekwester, moeten deze zo snel mogelijk op een speciaal daartoe geopende rekening worden geplaatst Bij ontvangst van aan derden behorende gelden bij wijze van kantonnement of sekwester, moeten deze zo snel mogelijk op een speciaal daartoe geopende rekening worden geplaatst Inhouding voor ereloon of terugbetaling kosten kan enkel door overschrijving (geen afhaling in contanten of per cheque) Inhouding voor ereloon of terugbetaling kosten kan enkel door overschrijving (geen afhaling in contanten of per cheque)

Verplichtingen (vervolg 2) Indien derdengelden niet met een overschrijving aan de bestemmeling kunnen worden overgemaakt, is een verantwoordingsstuk met de preciese bestemming van de gelden noodzakelijk Indien derdengelden niet met een overschrijving aan de bestemmeling kunnen worden overgemaakt, is een verantwoordingsstuk met de preciese bestemming van de gelden noodzakelijk

Derdenrekening is geen parking Dit is niet in overeenstemming met de geest van het reglement: geen vermenging van eigen gelden en gelden van derden Dit is niet in overeenstemming met de geest van het reglement: geen vermenging van eigen gelden en gelden van derden Dit is niet in overeenstemming met de letter van het reglement: de gelden moeten zo snel mogelijk hun bestemmeling bereiken Dit is niet in overeenstemming met de letter van het reglement: de gelden moeten zo snel mogelijk hun bestemmeling bereiken