De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Do’s & Don’ts muziek Stappenplan gebruik muziek Vier thema’s bepalen het gebruik  is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  zijn de rechten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Do’s & Don’ts muziek Stappenplan gebruik muziek Vier thema’s bepalen het gebruik  is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  zijn de rechten."— Transcript van de presentatie:

1

2 Do’s & Don’ts muziek Stappenplan gebruik muziek

3 Vier thema’s bepalen het gebruik  is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  zijn de rechten voor de bladmuziek geregeld?  zijn de uitvoeringsrechten geregeld?  is er sprake van een (CD-)opname? N.B. daarnaast nog een aantal overige zaken te regelen.

4 Is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  alle bijeenkomsten in één van onze gebouwen maken het tot een ‘apostolische bijeenkomst’  De voorganger bepaalt of de geplande bijeenkomst in voldoende mate onze signatuur draagt.  Hij/zij heeft daarmee een beslissende stem in de repertoirekeuze. Deze moet voldoen aan de uitgangspunten van de nota ‘Muziek en eredienst’  Indien niet-apostolische ensembles een bijdrage leveren (bijv. een oecomenische samenkomst) blijft het AG verantwoordelijk voor de uitvoeringsrechten (zie hierna) als deze in ons gebouw plaatsvindt.

5 Zijn de rechten voor de bladmuziek geregeld?  Onze eigen muziek is in voldoende exemplaren beschikbaar, er kan dus uit de bundel gezongen worden.  Er is/wordt centraal muziek aangekocht van niet-apostolische origine (de engelse liederen bijv.) hiervoor geldt hetzelfde: zingen uit de bundel.  Plaatselijk kan er behoefte zijn aan uitbreiding van het repertoire.  Terughoudendheid is gepast: voegt het echt iets toe?  Is de tekst in lijn met onze cultuur (Muziek en eredienst), de voorganger bepaalt dit (actieve betrokkenheid is gewenst)  Zijn de rechten betaald: alleen originele muziek, geen kopien, uitzondering: rechtenvrij kopieren als dit is aangegeven op de muziek.  Centraal aanmelden aanschaffingen

6 Zijn de uitvoeringsrechten geregeld?  Het zingen/spelen van muziek van derden in ons gebouw valt onder een regeling met BUMA. Dit geldt ook voor de uitvoering door niet-apostolische ensembles.  Eén keer per jaar opgave doen.  Buiten ons gebouw is niet geregeld, denk aan een korenfestival. Bumarechten apart afdragen. Overleg met dienstencentrum. Verantwoordelijkheid ligt bij het koor zelf. Als het koor zich afficheert als een ‘apostolisch koor’ geldt opnieuw dat het repertoire dient te vallen onder de uitgangspunten van de nota muziek en eredienst. We geven immers een apostolisch visitekaartje af.

7 Is er sprake van een (CD-)opname?  Opnames en distributie van CD’s vallen onder STEMRA.  Afstemmen met dienstencentrum.  Opname/distributie alleen na voorafgaande toestemming met componist, via dienstencentrum regelen. (ivm kwaliteitstoets)

8 N.B. daarnaast nog een aantal overige zaken te regelen.  Teksten reproduceren in tekstboekjes valt ook onder copyright, instruktie volgt.  Financiering plaatselijk aan te kopen liederen vraagt nog beleid.  Voor details zie brochure auteursrecht (intranet>muziek>auteursrecht)

9 Conclusie  Huidige gebruik kopieren van muziek is niet toegestaan (van een kopietje, van een kopietje..)  Indien er nog niet-betaalde kopien zitten in plaatselijke bundels (districtsbundels e.d. uiteraard ook) dan moeten deze worden verwijderd en vernietigd.  Er moet vooral meer aandacht bij de repertoirekeuze komen voor de uitgangspunten nota muziek en eredienst.  De voorganger is verantwoordelijk en bepaald.

10 Met dank voor uw aandacht! © 2007 - Het Apostolisch Genootschap Werkgroep nieuwe muziek Br. Guus Landheer


Download ppt "Do’s & Don’ts muziek Stappenplan gebruik muziek Vier thema’s bepalen het gebruik  is er sprake van een ‘apostolische bijeenkomst’?  zijn de rechten."

Verwante presentaties


Ads door Google