De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Differentiëren naar leerwegen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Differentiëren naar leerwegen"— Transcript van de presentatie:

1 Differentiëren naar leerwegen

2 Differentiëren naar leerwegen
Filmpje ‘BIEDERMEIER voor de directeur’ * Tijd: 40 minuten, bloemen uitgezocht. * Welke leerling is een kader-, een basis-, of een G/T-leerling? Op welke manier is bij GroenProeven de differentiatie? Filmpje 2e keer: zie je wat je ziet? Beoordeling bij GroenProeven. Tips voor de opzet van een GroenProeve (m.b.t. differentiatie)

3 Rubrics CPS; vakdeskundigheid toepassen

4 Streefniveaus van verschillende leerwegen
Basis : Ik voer het werk met verstand van zaken zelfstandig en op tijd uit. Kader : Ik werk zelfstandig aan meerdere opdrachten en heb deze op tijd af. Ik pas kennis toe en benoem nieuwe oplossingen om mijn werk nog beter te doen. Gemengde leerweg: Ik werk zelfstandig en geconcentreerd aan meerdere opdrachten en heb deze op tijd af. Bij mijn werk, in wisselende situaties pas ik kennis toe en benoem nieuwe oplossingen om mijn werk en van mijn teamleden nog beter te kunnen doen.

5 Kerntaken en werkprocessen bij deze proeve
Werkprocessen  1. Ontwerpen en maken van arrangementen en natuurlijke creaties De leerling maakt ondergronden klaar. De leerling bepaalt kleur, vorm en materiaalkeuze. De leerling ontwerpt basisarrangementen. 3. Verkopen en service verlenen 3.3 De leerling verpakt de producten.

6 Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk
Op BB-niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling overlegt welke bloemen er gebruikt mogen worden De leerling overlegt welke ondergrond er gebruikt mag worden Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek volgens het lijstje voeren. Onder begeleiding en volgens het stappenplan een biedermeier maken met de aangegeven bloemen. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

7 Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk
Op KB niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling beslist zelf welke bloemen hij wil gebruiken en vraagt daarna goedkeuring. De leerling kiest zelf een passende ondergrond. Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek volgens het lijstje voeren. En vragen naar specifieke wensen. De leerling weet hoe hij een biedermeier moet maken. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

8 Kerntaak 1: ontwerpen van bloemwerk
Op GL niveau Beslissen en activiteiten initiëren. De leerling beslist zelf welke bloemen hij wil gebruiken en weet de prijzen van de bloemen door te berekenen. De leerling kiest zelf een passende ondergrond. Vakdeskundigheid toepassen. Het telefoongesprek voeren, vragen naar specifieke wensen en advies geven over de aanwezige materialen in de winkel. De leerling weet hoe hij een biedermeier moet maken. Materialen en middelen inzetten. Het groen wordt door de leerling zelf gekozen, uit de beschikbare materialen. De leerling weet welke gereedschappen en hulpmaterialen hij nodig heeft en waar hij ze kan vinden.

9 Beoordeling PvB Weging
Hieronder vindt u per onderdeel van de PvB hoeveel punten de leerlingen maximaal kunnen halen als zij de werkzaamheden goed uitvoeren. Werkvoorbereiding 10 punten Proces punten Product punten Reflectie punten Totaal punten Cesuur Omrekentabel: van puntentotaal naar cijfer (55 punten is 5,5)

10 Stappenplan PvB Kerntaken en werkprocessen PvB per leerweg bekijken.
Beoordelingsindicatoren (rubrics) helder hebben bij de examinatoren. (wat is het streefniveau?) Authentieke praktijksituatie creëren. 4. Uitvoeren PvB. 5. Reflectiegesprekken voeren. 6. Beoordeling van kerntaak en werkproces in relatie tot de differentiatie.

11

12


Download ppt "Differentiëren naar leerwegen"

Verwante presentaties


Ads door Google