Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Presentatie Muziek en zang Paul Wilbur.
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Bestemming God eren ….
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Spr.3:20 door zijn kennis zijn de waterdiepten gekliefd en druppelen de wolken dauw.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
God en ons.
Psalm 25.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Waarom 'Spreuken'? 20 oktober 2013 Den Haag.
De bloedbruidegom Exodus 4.
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
10 nov Zoetermeer 1. jaren '70 hoofdstuk 3: "de geboorte van "de vorst der duisternis" 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Godsdienst 1 1.
TOV! Openingsavond Het thema is Spreuken. Bidden.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Wijs of eigen-wijs.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Wandelen met de Ontzagwekkende
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
18 december 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'
Strijd tegen de zonde?.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
Spreuken: De nederige wijze.
1. Godsvreze > godsvrucht > Duits: furcht = vreze ~ Engels: frighten = bang maken 2.
De gezouten waarheid.
De nieuwe levenswandel Efeze
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Vader Zoon Heilige Geest
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Evangelist : J. de Vries Ouderling : K. Muis. Organist : J
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
Transcript van de presentatie:

Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur voor het aangezicht des HEREN, hetgeen Hij hun niet geboden had. Toen ging er vuur uit van de HERE en dit verteerde hen, zodat zij stierven voor het aangezicht des HEREN.

De gemeente dan door geheel Judea, Galilea en Samaria had vrede; zij werd opgebouwd en wandelde in de vreze des Heren, en zij nam in aantal toe door de bijstand van de heilige Geest. Hand. 9:31

De vreze des Heren

De vreze des HEREN is het begin der wijsheid, een goed inzicht hebben allen die ze betrachten. Psalm 111:10

De vreze des HEREN is het begin der wijsheid en het kennen van de Hoogheilige is verstand. Spreuken 9:10

De vreze des HEREN voedt op tot wijsheid, en ootmoed gaat vooraf aan de eer. Spreuken 15:33

De vreze des HEREN is rein, voor immer bestendig; de verordeningen des HEREN zijn waarheid, altegader rechtvaardig. Ps. 19:10

Moraal : gedragsregels, het handelen zelf. Ethiek: is bezinnen over wat een juiste manier van handelen zou moeten zijn.

Spr 8:13 “De vreze des HEREN is het kwade te haten; hoogmoed en trots en boze wandel en een mond vol draaierijen haat ik.” Spr. 16:6 “door de vreze des HEREN wijkt men van het kwaad.”

Psalm 25:12 Wie is de man die de Here vreest? Hij onderwijst hem aangaande de weg die hij moet kiezen.

Psalm 25:14 Des Heren vertrouwelijke omgang is met wie Hem vrezen, en zijn verbond maakt Hij hun bekend. NBV: De HEER is een vriend van wie Hem vrezen, Hij maakt hen vertrouwd met zijn verbond.

Spr. 14:26 “In de vreze des HEREN ligt sterke gerustheid, zelfs voor zijn zonen is er een schuilplaats.” “Ontzag voor de HEER geeft een krachtig vertrouwen, het biedt je kinderen een schuilplaats.”

Spreuken 19:23 De vreze des Heren is ten leven; men overnacht verzadigd, door het kwaad niet bezocht. NBV: Ontzag voor de HEER beschermt je leven, je kunt rustig gaan slapen, er overkomt je niets.

Spreuken 2:1-5 Mijn zoon, als je in acht neemt wat ik zeg, mijn richtlijnen altijd onthoudt, een open oor hebt voor mijn wijsheid, een geest die neigt naar inzicht, als je erom vraagt de dingen te begrijpen, roept om scherpzinnigheid, ernaar zoekt als was het zilver, ernaar speurt als naar een verborgen schat – dan zul je ontdekken wat ontzag voor de HEER (de vreze des Heren) is,dan zul je kennis van God verwerven.

De vreze des HEREN is het begin der wijsheid, een goed inzicht hebben allen die ze betrachten. Psalm 111:10 De vreze des HEREN is het begin der wijsheid en het kennen van de Hoogheilige is verstand. Spr. 9:10 De vreze des HEREN voedt op tot wijsheid, en ootmoed gaat vooraf aan de eer. Spr. 15:33 De vreze des HEREN is rein, voor immer bestendig; de verordeningen des HEREN zijn waarheid, altegader rechtvaardig. Ps. 19:10 “De vreze des HEREN is het kwade te haten; hoogmoed en trots en boze wandel en een mond vol draaierijen haat ik.” Spr 8:13 “door de vreze des HEREN wijkt men van het kwaad.” Spr. 16:6

Psalm 25:12 Wie is de man die de Here vreest? Hij onderwijst hem aangaande de weg die hij moet kiezen. Psalm 25:14 Des Heren vertrouwelijke omgang is met wie Hem vrezen, en zijn verbond maakt Hij hun bekend. NBV: De HEER is een vriend van wie Hem vrezen, Hij maakt hen vertrouwd met zijn verbond Spr. 14:26 “In de vreze des HEREN ligt sterke gerustheid, zelfs voor zijn zonen is er een schuilplaats.” “Ontzag voor de HEER geeft een krachtig vertrouwen, het biedt je kinderen een schuilplaats.” Spreuken 19:23 De vreze des Heren is ten leven; men overnacht verzadigd, door het kwaad niet bezocht. NBV: Ontzag voor de HEER beschermt je leven, je kunt rustig gaan slapen, er overkomt je niets.