De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud."— Transcript van de presentatie:

1 Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud

2 Technicus Conferentie 2005 Waarom de presentatie? •Er is nog veel onduidelijk over de positie van de ZVT in relatie tot EZT. •In het commentaar op het nieuwe Handboek voor de Erkende Zweefvliegtechnicus kwam naar voren dat de bevoegdheden van de ZVT zouden worden beperkt als hij/zij gebruik maakt van een erkende werkplaats.

3 Technicus Conferentie 2005 Wetgeving •Regeling onderhoud luchtvaartuigen •AIC-B 19/98 Revisie 28-04-2005

4 Technicus Conferentie 2005 Regeling Onderhoud Luchtvaart •Artikel 7: Klein onderhoud wordt uitgevoerd door of onder toezicht van een daartoe bevoegde onderhoudstechnicus (ZVT) of door of onder toezicht van een daartoe geschikt erkenninghouder en dat groot onderhoud wordt uitgevoerd door een of onder toezicht van een daartoe geschikte erkenninghouder. Artikel 1: Definities: Groot onderhoud: onderhoud dat niet valt onder de definitie van klein onderhoud. Klein onderhoud: onderhoud dat op eenvoudige wijze uit te voeren is, met uitzondering van revisie.

5 Technicus Conferentie 2005 AIC-B 19/98 Revisie 28-04-2005 Klein of groot onderhoud wordt bepaald door: •Complexiteit van het werk •Omvang van het werk •Benodigde faciliteiten voor het werk

6 Technicus Conferentie 2005 AIC-B 19/98 Revisie 28-04-2005 AspectKenmerken voor eenvoudig uit Te voeren werkzaamheden. (Klein onderhoud) Kenmerken voor niet eenvoudig uit te voeren werkzaamheden. (Groot onderhoud) Complexiteit van het werk - Basiskennis van de onderhoudstechnicus is voldoende voor de uitvoering van de werkzaamheden. - Basisvaardigheden van onderhoudstechnicus zijn voldoende voor de uitvoering van de werkzaamheden. - Specialistische kennis is vereist voor de uitvoering van de werkzaamheden. - Specifieke vaardigheden zijn vereist voor de uitvoering van de werkzaamheden. - Werkvoorbereiding is noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Omvang van het werk - De werkzaamheden zijn uit te voeren door 1 persoon, eventueel met fysieke hulp van derden. De werkzaamheden moeten uitgevoerd worden door meerdere personen, hetgeen organisatorische afstemming vergt. Meerdere werkzaamheden, die ieder voor zich wel onder klein onderhoud vallen, dienen als één pakket beoordeeld te worden als het geheel voor uitvoering onderlinge afstemming behoeft. Benodigde faciliteiten Voor het werk -De werkzaamheden zijn uit te voeren met standaard middelen. - Speciale gereedschappen zijn noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. - Geconditioneerde ruimte is noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.

7 Technicus Conferentie 2005 Werkzaamheden EZT/ZVT ZVT •Mag klein onderhoud uitvoeren afhankelijk van zijn/haar type bevoegdheid A, B of C. EZT •De EZT kan alleen werkzaamheden uitvoeren waarvoor hij/zij is erkend •Deze werkzaamheden staan vermeld op het aanhangsel behorend bij het bewijs van erkenning van de EZT.

8 Technicus Conferentie 2005 Conclusie •De ZVT mag zelfstandig klein onderhoud uitvoeren en is hier ook verantwoordelijk voor als hij/zij het vliegtuig heeft vrijgegeven. •Indien klein onderhoud is uitgevoerd in een erkende werkplaats dat blijft de ZVT verantwoordelijk voor het onderhoud als hij/zij het vliegtuig heeft vrijgegeven.De verantwoordelijk wordt niet overgedragen naar de EZT.


Download ppt "Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud."

Verwante presentaties


Ads door Google