De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement."— Transcript van de presentatie:

1 Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement specifieert de procedure voor het aanvragen van kaarten welke gelegen zijn in het Vlaams en het Waals gewest. Voor kaarten welke in het Brussels hoofdstedelijk gewest liggen is het Sportreglement echter onduidelijk. Daarom voorstel voor aanpassing van het Sportreglement. Nieuw: 12.2.1.1Kaartreservaties voor kaarten welke geheel binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest vallen volgen onderstaande regels; indien de kaart gedeeltelijk ook op het grondgebied van de andere liga ligt moeten additioneel de regels zoals beschreven in artikel 12.2.1 gevolgd worden. Gebieden binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest kunnen door beide liga’s aangevraagd worden. Het reeds toegekend zijn van een gebied aan een club van een bepaalde liga is geen belemmering om dit gebied (geheel of gedeeltelijk) ook aan te vragen door / en toe te kennen aan een club van de andere liga. Met andere woorden een gebied binnen het Brussels hoofdstedelijk gewest kan aan maximaal 2 clubs toegewezen worden. Indien een club een kaart binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die niet haar volle eigendom is, wenst te gebruiken voor de organisatie van een wedstrijd binnen het kader van de nationale of regionale kalender, zijn volgende voorwaarden te voldoen : o er is op deze kaart geen andere wedstrijd gepland in de eerstvolgende 6 maanden (tenzij er een formeel akkoord is tussen beide clubs). Bij de jaarplanning van regionale wedstrijden en indien er een datum conflict zou zijn, heeft de club welke als eerste de zone gereserveerd heeft en de kaart verwezenlijkt heeft prioriteit. Bijlage 10.8

2 Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (2/2) Conferentie van de Clubs 2013 o de OCAD-file in volle eigendom van de originele club wordt overgedragen voor éénmalig gebruik (vruchtgebruik voor 1 dag) de volle eigendom blijft bij de originele club; aanpassingen mogen gebeuren om actuele veranderingen (bvb. werkzones) te reflecteren. Voor het vruchtgebruik voor 1 dag wordt de som van € 100,00 betaald. Dit bedrag kan herzien worden op de jaarlijkse Conferentie van de Clubs na stemming zoals voorzien in het administratief reglement. Opmerking: voor elke verdere activiteit die op de kaart georganiseerd wordt, dient opnieuw het vruchtgebruik van de OCAD-file aangekocht te worden. Het feit van de aankoop van het vruchtgebruik van de OCAD file doet niets af aan de copyrights van de club die de kaart verwezenlijkt heeft. Zij behoudt de kaart in volle eigendom en doet bij voornoemde aankoop enkel afstand van het gebruiksrecht voor de dag dat de activiteit door de club die het vruchtgebruik verwerft plaats vindt. o per deelnemer zal de club, die de activiteit op de in vruchtgebruik voor 1 dag verkregen kaart organiseert, aan de liga waartoe de club behoort die de volle eigendom heeft, een som van € 0,50 betalen. Dit bedrag kan herzien worden op de jaarlijkse Conferentie van de Clubs na stemming zoals voorzien in het administratief reglement. o indien een club ooit het vruchtgebruik van een kaart in het Brussels Gewest heeft aangekocht, kan deze club nadien geen aanvraag meer indienen om hetzelfde gebied of een gedeelte ervan in kaart te brengen en te laten registreren op haar naam. 12.2.1.1  12.2.1.2 12.2.1.2  12.2.1.3


Download ppt "Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement."

Verwante presentaties


Ads door Google